Google verkoopt domeinnamen

Toegevoegd door PHP hulp, 11 jaar geleden

Google verkoopt domeinnamenGoogle start met Google Domains, een dienst voor het registeren van domeinnamen. Google Domains is op dit moment alleen toegankelijk op uitnodiging en werkt alleen binnen de Verenigde Staten. Google Domains is op dit moment gericht op kleine bedrijven die nog geen website hebben.

Google Domains is er enkel voor het beheer van je domeinnaam. Ze leveren geen webhosting. Je kunt tot 100 subdomeinen en 100 e-mailadressen aanmaken via hun interface die nog in ontwikkeling is. Voor een top-level domeinnaam zoals .com, .net, .org betaal je bij Google Domains 12 Dollar en zijn nieuwere extensies zoals .guru, .company of .email 20 Dollar.

Volgens onderzoek van Google heeft 55% van de kleine bedrijven in de VS nog geen website. Google biedt wel de mogelijkheid om een website op te zetten en werkt hiervoor samen met bedrijven als Squarespace en Shopify. Squarespace biedt template websites aan vanaf 8 Dollar per maand en bij Shopify kun je een webshop opzetten vanaf 29 Dollar per maand.

Persoonsgegevens zijn te bekijken wanneer de gegevens van een domeinnaam worden opgevraagd (WHOIS). Deze gegevens zijn te verbergen. Google Domains brengt geen kosten in rekening voor het verbergen van de registrant zijn of haar persoonlijke gegevens. De kosten van 5 EUR neemt Google voor zijn rekening.

Gerelateerde nieuwsberichten

22/04/2023 Google ontwikkelt nieuwe zoekmachine die gebruik maakt van A.I.
19/04/2023 SIDN: 65% van Nederlandse phishingsites binnen 24 uur offline
11/12/2018 Google sluit Google Plus na nieuw datalek

 

Er zijn geen reacties op 'Google verkoopt domeinnamen'

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.