= $_SERVER['HTTP_USER_AGENT'];

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »

C# Developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Door middel van ASP.NET, MVC Framework en C# ga je webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen. Je zorgt voor de optimalisatie van bestaande software en de automatisering van bedrijfsprocessen. Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Programmeur / Developer

Voor een familiebedrijf in Doetinchem, actief in de machinebouw voor de food-sector, zijn wij op zoek naar een programmeur / developer. In deze functie ben je werkzaam in een team van 5 medewerkers. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het verhelderen van requirements vanuit de opdrachtgever, de klant en de afdeling ontwikkeling. Je verricht haalbaarheidsstudies en werkt specificaties uit die je afstemt met de opdrachtgever. Je ontwerpt design in software en stemt af met je collega's. De huidige vision-systemen zijn geschreven in C software, welke draait op een CUDA platform. Je schrijft en codeert software en zal gaan testdraaien. Tot

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer (Vue.js)

Functie Als Front-end developer ben je uiteindelijk overkoepelend aan de slag voor de 3 ontwikkelteams die ieder aan een specifiek product werken. In samenwerking met de UX-designer en de huidige Front-end developer zorg je voor gebruiksvriendelijke software. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en feautures naar een hoger niveau te tillen? En vind je het niet erg om oudere delen van de applicaties te refactoren i.c.m. het toevoegen van nieuwe functionaliteiten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en zelfredzaamheid)

Bekijk vacature »

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »
Ronald E

Ronald E

24/01/2014 12:44:31
Quote Anchor link
hallo

als ik $_SERVER['HTTP_USER_AGENT']; doe op mijn telefoon zie ik dit.
Mozilla/5.0 (Linux; U; Android 4.3; nl-nl; GT-I9300 Build/JSS15J) AppleWebKit/534.30 (KHTML, like Gecko) Version/4.0 Mobile Safari/534.30
en dan gaat het niet om alleen mijn telefoon.
nu zou ik graag de versie Android er uit vissen en het type telefoon.
ik zou graag een detectie maken voor me website als er word gekeken met een telefoon dat ik een andere site kan laten opstarten zo dat het duidelijker leesbaar wordt.

wie kan me een stuk op weg helpen
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 00:16:23
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/01/2014 14:42:55
Quote Anchor link
Heb je hier wat aan?
http://code.google.com/p/php-mobile-detect/wiki/Mobile_Detect

Verder zou je ook kunnen kijken naar 'responsive design',waarbij je layout de juiste vorm aan neemt met de gebruikte resolutie.
 
Ronald E

Ronald E

25/01/2014 14:38:54
Quote Anchor link
wat ik al had is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
//    $u_agent = $_SERVER['HTTP_USER_AGENT'];
    $u_agent = 'Mozilla/5.0 (Linux; U; Android 4.3; nl-nl; GT-I9300 Build/JSS15J) AppleWebKit/534.30 (KHTML, like Gecko) Version/4.0 Mobile Safari/534.30';
//    $u_agent = 'Mozilla/5.0 (Linux; Android 4.2.2; C6603 Build/10.3.1.A.2.67) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/32.0.1700.99 Mobile Safari/537.36';
//    $u_agent = 'Mozilla/5.0 (Linux; U; Android 4.1.1; nl-nl; AT-AS40SE Build/JRO03C) AppleWebKit/534.30 (KHTML, like Gecko) Version/4.0 Mobile Safari/534.30';
    $useragent = $u_agent;
    $uagent = $u_agent;
    $bname = 'Unknown';
    $platform = 'Unknown';
    $mobile = 'nee';
    $version= "";
    $ub = 'Unknown';

    //Mobile
    if (preg_match('/Mobile/', $u_agent)) {
        $mobile = 'ja';
    }

//    Build
    if (preg_match('/Build/', $u_agent)) {
        echo strlen('Build')." X";
    }


    if (preg_match('/Blackberry/i', $u_agent)) {
    $bname = 'Blackberry';
    $platform = 'Unknown';
    $version= "";
    $ub = 'Unknown';
    }
    //First get the platform?
    if (preg_match('/linux/i', $u_agent)) {
        $platform = 'linux';
    }
    if (preg_match('/Android/i', $u_agent)) {
        $platform = 'Android';
    }
    elseif (preg_match('/macintosh|mac os x/i', $u_agent)) {
        $platform = 'mac';
    }
    elseif (preg_match('/Windows NT 5.1|win32/i', $u_agent)) {
        $platform = 'Windows XP';
    }
    elseif (preg_match('/Windows NT 6.0|win32/i', $u_agent)) {
        $platform = 'Windows Vista';
    }
    elseif (preg_match('/Windows NT 6.1|win32/i', $u_agent)) {
        $platform = 'Windows 7';
    }
    elseif (preg_match('/Windows NT 6.2|win32/i', $u_agent)) {
        $platform = 'Windows 8';
    }
    // Next get the name of the useragent yes seperately and for good reason
    if(preg_match('/MSIE/i',$u_agent) && !preg_match('/Opera/i',$u_agent))
    {
        $bname = 'Internet Explorer';
        $ub = "MSIE";
    }
    elseif(preg_match('/Firefox/i',$u_agent))
    {
        $bname = 'Mozilla Firefox';
        $ub = "Firefox";
    }
    elseif(preg_match('/Chrome/i',$u_agent))
    {
        $bname = 'Google Chrome';
        $ub = "Chrome";
    }
    elseif(preg_match('/Safari/i',$u_agent))
    {
        $bname = 'Apple Safari';
        $ub = "Safari";
    }
    elseif(preg_match('/Opera/i',$u_agent))
    {
        $bname = 'Opera';
        $ub = "Opera";
    }
    elseif(preg_match('/Netscape/i',$u_agent))
    {
        $bname = 'Netscape';
        $ub = "Netscape";
    }
// finally get the correct version number
    $known = array('Version', $ub, 'other');
    $pattern = '#(?<browser>' . join('|', $known) .
    ')[/ ]+(?<version>[0-9.|a-zA-Z.]*)#';
    if (!preg_match_all($pattern, $u_agent, $matches)) {
        // we have no matching number just continue
    }
    
// see how many we have
    $i = count($matches['browser']);
if ($i == 0) {
} else {
if ($i != 1) {
        //we will have two since we are not using 'other' argument yet
        //see if version is before or after the name
        if (strripos($u_agent,"Version") < strripos($u_agent,$ub)){
            $version= $matches['version'][0];
        }
        else {
            $version= $matches['version'][1];
        }
    }
    else {
        $version= $matches['version'][0];
    }
}    
// check if we have a number
    if ($version==null || $version=="") {$version="?";}
    if (preg_match('/Trident/i', $u_agent)) {
    if (preg_match('/4.0/i', $u_agent)) {
          $version = '8';
     }
    elseif(preg_match('/5.0/i',$u_agent))
        {
          $version = '9';
         }
}
    return array(
        'userAgent' => $u_agent,
        'name'      => $bname,
        'version'   => $version,
        'platform'  => $platform,
        'pattern'   => $pattern,
    'mobile'    => $mobile
    );
}

wat ik er nu nog uit wil hebben is
Android 4.2.2;
C6603 Build
zoeken naar android gaat wel maar nu de getallen er achter tot de punt komma,
en het type telefoon en dat is eigenlijk van af punt koma tot aan Build.
ik heb een aantal test strings van verschillende telefoons gevonden

Toevoeging op 26/01/2014 13:43:35:

het vinden aan de rechter kant is me gelukt
met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
        $adroidaan = (explode(';', $u_agent));
        $aantal = count($adroidaan);
        for ($i = 0; $i <= $aantal-1; $i++) {
            if (preg_match('/Android/i', $adroidaan[$i])) {
            $platform = $adroidaan[$i];
        }
        }

maar hoe kom ik links van Build?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.