Marktaandeel Firefox daalt in diepe put

Toegevoegd door - Ariën -, 11 jaar geleden

Marktaandeel Firefox daalt in diepe putHet marktaandeel van de populaire browser Firefox is in november van dit jaar naar historisch dieptepunt gekelderd. Dit laten de cijfers van analysebureau's StatCounter en NetApplications zien. Volgens Net Applications is het aandeel vorige maand gekelderd met 0,7 procent waarmee deze op 13,3% uitkwam, het laagste punt sinds oktober 2006. Toen had de browser ook een marktaandeel van 13% en was er vanaf dat moment al een stijgende lijn te zien.

Ook StatCounter laat zien dat Mozilla's populaire browsers behoorlijk gedeeld gedaald aan populariteit. Hun statistieken meten pas vanaf juli 2008, maar sindsdien is de browser nog nooit zo diep gedaald dan de 18,5% waar het volgens StatCounter op staat.

Volgens het analysebureau heet Firefox eind 2010 het hoogtepunt bereikt, waarbij 31% van de internetgebruikers gebruik maakten van de browser. Met de opkomst van Google's Chrome ging het aandeel van Firefox in een spiraal naar beneden.

Gerelateerde nieuwsberichten

30/11/2023 Androidversie van Firefox krijgt beschikking voor meer extenties
13/09/2023 Lek aangetroffen in WebP-functionaliteit
28/04/2023 Firefox stopt met VPN-achtige dienst

 

Er zijn 3 reacties op 'Marktaandeel firefox daalt in diepe put'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Ozzie PHP
Ozzie PHP
11 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Firefox is toch altijd wel een oké browser. Ik vraag me af waar die daling vandaan komt.
Elwin - Fratsloos
Elwin - Fratsloos
11 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Buiten de opkomst van Google Chrome is er volgens mij nog een belangrijke reden: Firefox werd natuurlijk al snel als de alternatieve browser naast IE gebruikt. Nu Microsoft ook een potje voor de ontwikkeling van de browser heeft gevonden is die noodzaak steeds minder.

Mijn persoonlijke voorkeur voor ontwikkelen van sites is nog steeds Firefox, in combinatie met een aantal plugins, waaronder (vanzelfsprekend) Firebug en de Webdeveloper toolbar, maar ook Tamper Data en Colorzilla.

De laatste twee weken ban ik wel af en toe aan het werken met de Firefox Developers Edition, maar ik zie er nog niet veel in wat in de gewone Firefox niet kan. En dan is het toch weer snel een gewoontedingetje.
Eddy E
Eddy E
11 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Hét nadeel van Firefox: het is stront-traag.
Opstarten duurt gewoon lang: IE en Chrome zijn veel sneller.
Browsen gaat op zich prima, maar IE en Chrome ook.
IE is lekker snel doordat het ingebakken is, Chrome heeft snelle weergave én ontzettend goede synchronisatie (TV, desktop, telefoon), Firefox heeft dit alles niet.

Ja, de Firebug is goed.
Heeft Opera, Chrome, IE en zelfs Maxthon ook.

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.