Het belang van gedegen informatiebeheer (advertorial)

Toegevoegd door PHP hulp, 3 jaar geleden

Het belang van gedegen informatiebeheerHet belangrijkste eigendom van een onderneming is ontegenzeggelijk bedrijfsinformatie. Zonder betrouwbare data over voorraden, klanten, contracten en andere belangrijke gegevens is het nagenoeg onmogelijk om een bedrijf op een fatsoenlijke manier te runnen. Daarbij leidt dataverlies vaak tot imagoschade en kan het zelfs juridische consequenties hebben. Toch blijkt uit recent onderzoek van PwC dat nog lang niet alle ondernemingen het belang van gedegen informatiebeheer inzien.

Er zijn verschillende risico’s als het gaat om databeheer voor een bedrijf. Allereerst is daar gegevensverlies door middel van onzurgvuldigheid van werknemers. Daarnaast bestaat het gevaar van informatievernietiging door middel van calamiteiten. Tenslotte is er het risico dat data verloren gaan vanwege computerproblemen of cybercriminaliteit. De beste manier om jezelf als onderneming hier tegen te wapenen is door ervoor te zorgen dat bedrijfsinformatie op een goede en verantwoordelijke manier beheerd en beveiligd wordt.

Het rapport ‘Beyond Cyber Threats: Europe’s First Information Risk Maturity Index’, opgesteld naar aanleiding van een onderzoek van PwC, brengt de risico’s die bedrijven in het Europese middensegment lopen als het gaat om databeheer in kaart en geeft aanbevelingen om de situatie te verbeteren. Uit de cijfers blijkt onder andere dat zo’n zestig procent van de ondernemingen er niet zeker van is dat medewerkers de juiste middelen tot hun beschikking hebben om zich tegen dataverlies te beschermen.

Het is aan bedrijven om ervoor te zorgen dat werknemers voldoende zijn ingelicht over de risico’s van informatieverlies of –beschadiging en de manier waarop dit kan worden tegengegaan. Juist in de huidige tijd van digitalisering is het belangrijk voor bedrijven om te zorgen dat er voldoende back-ups worden gemaakt en niet alle informatie op één plaats, computer of server is opgeslagen. Een degelijk archiefbeheer en goede procedures voor back-up en herstel van data zijn in het huidige tijdsgewricht van levensbelang als bedrijven zich niet onnodig aan grote risico’s bloot willen stellen.

Meer nieuws

13/11/2015 Like PHPhulp en win een tablet!
13/11/2015 Let's Encrypt gaat 3 december van start
09/11/2015 "Wordpress door kwart van de websites gebruikt"
28/10/2015 13 miljoen wachtwoorden gehackt van gratis webhost
23/10/2015 Joomla dicht gevaarlijk beveiligingslek
23/10/2015 YouTube introduceert abonnementsdienst
16/10/2015 Mozilla patcht kritiek lek in Firefox
15/10/2015 Welke PHP editor gebruik jij?
13/10/2015 Phishingsites gebruiken SSL-certificaten
22/09/2015 Eens kijken bij Google, Facebook en Apple?

 

Er zijn 5 reacties op 'Het belang van gedegen informatiebeheer'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Ozzie PHP
Ozzie PHP
3 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Lees ik nu een nieuwsbericht of een advertorial?
Jordi Kroon
Jordi Kroon
3 jaar geleden
 
1 +1 -0 -1
@Ozzie, een advertorial. Zie de haakjes achter de titel.
Ozzie PHP
Ozzie PHP
3 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ah, top! Thanks :)
Wouter J
Wouter J
3 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ik vind dat dit wel wat duidelijker kan... Tevens is het op de overzichtslijst al helemaal niet duidelijk: http://www.phphulp.nl/php/nieuws/

(toch goed om te zien dat er iets is gedaan met de kritiek +1)
PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
- Raoul -
- Raoul -
3 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
De overheid kan hier wel iets van leren.

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties