Google introduceert Maps-API met 'pay as you go'-model

Toegevoegd door - Ariën -, 7 jaar geleden

Google introduceert Maps-API met 'pay as you go'-modelGoogle introduceert een nieuwe API voor hun Maps API. Hoewel ze veel API's samenvoegen tot drie soorten krijgt de API ook een 'pay as you go'-model. In een blogpost heeft de Google de vernieuwingen in hun Maps-API uitgelegd die vanaf 11 juni worden doorgevoerd.

De wijzigingen betekenen dat Maps API gratis zal blijven, afhankelijk van het verbruik, en dat gebruikers vanaf dan enkel toegang zullen krijgen als ze een 'billing-account' aan afnemen. Hierbij zal een betalingsmogelijkheid dan verplicht worden, waarbij moet worden gedacht aan een creditcard. Ook zal er een automatische incasso mogelijk worden gemaakt.

Hoewel Google nu grootverbruikers laat betalen zullen de gebruikers met een kleiner verbruik een gratis tegoed van Google krijgen ter waarde van 200 dollar.

Momenteel kent de Maps-API 18 verschillende API's. Deze zullen dan worden samengebracht tot 3 verschillende: Maps, Routes en Places.

De Maps-API wordt door veel websites geïmplementeerd om routes te berekenen of locaties aan te duiden. Dit gaat voor afnemers van deze API betekenen dat de betalingsgegevens moeten toevoegen aan hun API-account of moeten overstappen op een gratis variant zoals OpenStreetMaps.

Gerelateerde nieuwsberichten

02/01/2024 Onderzoekers ontdekken mogelijkheid om Google-accounts te kapen
22/04/2023 Google ontwikkelt nieuwe zoekmachine die gebruik maakt van A.I.
11/12/2018 Google sluit Google Plus na nieuw datalek

 

Er zijn 4 reacties op 'Google introduceert mapsapi met pay as you gomodel'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Thomas van den Heuvel
Thomas van den Heuvel
7 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ik heb een Google Maps / Developer account, maar ga geen payment plan afsluiten, al helemaal niet met mijn creditcardgegevens. Dit omdat ik dit enkel voor wat ontwikkel- en testdoeleinden gebruik.

Wat als een of andere joker het leuk vindt om mijn applicaties waarin Maps wordt gebruikt eindeloos te raadplegen, daarmee zou je potentieel iemand op kosten kunnen jagen. (issue: hoe bestrijd je misbruik door derden?)

Verbruik onder de 200 dollar zou gewoon geen actie voor gebruikers van deze functionaliteit moeten hebben. Volgens mij was het ook niet helemaal duidelijk of je dan uberhaupt zo'n account nodig hebt?

En als ze dan op den duur de stop uit support trekken omdat je niet staat geregistreerd dan zoek ik wel een alternatief.

Ik denk dat dit op voorhand ook potentiële gebruikers wegjaagt.

Daarnaast was er volgens mij discussie over de nieuwe kostenplaatjes die veel hoger zouden zijn, maar dat is mogelijk ongefundeerd.
- Ariën  -
- Ariën -
7 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Voor zover ik weet, zit er een referer-check op. Maar die is wel te misbruiken natuurlijk.

Ikzelf ben er ook wel klaar mee, en ben alles aan het omzetten naar OpenStreetmaps via Openlayers.
Hans De Ridder
Hans De Ridder
7 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ik gebruik googlemaps API op 2 manieren:
De eerste laat muziek activiteiten zien in een periode van 2 weken op de locaties.
De andere optie laat de werkzaamheden zien per categorie op verschillende locaties.
Het werkt nog steeds, zonder dat ik wat extra heb hoeven invullen.
PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
- Ariën  -
- Ariën -
7 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Dat valt mij ook op. Blijkbaar werkt de oude API nog.
Wel las ik op hun site:
Quote:
Aanroepen zonder sleutel die aan de Maps JavaScript API en de Street View API zijn gericht, retourneren voortaan kaarten met een lage resolutie en het watermerk 'Uitsluitend voor ontwikkelingsdoeleinden'.

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.