Datacenters offline door orkaan Sandy

Toegevoegd door - Ariën -, 14 jaar geleden

Datacenters offline door orkaan SandyDe orkaan Sandy welke de oostkust van Amerika teistert heeft al gezorgd voor een hoop wateroverlast, en hierdoor zijn zelf enkele datacenters offline gegaan. Eén van deze datacenters is Datagram welke de blogsites van Gawker huisvest, zoals Gizmodo en Buzzfeed. Door de overstroming is de kelder waar de de diesel voor de noodgeneratoren was opgeslagen volgelopen met water. Het in de wijk Manhattan gelegen datacenter slaagde er niet in om zijn back-up-generatoren in te kunnen schakelen doordat de dieselvoorraad in hun kelder onder water lag.

Het is nog onduidelijk wanneer het water uit de kelder weg zal zijn gepompt en wanneer het bedrijf weer zijn dienstverlening kan hervatten. Mogelijk zouden ze gebruik kunnen maken van leveringscontracten voor nieuwe dieselvoorraden.

Ook het datacenter Internap kampt met problemen door de wateroverlast, zij waren niet in staat om hun dienstverlening draaide te houden doordat er onvoldoende diesel uit hun reservevoorraden was te halen, om hun noodaggregaten draaiende te kunnen houden. Inmiddels heeft het bedrijf besloten zijn datacenter te moeten ontruimen. Internap heeft hierop zijn klanten geadviseerd om hun websites of cloudservers zelf af te sluiten.

Een andere hostingpartij is 'Peer 1 Hosting', ook zij zijn niet ontkomen aan het natuurgeweld van Sandy. Echter zij hebben wel voldoende dieselvoorraden om hun aggregaten in de lucht te houden. De waterstanden zouden inmiddels aan het dalen zijn.

De bedrijven zijn afhankelijk van de dieselgeneratoren doordat de stroomvoorziening weg is gevallen. Aan de Amerikaanse oostkust zijn op dit moment miljoenen mensen verstoken van elektriciteit.

Het kan nog wel mogelijk vijf dagen duren voordat overal de stroom weer geleverd zal worden.

Gerelateerde nieuwsberichten

30/10/2012 Google en Twitter helpen getroffenen Sandy

 

Er zijn 6 reacties op 'Datacenters offline door orkaan sandy'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
- Raoul -
- Raoul -
14 jaar geleden
 
Hopelijk hebben ze lokaal nog wat backupjes
Eddy E
Eddy E
14 jaar geleden
 
Zonder stroom wordt het geheugen (op een HDD) toch niet gewist?
Gewoon als er stroom komt weer de opstart-knop indrukken en gaan met die banaan?

Maar goed: dat er geen electriciteit (en dus verwarming / koken / licht) is, is veel belangrijker dan internet toch?
- Ariën  -
- Ariën -
14 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ligt eraan, een beetje groot bedrijf welke in het gehele land operationeel is, met daar zijn servers geplaatst, loopt wel grote schade op.

Het bedrijfsleven van New York kan wel platliggen, maar het bedrijfsleven in bijv. San Fransisco, Phoenix, Dallas, Memphis, Montgomery en wat er zelfs maar ook buiten de USA ligt zal gewoon doorgaan.
Php knipper
php knipper
14 jaar geleden
 
en als die servers onder water komen te staan is het naar de knoppen.

@eddy
Tegewoordig kan de mens niet meer zonder internet en stroom. Als ze aan het net aan het werken zijn en er 5 min geen interernet is flippen er al heel wat ;)
- Ariën  -
- Ariën -
14 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Quote:
en als die servers onder water komen te staan is het naar de knoppen.

Een goed DC heeft zijn servers daarom niet op maaiveld-niveau geplaatst.Ik heb in mijn leven al enkele datacenters gezien, en niet eentje waar ik ze op de begane grond of de kelder aantrof.
(op mijn vroegere stage na, maar colocated vonden ze te duur)...
PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Stefan WM
Stefan WM
14 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Die zijn er hier in NL toch ook wel degelijk waar de servers op de begane grond staan. (Als ik het me goed herinner evoswitch bijvoorbeeld)

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.