Zomer/Wintertijd

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Traineeship Front-end developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

(Junior) Back-end Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Altijd al willen werken bij een organisatie, die maatwerk applicaties bouwt, die echt impact hebben in de maatschappij? Dit is je kans. Voor een kleine organisatie in de regio van Eindhoven ben ik op zoek naar een C# Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van maatwerk software en applicaties. Deze organisatie werkt voor grote organisaties in Nederland, maar ook voor het MKB. De projecten waar je aan gaat werken zijn erg divers, waardoor je werk uitdagend blijft en je erg veel kan leren. Verder ga je aan

Bekijk vacature »

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »
Peter  Flos

Peter Flos

07/10/2014 17:52:49
Quote Anchor link
Goedenmiddag, bijna avond,

Ik weet hier niet echt de juiste categorie bij, maar Beginnen met PHP leek mij dan het beste.
Een vraag, wat gebeurd er met de servertijd bij wisseling naar de Wintertijd.
Gezien ik een Browsergame aan het maken ben waar het nogal om tijd gaat is het de bedoeling dat ik uiteraard zelf, maar ook de spelers weten wat hun te wachten staat.

Alvast bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 11:45:59
 
Eddy E

Eddy E

07/10/2014 18:32:27
Quote Anchor link
Die verschuift gewoon, zoals het hoort.
Dit kan landelijk verschillen, dus is het handig als je weet waar je server staat.
Als je met timestamps werkt (seconden sinds EPOCH), dan verandert er niets.
 
Peter  Flos

Peter Flos

07/10/2014 19:14:37
Quote Anchor link
Ik heb de tijdszone op Amsterdam staan, betekend dat automatisch dat daarvan de wintertijd zich aanpast?
Ik werk met strtotime(), is het daar ook zo dat er niets veranderd?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/10/2014 19:19:00
Quote Anchor link
Die gebruikt de EPOCH dus verandert er niets. Waar ben je precies bang voor tijdens de omschakeling, als ik vragen mag?
 
Peter  Flos

Peter Flos

07/10/2014 21:59:33
Quote Anchor link
Een voertuig doet er bijvoorbeeld 4 minuten over. Als de klok vooruit gaat bijvoorbeeld, zijn deze 4 minuten direct om. Andersom, als de klok achteruit gaat dan worden het 1 uur en 4 minuten. Maar de tijd blijft dus op 4 minuten staan uiteindelijk? Dat zou voor mij namelijk het beste zijn.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/10/2014 22:05:16
Quote Anchor link
De UNIX-epoch telt gewoon netjes door, zolang je de juiste timezone van Amsterdam/Brussel maar hebt.

Offtopic:

Dit doet me denken aan de zomertijd, waarbij ik in een trein zat die vroeger op zijn scherm aangaf dat hij een uur vertraging had. :+)
Gewijzigd op 07/10/2014 22:05:51 door - Ariën -
 
Peter  Flos

Peter Flos

07/10/2014 22:07:44
Quote Anchor link
Mooi zo, moet er niet aan denken dat de voertuigen van straat A naar een straat 2 kilometer verderop er 1 uur en 4 minuten over doet ;)

Offtopic:

Zo oud ben ik nog niet en reis ook niet vaak met de trein, maar dat is niet zo slim van de NS. Hoe komt het aantal vertragingen in een jaar hoog? Door de Zomer en Wintertijd x)
Was dat nog in de tijd dat het van de Overheid was?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/10/2014 22:25:16
Quote Anchor link
Offtopic:
Dat was een proef die 10 jaar geleden werd uitgevoerd van een soortgelijk reizigersinformatiesysteem dat nu ook al enige tijd in de intercities zit. Gelukkig zit deze bug niet in het huidige systeem.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/10/2014 10:54:03
Quote Anchor link
Offtopic:

Als we dan toch off topic aan het gaan zijn... Herinneren we ons de Milennium-bug nog? Inmiddels alweer bijna 15 jaar geleden! Om de tijdsgeest te schetsen... als ik me niet vergis had Jennifer Lopez toen een hit met "Waiting for Tonight" (http://www.youtube.com/watch?v=_66jPJVS4JE) en met die hit zouden we het jaar 2000 ingaan... het nieuwe Milennium! Maar... er was paniek. Computers waren hier niet op voorbereid. Alle software ging er vanuit dat we in de 20e eeuw zaten en was niet voorbereid op de 21e eeuw. Er heerstte paniek. Bij grote bedrijven, energiecentrales, overheidsinstellingen en banken stonden 12 uur 's nachts teams van programmeurs paraat om de eerste klappen op te vangen. Comsumenten waren bang dat hun computer de laatste adem zou uitblazen. Het was 12 uur 's nachts... BOEM!!!!!!! KLAP!!! Lichtflitsen!!! Oké, oké... dat was gewoon van het vuurwerk... en verder gebeurde er eigenlijk helemaal niets. Vrijwel alle systemen bleven gewoon naar behoren werken, en alle paniek rondom de Milennium-bug bleek voor niets te zijn geweest. Jaja... dat hebben we (de meesten van ons) toch mooi weer meegemaakt!
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

08/10/2014 11:59:07
Quote Anchor link
Offtopic:
Je kunt er gratis levens bij krijgen in Candy Crush door de systeemtijd van je tablet of smartphone even te veranderen. Beetje vreemd "foutje" als je bedenkt dat het verdienmodel is gebaseerd op in-game aankopen van levens...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.