>php doet raar<

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar ontbreekt er aan passie en motivatie niks. Jij bent communicatief sterk en pakt iedere uitdaging dan ook met beide handen aan. Op projectbasis ga jij met je team of met enkele andere ontwikkelaars intern aan de slag bij diverse partners. Op basis van het project ga jij aan de slag en zijn de werkzaamheden en technieken erg divers. Jouw werkgever stelt jouw ontwikkeling hierin voorop, zo krijg je een vast vertrouwenspersoon die één keer in de maand op locatie van jouw project zal kijken hoe het gaat en of er eventuele aandachtspunten zijn. Daarnaast krijg

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Software Developer Mendix / Maatschappelijk Betrok

Dit ga je doen Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Werken met Scrum methodiek; Ontwikkelen van vooruitstrevende oplossingen; Meedenken over nieuwe applicaties en ontwikkelingen; On the job eigen maken van de Mendix omgeving. Hier ga je werken Deze dynamische en snelgroeiende organisatie begeeft zich in de recyclingbranche. Zij nemen op duurzame en efficiënte manier de recycling op zich. Vanwege hun snelle groei zijn zij op zoek naar een young professional die zich graag wilt ontwikkelen als Mendix Developer. Je komt te werken binnen een IT team van +/- 15 medewerkers. Het huidige ‘vaste’

Bekijk vacature »

Web Application Developer

Dit ga je doen Samen met het team werk je aan de visualisatie functionaliteiten en hoe dit gebruikt kan worden in een operationele setting; Het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en leveren van support betreft het Warehouse Management Systeem en de bijbehorende web visualisaties; Je gebruikt hierbijde tools WebGL en ASP.net; Het meewerken in implementatieprojecten; Het leveren van Go-Live Support; Sparren met jouw Amerikaanse collega's. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Web Application Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »

Front-end Angular developer

Functie In jouw rol als Front-End developer werk je samen met de backend developers om middels tweewekelijkse sprints het platform naar een hoger niveau te tillen. Hiernaast heb je affiniteit met data en werk je graag samen met het team om de gegevensintegriteit en -beveiliging te waarborgen, om ervoor te zorgen dat de gebruiker wereldwijd de beste SaaS-services heeft. Deze organisatie heeft meer dan 100 mensen in dienst, waarvan er 45 in Nederland werken. Het ontwikkelteam bestaat uit 10 mensen en is verdeeld in 2 scrumteams. Het eerste team bestaat uit Java en Scala ontwikkelaars. Het tweede team, waar jij

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Phpnuke r

phpnuke r

06/02/2011 11:49:31
Quote Anchor link
Hallo, dit is een serieuze topic er beginnen rare dingen te gebeuren.

Ik gebruik standaart de browser firefox, ik ben een tijdje wezen editen van mijn scripts, ik was bezig met de css generator. Alles werkt. Wat ik dus heb gedaan:

>alles van 0 naar 10px gezet om te testen of het werkt
WERKT!

>alles weer naar 0px gezet of naar bijv 60px, en opeens worden alle invullingen EMPTY!
print_r($_POST) gaf als resultaat dat het gewoon werkt

>Nu ging ik naar al mijn andere 'mysql connecties' en echt opeens in firefox word overal alles als empty gezien. Maak ik een pagina met de titel jandoedel is opeens de titel leeg, zelfdegeld voro de inhoud van die pagina, echt heel raar.

>Ik starte internet explorer en opera op en daarin blijkt het wel te werken, ik heb ccleaner gestart EN ECHT ALLES aangevinkt maar nog steeds hetzelfde probleem.

Ik sta van pas, dit blijkt niet te werken:

NEEEEEE nu heb ik gewoon in opera ales terug proberen te zetten en nu heeft opera hetzelfde, please controlleer deze codes, ik heb het ook gewoon zonder de mysql_real_escape_string geprobeert:

1
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<?php
        echo "
        <br />
        <br />
        <br />
        <p align='center'>
        <img src='"
.$themeurl."/images/loading2.gif' style='align:center;'
        </p>
        "
;
        
        
        $headerimg = mysql_real_escape_string($_POST['headerimg']);
        $headerheight = mysql_real_escape_string($_POST['headerhight']);
        
        $paddingleft = mysql_real_escape_string($_POST['headerpaddingleft']);
        $paddingright = mysql_real_escape_string($_POST['headerpaddingright']);
        $paddingtop = mysql_real_escape_string($_POST['headerpaddingtop']);
        $paddingbottom = mysql_real_escape_string($_POST['headerpaddingbottom']);
        
        $marginleft = mysql_real_escape_string($_POST['headermarginleft']);
        $marginright = mysql_real_escape_string($_POST['headermarginright']);
        $margintop = mysql_real_escape_string($_POST['headermargintop']);
        $marginbottom = mysql_real_escape_string($_POST['headermarginbottom']);
        //updating
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$headerimg."' WHERE name = 'header'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$headerheight."' WHERE name = 'headerminheight'");

        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingleft."' WHERE name = 'header_padding_left'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingright."' WHERE name = 'header_padding_right'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingtop."' WHERE name = 'header_padding_top'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingbottom."' WHERE name = 'header_padding_bottom'");
        
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$marginleft."' WHERE name = 'header_margin_left'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$marginright."' WHERE name = 'header_margin_right'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$margintop."' WHERE name = 'header_margin_top'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$marginbottom."' WHERE name = 'header_margin_bottom'");
        echo '
        <script language="JavaScript">
        <!--
        window.location="./admin.php?action=theme&i=template";
        //-->
        </script>
        '
;
?>


2

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?php
        echo "
        <br />
        <br />
        <br />
        <p align='center'>
        <img src='"
.$themeurl."/images/loading2.gif' style='align:center;'
        </p>
        "
;
        
        $bgcolor = mysql_real_escape_string($_POST['bgcolor']);
        $footerimg = mysql_real_escape_string($_POST['footerimg']);
        $footerheight = mysql_real_escape_string($_POST['footerhight']);
        
        $paddingleft = mysql_real_escape_string($_POST['footerpaddingleft']);
        $paddingright = mysql_real_escape_string($_POST['footerpaddingright']);
        $paddingtop = mysql_real_escape_string($_POST['footerpaddingtop']);
        $paddingbottom = mysql_real_escape_string($_POST['footerpaddingbottom']);
        
        $marginleft = mysql_real_escape_string($_POST['footermarginleft']);
        $marginright = mysql_real_escape_string($_POST['footermarginright']);
        $margintop = mysql_real_escape_string($_POST['footermargintop']);
        $marginbottom = mysql_real_escape_string($_POST['footermarginbottom']);
        

        //updating
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$bgcolor."' WHERE name = 'footer_background_color'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$footerimg."' WHERE name = 'footer'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$footerheight."' WHERE name = 'footerminheight'");

        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingleft."' WHERE name = 'footer_padding_left'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingright."' WHERE name = 'footer_padding_right'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingtop."' WHERE name = 'footer_padding_top'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingbottom."' WHERE name = 'footer_padding_bottom'");
        
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$marginleft."' WHERE name = 'footer_margin_left'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$marginright."' WHERE name = 'footer_margin_right'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$margintop."' WHERE name = 'footer_margin_top'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$marginbottom."' WHERE name = 'footer_margin_bottom'");
        print_r($_POST);
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 01:50:48
 
Milo S

Milo S

06/02/2011 12:05:13
Quote Anchor link
Misschien een foutafhandeling inbouwen?
 
Phpnuke r

phpnuke r

06/02/2011 12:17:39
Quote Anchor link
Maar welke dan?

http://www.pfz.nl/wiki/mysql-foutafhandeling-in-php/

Alleen selects worden behandeld


NOTE: dit script word geincluded, het word dus beter beveiligd dan dit...
Gewijzigd op 06/02/2011 12:18:22 door phpnuke r
 
Tikkes C

Tikkes C

06/02/2011 12:34:29
Quote Anchor link
werk eens met exceptions.

try-catch en vraag de message op.
 
Rick  -

Rick -

06/02/2011 12:35:03
 
Milo S

Milo S

06/02/2011 12:57:33
Quote Anchor link
Wat dacht je er van om je query's af te handelen. If statement enzo... Je controleerd helemaal niks
 
Phpnuke r

phpnuke r

06/02/2011 18:20:09
Quote Anchor link
>Or error("Een foutmelding")< geeft niks -.-'

Maar, wat moet er gecontroleerd worden? ik vul in 10px dan is het toch gewoon goed?
 

06/02/2011 18:42:08
Quote Anchor link
En wat is error.
 
Phpnuke r

phpnuke r

06/02/2011 18:51:04
Quote Anchor link
Dan doen we de or die trick wel weer...

mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$headerimg."' WHERE name = 'header'") or die (mysql_error());

Nothing...

Ik geloof niet dat dit aan dit soort fouten licht, er gebeurt niks noppes terwijl de query het eerst wel deed.. Het gekke is nog, in opera ging ik zegmaar pagina's veranderen, werkt gewoon. Nu ben ik in de css generator bezig geweest en na 2 a 3 keer werkt het in opera ook niet meer. Ook de pagina's niet meer. Wat is dit? Pagina's toevoegen werkte! Nog steeds, alleen als naam: en als inhoud:. Dit is geen foutje met php lijkt me, anders had ik toch gewoon nog pagina's kunnen toevoegen?
Gewijzigd op 06/02/2011 18:52:44 door phpnuke r
 

06/02/2011 18:54:29
Quote Anchor link
Or die is ook niet goed.
Ik heb geen flauw idee waarom dit mis gaat, maar ik zou dit ook niet zo opbouwen.
 
Phpnuke r

phpnuke r

06/02/2011 19:02:17
Quote Anchor link
Ik hoor graag hoe jij het zou opbouwen, vergeet niet dat dit een bestand is die word geincluded met een switch $_GET['action'] en $_GET['i'] dus er word meer gedaan dan dit.

Ik hoor graag meningen van mensen die een vergelijkbaar iets hebben meegemaakt, dit is niet even een php error, een pagina kan toch zeker niet zorgen dat een andere pagina niks meer kan uitvoeren met de mysql database? fwrite word alleen in install.php gebruikt en die heb ik toch echt niet uitgevoerd...
 

06/02/2011 19:09:34
Quote Anchor link
Als een query kapot is kan er wel problemen ontstaan.
Zet bovenaan
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 1);
 
Phpnuke r

phpnuke r

06/02/2011 19:24:15
Quote Anchor link
Ik weet heus wel dat als een query kapot is dat er niks gebeurt, maar dit probleem zorgt ervoor dat GEENEEN mysql update binnen doveral meer werkt. Pagina's aanmaken of wat, menu, blocks, css generator,... Dus, is dat ook mogelijk? (blijkbaar wel maar in formeel)
 

06/02/2011 19:26:03
Quote Anchor link
Je hoeft niet zo druk te doen.
Ja, je kan de boel verneuken.
Doe correcte foutafhandeling toepassen en error reporting aanzetten, dan weet je waar het mis gaat.
 
Jasper DS

Jasper DS

06/02/2011 19:28:58
Quote Anchor link
Heb je nu al een if else constuctie ingevoerd als foutafhandeling?
 
Phpnuke r

phpnuke r

06/02/2011 19:39:00
Quote Anchor link
Je hoeft niet zo druk te doen.
Ja, je kan de boel verneuken.
Doe correcte foutafhandeling toepassen en error reporting aanzetten, dan weet je waar het mis gaat.
________________

error_reporting(E_ALL);

Dit stukje gebruikt en niks noppes.

_________________
Heb je nu al een if else constuctie ingevoerd als foutafhandeling?
_________________

Moet ik eeen if...else toepassen als de error report e_all niks toont? Waarop mag ik de if...else baseren? mysql_error? geeft ook geen error? (zie code hieronder)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$headerimg."' WHERE name = 'header'") or die (mysql_error());
?>


__________
Ja, je kan de boel verneuken.
Doe correcte foutafhandeling toepassen en error reporting aanzetten, dan weet je waar het mis gaat.
__________

Maar dat heb ik toch al gedaan (**)



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php
error_reporting(E_ALL);
        echo "
        <br />
        <br />
        <br />
        <p align='center'>
        <img src='"
.$themeurl."/images/loading2.gif' style='align:center;'
        </p>
        "
;
        
        
        $headerimg = mysql_real_escape_string($_POST['headerimg']);
        $headerheight = mysql_real_escape_string($_POST['headerhight']);
        
        $paddingleft = mysql_real_escape_string($_POST['headerpaddingleft']);
        $paddingright = mysql_real_escape_string($_POST['headerpaddingright']);
        $paddingtop = mysql_real_escape_string($_POST['headerpaddingtop']);
        $paddingbottom = mysql_real_escape_string($_POST['headerpaddingbottom']);
        
        $marginleft = mysql_real_escape_string($_POST['headermarginleft']);
        $marginright = mysql_real_escape_string($_POST['headermarginright']);
        $margintop = mysql_real_escape_string($_POST['headermargintop']);
        $marginbottom = mysql_real_escape_string($_POST['headermarginbottom']);
        //updating
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$headerimg."' WHERE name = 'header'") or die (mysql_error());
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$headerheight."' WHERE name = 'headerminheight'") or mysql_error();

        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingleft."' WHERE name = 'header_padding_left'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingright."' WHERE name = 'header_padding_right'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingtop."' WHERE name = 'header_padding_top'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingbottom."' WHERE name = 'header_padding_bottom'");
        
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$marginleft."' WHERE name = 'header_margin_left'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$marginright."' WHERE name = 'header_margin_right'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$margintop."' WHERE name = 'header_margin_top'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$marginbottom."' WHERE name = 'header_margin_bottom'");
?>
 

06/02/2011 19:43:07
Quote Anchor link
Nee.
Je hebt de error reporting aangezet...
Maar lees nu eens goed.
Verder heb je maar twee "or die's" toegevoegd...

En als je goede foutafhandeling toepast, zoals ik bijvoorbeeld hier uitleg, dan weet je precies waarom er iets mis is.

Verder is er een Afbeelding quote knopje aanwezig bij iedere post, dat is wat makkelijker dan wat je nu doet..
Gewijzigd op 06/02/2011 19:43:50 door
 
Phpnuke r

phpnuke r

06/02/2011 19:45:46
Quote Anchor link
Eigenlijk 1, maar ik vul er telkens maar 1 in omdat het dan tijd scheelt(toen ik ze allemaal invulde ook geen resultaat hoor)

Opmerkelijk iets:

pagina's TOEVOEGEN werkt weer al hoewel ik nu een lege pagina krijg en een gevulde pagina...

Pagina's updaten werkt ook gewoon niet...
Gewijzigd op 06/02/2011 19:47:53 door phpnuke r
 
Jasper DS

Jasper DS

06/02/2011 19:57:45
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
<?php
// errors weergeven
ini_set('display_errors',1); // 1 == aan , 0 == uit
error_reporting(E_ALL | E_STRICT);

// sql debug
define('DEBUG_MODE',true);  // true == aan, false == uit

// functie voor sql debug

function showSQLError($sql,$error)
{

    echo  '<pre>Error: '.$error.'<br />'.$sql.'</pre>';
}



        echo "
        <br />
        <br />
        <br />
        <p align='center'>
        <img src='"
.$themeurl."/images/loading2.gif' style='align:center;'
        </p>
        "
;
        
        # Je kan deze vars ook in je query zetten, maar dat is misschien minder overzichtelijk?!
        $headerimg = mysql_real_escape_string($_POST['headerimg']);
        $headerheight = mysql_real_escape_string($_POST['headerhight']);
        
        $paddingleft = mysql_real_escape_string($_POST['headerpaddingleft']);
        $paddingright = mysql_real_escape_string($_POST['headerpaddingright']);
        $paddingtop = mysql_real_escape_string($_POST['headerpaddingtop']);
        $paddingbottom = mysql_real_escape_string($_POST['headerpaddingbottom']);
        
        $marginleft = mysql_real_escape_string($_POST['headermarginleft']);
        $marginright = mysql_real_escape_string($_POST['headermarginright']);
        $margintop = mysql_real_escape_string($_POST['headermargintop']);
        $marginbottom = mysql_real_escape_string($_POST['headermarginbottom']);
        
        //updating
        $sql1  = "UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$headerimg."' WHERE name = 'header'");
        $sql2  = "UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$headerheight."' WHERE name = 'headerminheight'" ;

        $sql3  = "UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingleft."' WHERE name = 'header_padding_left'";
        $sql4  = "UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingright."' WHERE name = 'header_padding_right'";
        $sql5  = "UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingtop."' WHERE name = 'header_padding_top'";
        $sql6  = "UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingbottom."' WHERE name = 'header_padding_bottom'";
        
        $sql7  = "UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$marginleft."' WHERE name = 'header_margin_left'";
        $sql8  = "UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$marginright."' WHERE name = 'header_margin_right'";
        $sql9  = "UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$margintop."' WHERE name = 'header_margin_top'";
        $sql10 = "UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$marginbottom."' WHERE name = 'header_margin_bottom'";
        
        if(mysql_query($sql1) === false || mysql_query($sql2) === false || mysql_query($sql3) === false || mysql_query($sql4) === false || mysql_query($sql5) === false || mysql_query($sql6) === false ||mysql_query($sql7) === false || mysql_query($sql8) === false || mysql_query($sql9) === false || mysql_query($sql10) === false)
        {

            echo 'We hebben eindelijk een error!';
            
            # geef de error via de functie (bovenaan script)
            if (DEBUG_MODE)
            {

                showSQLError($sql1,mysql_error($sql1));
                showSQLError($sql2,mysql_error($sql2));
                showSQLError($sql3,mysql_error($sql3));
                showSQLError($sql4,mysql_error($sql4));
                showSQLError($sql5,mysql_error($sql5));
                showSQLError($sql6,mysql_error($sql6));
                showSQLError($sql7,mysql_error($sql7));
                showSQLError($sql8,mysql_error($sql8));
                showSQLError($sql9,mysql_error($sql9));
                showSQLError($sql10,mysql_error($sql10));
            }
        }

        else
        {
            echo 'Je query\'s zijn goed uitgevoerd!';
        }

?>


Ik heb het niet getest.. Maar dit is een betere foutafhandeling. Alleen jammer dat je zoveel query's gebruikt want dan is het ingewikkelder.
Gewijzigd op 06/02/2011 20:04:16 door Jasper DS
 

06/02/2011 20:16:17
Quote Anchor link
Nou, dan heb ik maar wat geschreven:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 1); // Natuurlijk willen we de errors ook zien
        echo '
        <br />
        <br />
        <br />
        <p align="center">
        <img src="'
.$themeurl.'/images/loading2.gif" style="align:center;"
        </p>'
; // Ik heb zo'n vermoeden dat dit ook beter kan met css.
        
        // Als je nu slim bent dan geef je de form onderdelen dezelfde naam zoals ze in de database zitten want dan kan dit (let wel op dat je eventuele extra dingen eruit moet halen, of gebruik moet maken van een if):

        foreach($_POST as $key => $value)
        {

            $query = sprintf("UPDATE " . $table_pref . "themevars SET variable='%s' WHERE name='%s'",
            mysql_real_escape_string($key),
            mysql_real_escape_string($value));
            if(!mysql_query($query))
            {

                echo '<p><strong>Query probleem: ' . mysql_error() . ' ' . mysql_errno() . '</strong></p>' . PHP_EOL;
            }
        }

?>

Volgens mij is het goed, maar ik heb het uit m'n hoofd gedaan terwijl ik met wat anders bezig ben. Daarom ga ik ook niet bedenken hoe sowieso je zooi beter kan (want dat kan het volgens mij wel).
 
Jasper DS

Jasper DS

06/02/2011 20:17:59
Quote Anchor link
Zoals karl het doet is het natuurlijk veel korter (en beter). MAAR, zoals hij ook al zegt: "Het kan veel beter". Volgens mij klopt er iets niet met jouw database model of met je logica.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.