Twitter introduceert nieuwe API-abonnementen

Toegevoegd door - Ariën -, 2 jaar geleden

Twitter introduceert nieuwe API-abonnementenTwitter heeft details gedeeld over de vernieuwde API-toegang. Het bedrijf biedt een zeer beperkte gratis variant, en verschillende betaalde opties. Oude versies van de Twitter API zullen aan het einde van april niet meer werken.

Abonnementen
Er komen drie abonnementen: Free, Basic en Enterprise. Met het gratis abonnement kunnen gebruikers 1500 tweets per maand plaatsen. Het is niet mogelijk om tweets te lezen via de gratis api. Dit betekent dat dit abonnement vooral bedoeld is voor botaccounts die tweets op de website plaatsen en voor testdoeleinden. Met het Basic abonnement voor 100 dollar per maand is er de mogelijkheid om 10.000 tweets te lezen via de api, 3000 tweets te plaatsen op gebruikersniveau en 10.000 tweets te publiceren op app-niveau. Het Enterprise abonnement is bedoeld voor bedrijven die uitgebreidere toegang tot de api nodig hebben. Twitter heeft hiervan geen tarieven gedeeld.

Met de abonnementsstructuur hoopt Twitter malafide spambots tegen te gaan die het platform vervuilen. Dit soort bots maakt vooral gebruik van het leesrecht om tweets te kunnen lezen.

Onderzoekers gedupeerd
Volgens Tweakers.net zullen ongeveer 300 onderzoeken waarbij Twitter-berichten werden gelezen geraakt worden door de nieuwe abonnementenstructuur. Zij vrezen dat ze moeten stoppen. Onderzoekers die de API voorheen gratis konden gebruiken, zullen tussen de 42.000 en 210.000 dollar per maand moeten betalen. Volgens de Coalition for Independent Technology Research gaat het niet alleen gaat om wetenschappers van universiteiten, maar ook om onderzoeken van non-profits.

Overname door Elon Musk
Sinds Twitter door Elon Musk is overgenomen richt het platform zich om minder verlies te draaien. Daarom is Musk op zoek naar manieren om geld te verdienen. Een van de manieren is om te focussen op betaalde abonnementen voor gebruikers en het beperken van de API-mogelijkheden.

Gerelateerde nieuwsberichten

11/05/2023 23-jarige Twitter-hacker bekent schuld
07/05/2023 Twitter bevestigt beveiligingslek bij Circle-tweets.
02/02/2023 Twitter geeft vanaf volgende week geen gratis toegang meer tot hun api

 

Er zijn geen reacties op 'Twitter introduceert nieuwe apiabonnementen'

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.