Mozilla patcht kritiek lek in Firefox

Toegevoegd door - Ariën -, 10 jaar geleden

Mozilla patcht kritiek lek in FirefoxMozilla heeft een ongeplande update voor Firefox uitgebracht vanwege een ontdekt beveiligingsleks waardoor een kwaadaardige website privédata van andere plekken kon stelen. Het probleem werd door twee onafhankelijke onderzoekers ontdekt, waarbij zij Mozilla waarschuwden. Deze heeft een 'hoge urgentie' uitgedeeld aan de patch.

Wel benadrukt Mozilla dat het niet mogelijk is om malware uit te voeren op computers. Wel vonden ze het probleem ernstig genoeg om een tussentijdse update te pushen en niet op de lancering van Firefox 42 te wachten die op 3 november gepland wordt. Het is niet bekend op welke wijze het lek misbruikt kon worden.

Updaten naar Firefox 41.0.2 kan via de automatische updatefunctie of Mozilla.org. Ook krijgen gebruikers een melding te zien waarna ze kunnen updaten.

Gerelateerde nieuwsberichten

30/11/2023 Androidversie van Firefox krijgt beschikking voor meer extenties
13/09/2023 Lek aangetroffen in WebP-functionaliteit
28/04/2023 Firefox stopt met VPN-achtige dienst

 

Er zijn 1 reacties op 'Mozilla patcht kritiek lek in firefox'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
John D
John D
10 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
beveiligingsleks ??

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.