Facebook en Instagram getroffen door een storing

Toegevoegd door - Ariën -, 11 jaar geleden

Facebook en Instagram getroffen door een storingDe site van Facebook, Instagram en de populaire apps Tinder en Hipchat zijn dinsdagmorgen getroffen door een downtime. De storing waarbij de websites en de apps onbereikbaar waren begon omstreeks 7:15 uur in de morgen, en heeft tot ongeveer 8:15 geduurd.

Veel mensen klaagden tussen kwart over zeven en half acht op Twitter dat de websites onbereikbaar waren. Zo gaf Facebook soms een melding door dat ze wegens technische problemen niet bereikbaar waren, maar ook was er vele malen helemaal geen verbinding mogelijk. De populaire foto-dienst Instagram is ook getroffen, deze is eigendom van Facebook en maakt ook gebruik van de serverinfrastructuur van hen. WhatsApp welke onlangs door Facebook over is genomen was wel in de lucht.

De oorzaak dat Tinder en HipChat offline waren, die door een andere partij dan Facebook zijn gemaakt, heeft te maken met de koppeling waarmee men zich aanmeldt met een Facebook-profiel. Doordat deze onbereikbaar was, was het gebruik van beide apps ook onmogelijk.

Omstreeks 10 uur gaf Facebook de oorzaak achter de downtime aan. Deze zou te wijten zijn aan een wijziging aan hun systemen welke uiteindelijk enkele problemen gaf. Ook heeft de hackersgroep Lizard Squad in de tussentijd een dDos-aanval geclaimed op de downtime, maar hiervan zou overigens geen sprake zijn.

Gerelateerde nieuwsberichten

10/08/2016 Facebook gaat AdBlock omzeilen
22/09/2015 Eens kijken bij Google, Facebook en Apple?
01/06/2015 Facebook versleutelt mails met PGP

 

Er zijn geen reacties op 'Facebook en instagram getroffen door een storing'

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.