& in url zonder ?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

The Ultimate

The Ultimate

08/12/2010 11:45:16
Quote Anchor link
Ik heb een pagination scriptje. Het werkt prima maar ik loop tegen een probleem aan waar ik wel vaker tegenaan loop. Ik weet niet goed hoe ik het moet omschrijven dus ik doe het maar zo basic mogelijk.

Zoals je hieronder in het script kunt zien verwijst de link naar: $this->url.'&start=etc

Het &-teken voor 'start' voegt een waarde toe aan de url. Maar dat werkt alleen als er eerder al een waarde aan de url is doorgegeven middels een ?;

Het werkt dus wel op:
www.ditiseenlink.nl?page=index

Maar niet op:
www.ditiseenlink.nl

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
        // Show previous button
        if(!($this->start<=0)) {
            $pagination .= '<a href="' . $this->url . '&amp;start=' . $prev . '" class="previous">Prev</a>';
        }

?>


Hoe kan ik dit laten werken op url zonder '?' ?
Gewijzigd op 08/12/2010 11:49:08 door The Ultimate
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 12:27:33
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/12/2010 12:04:46
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if (isset($_GET['page'])) {
  // Show previous button
  if(!($this->start<=0)) {
    $pagination .= '<a href="' . $this->url . '&amp;start=' . $prev . '" class="previous">Prev</a>';
  }
}

?>

Probeer zo eens.
Gewijzigd op 08/12/2010 12:05:37 door Ozzie PHP
 
The Ultimate

The Ultimate

08/12/2010 12:09:49
Quote Anchor link
@Ozzie:
Ik snap dat jouw voorbeeld werkt, maar het is niet waar ik naar op zoek ben. Wat als ik bijvoorbeeld de volgende url heb:
www.ditiseenlink.nl?file=index

Dan werkt het niet meer. Het gaat dus niet om dit specifieke voorbeeld maar meer in het algemeen.
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

08/12/2010 12:13:49
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$pagination
.= '<a href="' . $this->url . (strpos($this->url,'?')===false?'?':'&amp;').'start=' . $prev . '" class="previous">Prev</a>';
?>


Edit:Sorry, had de ? en &amp; omgedraaid.
Gewijzigd op 08/12/2010 12:17:45 door Pieter van Linschoten
 
The Ultimate

The Ultimate

08/12/2010 12:22:51
Quote Anchor link
@Pieter:
Thanks a lot buddy! Dat is inderdaad wat ik bedoelde.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.