"Bedrijven moeten standaard browser snel kunnen wisselen"

Toegevoegd door - Ariën -, 12 jaar geleden

"Bedrijven moeten standaard browser snel kunnen wisselen"Het is belangrijk dat organisaties en bedrijven de standaard ingestelde browser op kantoorcomputers snel kunnen wisselen. De reden zou vanwege de onveiligheid van diverse browsers zijn, waarvoor 'zero-day'-lekken uitkomen. Daarvoor pleit het Internet Storm Center (ISC).

Zo zou een bedrijf ook om Flash-applicaties in websites te kunnen blokkeren voor het geval er een 'zero-day'- lek gevonden is in Adobe Flash, totdat er een oplossing in de vorm van een update zich aanbiedt. Ook zou hetzelfde kunnen gelden voor Adobe Reader en JAVA, die bekend staan om de meeste 'zero-day'-veiligheidslekken.

Omdat browsers voor de meeste werknemers zeer belangrijk zijn is het blokkeren ervan als noodmaatregel geen optie, waardoor er als alternatief uitgeweken zou kunnen worden naar één van de andere browsers die beschikbaar zijn, zoals Chrome en Firefox.

Volgens de ISC zou een bedrijf al in enkele minuten moeten kunnen omschakelen zodra er een groot ongepatched veiligheidslek gevonden zou worden.

Om systeembeheerders een handje te helpen heeft de organisatie een uitleg online gezet hoe dit via een Active Directory Domain kan worden gerealiseerd. Het blijkt dat de standaard browser via het updaten van slechts 5 registersleutels is aan te passen, welke via een simpele uitvoer van een register-configuratie-file tot stand kan worden gebracht in een handomdraai.

Gerelateerde nieuwsberichten

04/03/2020 Browsers gaan ondersteuning voor oudere TLS-protocollen stoppen
02/02/2016 Oracle stopt met Java-browser plug-in
31/12/2014 Microsoft werkt aan een nieuw browser

 

Er zijn geen reacties op 'Bedrijven moeten standaard browser snel kunnen wisselen'

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.