ICT'ers geven hun baan gemiddeld een 7 (advertorial)

Toegevoegd door PHP hulp, 3 jaar geleden

ICT'ers geven hun baan gemiddeld een 7Een 7, dat is het rapportcijfer dat ICT-specialisten gemiddeld toekennen aan hun huidige baan. Zo blijkt uit een onderzoek door IT vacaturesite Bonque.nl onder 613 ICT-specialisten. Desalniettemin geeft 66% van de ICT-specialisten die momenteel in loondienst zijn aan dat zij verwachten binnen nu en een jaar te wisselen van werkgever. Een 7 is dus geen garantie voor een blijvende werknemer.

Wat maakt een baan de moeite waard
Leuke en uitdagende werkzaamheden en het hebben van leuke collega's worden door de ICT-specialisten gezien als de meest belangrijke kenmerken van een (nieuwe) baan; de locatie krijgt de minste belangstelling. De ICT'er wil zich op zijn of haar plek voelen door interne factoren. Waar dit bedrijf zich bevindt is minder belangrijk.

Secundaire arbeidsvoorwaarden
Naast algemene kenmerken maken ook secundaire arbeidsvoorwaarden een baan interessant. De secundaire arbeidsvoorwaarde waar de meeste waarde aan wordt gehecht is de opleidingsmogelijkheid. Reiskostenvergoeding en pensioen komen op de tweede en derde plaats. De minste belangstelling wordt gegeven aan een auto van de zaak, de mogelijk tot het krijgen van een bonus en het hebben van bovenwettelijke vakantiedagen.

Het ontbreken van bepaalde secundaire arbeidsvoorwaarden kan en zal wellicht leiden tot een wissel van werkgever. Hoewel de opleidingsmogelijkheid de meest gewaardeerde secundaire arbeidsvoorwaarde blijkt te zijn, is deze vooralsnog voor veel ICT-specialisten niet inbegrepen in de huidige werkomgeving. Voor de overige twee leidende factoren (reiskostenvergoeding en pensioen) geldt dat wel.

Lees het volledige onderzoek hier.

Gerelateerde nieuwsberichten

26/11/2012 Traineeship PHP developer bij Maxserv
28/02/2012 Ontvang gratis vacatures van top bedrijven
19/01/2012 PHPhulp nieuwsbrief januari 2012

 

Er zijn geen reacties op 'Icters geven hun baan gemiddeld een 7'

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties