Basiscursus PHP 6 en MySQL

Toegevoegd door Sander D, 15 jaar geleden, 10.018x bekeken

Basiscursus PHP 6 en MySQLAls beginnende gebruiker maakt u in deze Basiscursus kennis met PHP 6 en MySQL.PHP is een programmeertaal die in aanvulling op HTML bij uitstek geschikt is voor het bouwen van dynamische websites. En met de nieuwste versie PHP 6 gaat het programmeren nog gestructureerder en gestroomlijnder.Deze Basiscursus is ook geschikt voor gebruikers van PHP 5.In deze Basiscursus leert u stap voor stap hoe u dynamische websites ontwikkelt.Een greep uit de inhoud: Installeren van een webserver met PHP 6 en MySQL 5. Werken met de programmeertaal PHP 6. Objectgeorienteerd programmeren met PHP 6. Werken met de database MySQL. Interactieve websites maken met PHP, MySQL, HTML, JavaScript en CSS. Beveiligen van webpaginas.Alle basisvaardigheden worden stapsgewijs op een begrijpelijke manieruitgelegd en aangevuld met oefeningen, zodat u snel leert wat u in de praktijknodig hebt.

Details:

Titel:Basiscursus PHP 6 en MySQL
ISBN:9789012581776
Auteurs:Victor Peters
Taal:Nederlands

Basiscursus PHP 6 en MySQL bestellen via Bol.com:

Er zijn 8 reacties op 'Basiscursus php 6 en mysql'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Marco V
Marco V
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Heeft iemand dit boek al gelezen?
Kees Schepers
kees Schepers
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Elk boek wat nu op de markt is en zich verkoopt als PHP6 boek is een slecht boek omdat PHP 6 nog helemaal niet uit is en zeker nog helemaal bekend is hoe PHP6 eruit gaat zien. Puur een marketing stunt dus dit boek.
Marco V
Marco V
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
@kees ... ook al is dit geen antwoord op mijn vraag, je hebt een punt!

Ondanks wat fouten, is dit boek voor de beginnende PHPer (PHP5) weldegelijk leerzaam en interessant! In andere boeken en op internet lees ik veel over het uitfaseren van mysql_ in PHP6, wat mij niet helemaal duidelijk is... wordt dit daarbij vervangen door mysqli_ (wat ook in PHP5 al ondersteund wordt? Over mysqli vind je namelijk helemaal niets in dit boek! In dat kader dus beslist geen PHP6 boek, ondanks de titel.
Kees Schepers
kees Schepers
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Klopt de 'mysql' extensie gaat eruit, sowieso in 6 maar ik geloof ik ergens dat deze in PHP 5.x eruit zal gaan. Tot en met 5.4 in iedergeval nog niet.

Mysql extensie kun je dan nog wel gebruiken maar die zul je dan zelf onder PHP moeten installeren/aanzetten.

Mysqli blijft wel beschikbaar in PHP6.
PHP hulp
PHP hulp
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Er zijn net drie PHP boeken toegevoegd aan de lijst, de drie bovenste.
Write Down
Write Down
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Overigens kan je ook is gaan kijken naar PDO (m.b.t. databases).
Henry Campen
henry Campen
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Zit net dit bericht te lezen met een vraagteken op mijn voorhoofd.
Ben nl net begonnen met de cursus php5 en mysql ;-)
PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Marco V
Marco V
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Nou Henry, als je net bent begonnen... start met PDO!
Enige probleem is wel dat er nog heel veel scripts op de 'oude' manier zijn te vinden en lang niet zoveel op PDO. Hoe dan ook, ooit ga je er mee te maken krijgen!

Dit boek is overigens geen aanrader want er is niets in terug te vinden over PDO, noch mysqli. Daarmee dus zelfs een slecht PHP5 boek! Wel staan er leuke tuts in voor de beginner, OO en classes in het algemeen zijn wel aardig beschreven en toegelicht.

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP boek opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.