Mozilla werkt aan reparatie-functie voor Firefox

Toegevoegd door - Ariën -, 11 jaar geleden

Mozilla werkt aan reparatie-functie voor FirefoxMozilla werkt aan een experimentele functie voor de populaire browser Firefox die problemen in het programma kan detecteren en kan oplossen. Eén van de mogelijkheden van het programma, genaamd "Self Heal", is bijvoorbeeld het herstellen van de browser als die door malware aangepast is en een afwijkende zoekmachine ingesteld heeft staan. Hierna moet de browser dan in oorspronkelijke staat weer worden hersteld.

Ook kan het detectiesysteem de gevolgen van ongewenste add-ons detecteren en oplossen.

Het opsporingssysteem is vorige week tijdens een bespreking tussen Firefoxontwikkelaars genoemd. De discussie voorafgaand aan Self Heal ging over het ondertekenen van Firefox-add-ons, wat de overlast van schadelijke browseruitbreidingen moet tegengaan. Deze zou via Sealf-heal moeten kunnen worden uitgebreid.

Inmiddels heeft de browserontwikkelaar het Self-Heal-programma ook al officieel aangekondigd, echter de details erover zijn nog onbekend, evenals de beschikbaarheid van het programma.

Mozilla FireFox is niet de enige browser die een reparatieknop krijgt. De populaire browser Chrome van Google heeft deze al twee jaar geleden gekregen.

Gerelateerde nieuwsberichten

30/11/2023 Androidversie van Firefox krijgt beschikking voor meer extenties
13/09/2023 Lek aangetroffen in WebP-functionaliteit
28/04/2023 Firefox stopt met VPN-achtige dienst

 

Er zijn geen reacties op 'Mozilla werkt aan reparatiefunctie voor firefox'

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.