>php doet raar<

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

(Lead) PHP Software Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een PHP software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plek in een klein team met 2 andere software developers. Wil jij graag werken met de nieuwste technieken bij een bedrijf waar jij de lead gaat nemen in de verder ontwikkeling en modernisering van een eigen software pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "in-house" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in

Bekijk vacature »

Junior Fullstack Developer

Functie omschrijving Heb jij je universitair diploma Informatica afgerond en ben jij op zoek naar een startersfunctie waar jouw ontwikkeling in een hoog vaandel staat? Voor een softwarebedrijf in Amsterdam zijn wij op zoek naar een Junior Fullstack Developer. Je begint met een op maat gemaakte training om de kennis bij te spijkeren die jij nog mist. Uiteraard leer je het meeste tijdens je werk, maar de training geeft je hiervoor alvast de juiste handvatten. Je kunt het volgende verwachten! Jij ontwikkelt in technieken als Java, Javascript en SQL. Je werkt hierbij volgens de Agile/Scrum methode; Na het afronden van

Bekijk vacature »

Senior front-end developer (React)

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren front-end developer. Als senior werk je nauw samen met 5 collega developers. Een klein scrum team dus, met korte lijnen waardoor jouw ideeën snel tot uitvoering gebracht kunnen worden. De huidige applicaties worden veelal ontwikkeld met o.a. React, Redux, TypeScript. Ze zijn echt op zoek naar een kartrekker in het team. Naast het meedenken over, opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Hierin nemen ze graag de tijd om mensen de ruimte te

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

IT Infrastructuur Developer

IT Infrastructuur Developer Ben jij (bijna) klaar met je HBO studie in de richting van IT? Opzoek naar een spannende eerste baan, waar je ontzettend veel kan leren? Dan hebben wij de ultieme job voor jou! Voor een goede klant van ons in de financiële dienstverlening zijn wij opzoek naar een Junior Infrastructure Developer. Deze baan is een mooie kans om een sterke start te geven aan jouw carrière binnen de IT! De job Je werkt nauw samen met het Devops team, en zal je voornamelijk bezighouden met het automatiseren van infrastructure componenten. De componenten worden opgevraagd door het DevOps

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Front-end PHP Developer

Dit ga je doen Bouwen van de frontend van een nieuwe applicaties; Verbeteren van de user experience; Opstellen van een style guide; Schakelen met collega developers over de te bouwen oplossing; Je speelt een belangrijke rol in het neerzetten van het nieuwe systeem; Werken met o.a. Symfony 6, API Platform, Twig, Javascript, Redis Automatiseren van processen; Koppelen van verschillende functionaliteiten; Unit tests, integration tests, end-to-end tests; In de toekomst ga je nog werken aan andere projecten. Hier ga je werken Voor onze vaste opdrachtgever in de regio Breda zijn wij op zoek naar een Frontend Developer. Het betreft een organisatie

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Phpnuke r

phpnuke r

06/02/2011 11:49:31
Quote Anchor link
Hallo, dit is een serieuze topic er beginnen rare dingen te gebeuren.

Ik gebruik standaart de browser firefox, ik ben een tijdje wezen editen van mijn scripts, ik was bezig met de css generator. Alles werkt. Wat ik dus heb gedaan:

>alles van 0 naar 10px gezet om te testen of het werkt
WERKT!

>alles weer naar 0px gezet of naar bijv 60px, en opeens worden alle invullingen EMPTY!
print_r($_POST) gaf als resultaat dat het gewoon werkt

>Nu ging ik naar al mijn andere 'mysql connecties' en echt opeens in firefox word overal alles als empty gezien. Maak ik een pagina met de titel jandoedel is opeens de titel leeg, zelfdegeld voro de inhoud van die pagina, echt heel raar.

>Ik starte internet explorer en opera op en daarin blijkt het wel te werken, ik heb ccleaner gestart EN ECHT ALLES aangevinkt maar nog steeds hetzelfde probleem.

Ik sta van pas, dit blijkt niet te werken:

NEEEEEE nu heb ik gewoon in opera ales terug proberen te zetten en nu heeft opera hetzelfde, please controlleer deze codes, ik heb het ook gewoon zonder de mysql_real_escape_string geprobeert:

1
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<?php
        echo "
        <br />
        <br />
        <br />
        <p align='center'>
        <img src='"
.$themeurl."/images/loading2.gif' style='align:center;'
        </p>
        "
;
        
        
        $headerimg = mysql_real_escape_string($_POST['headerimg']);
        $headerheight = mysql_real_escape_string($_POST['headerhight']);
        
        $paddingleft = mysql_real_escape_string($_POST['headerpaddingleft']);
        $paddingright = mysql_real_escape_string($_POST['headerpaddingright']);
        $paddingtop = mysql_real_escape_string($_POST['headerpaddingtop']);
        $paddingbottom = mysql_real_escape_string($_POST['headerpaddingbottom']);
        
        $marginleft = mysql_real_escape_string($_POST['headermarginleft']);
        $marginright = mysql_real_escape_string($_POST['headermarginright']);
        $margintop = mysql_real_escape_string($_POST['headermargintop']);
        $marginbottom = mysql_real_escape_string($_POST['headermarginbottom']);
        //updating
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$headerimg."' WHERE name = 'header'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$headerheight."' WHERE name = 'headerminheight'");

        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingleft."' WHERE name = 'header_padding_left'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingright."' WHERE name = 'header_padding_right'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingtop."' WHERE name = 'header_padding_top'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingbottom."' WHERE name = 'header_padding_bottom'");
        
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$marginleft."' WHERE name = 'header_margin_left'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$marginright."' WHERE name = 'header_margin_right'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$margintop."' WHERE name = 'header_margin_top'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$marginbottom."' WHERE name = 'header_margin_bottom'");
        echo '
        <script language="JavaScript">
        <!--
        window.location="./admin.php?action=theme&i=template";
        //-->
        </script>
        '
;
?>


2

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?php
        echo "
        <br />
        <br />
        <br />
        <p align='center'>
        <img src='"
.$themeurl."/images/loading2.gif' style='align:center;'
        </p>
        "
;
        
        $bgcolor = mysql_real_escape_string($_POST['bgcolor']);
        $footerimg = mysql_real_escape_string($_POST['footerimg']);
        $footerheight = mysql_real_escape_string($_POST['footerhight']);
        
        $paddingleft = mysql_real_escape_string($_POST['footerpaddingleft']);
        $paddingright = mysql_real_escape_string($_POST['footerpaddingright']);
        $paddingtop = mysql_real_escape_string($_POST['footerpaddingtop']);
        $paddingbottom = mysql_real_escape_string($_POST['footerpaddingbottom']);
        
        $marginleft = mysql_real_escape_string($_POST['footermarginleft']);
        $marginright = mysql_real_escape_string($_POST['footermarginright']);
        $margintop = mysql_real_escape_string($_POST['footermargintop']);
        $marginbottom = mysql_real_escape_string($_POST['footermarginbottom']);
        

        //updating
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$bgcolor."' WHERE name = 'footer_background_color'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$footerimg."' WHERE name = 'footer'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$footerheight."' WHERE name = 'footerminheight'");

        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingleft."' WHERE name = 'footer_padding_left'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingright."' WHERE name = 'footer_padding_right'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingtop."' WHERE name = 'footer_padding_top'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingbottom."' WHERE name = 'footer_padding_bottom'");
        
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$marginleft."' WHERE name = 'footer_margin_left'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$marginright."' WHERE name = 'footer_margin_right'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$margintop."' WHERE name = 'footer_margin_top'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$marginbottom."' WHERE name = 'footer_margin_bottom'");
        print_r($_POST);
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 21:14:32
 
Milo S

Milo S

06/02/2011 12:05:13
Quote Anchor link
Misschien een foutafhandeling inbouwen?
 
Phpnuke r

phpnuke r

06/02/2011 12:17:39
Quote Anchor link
Maar welke dan?

http://www.pfz.nl/wiki/mysql-foutafhandeling-in-php/

Alleen selects worden behandeld


NOTE: dit script word geincluded, het word dus beter beveiligd dan dit...
Gewijzigd op 06/02/2011 12:18:22 door phpnuke r
 
Tikkes C

Tikkes C

06/02/2011 12:34:29
Quote Anchor link
werk eens met exceptions.

try-catch en vraag de message op.
 
Rick  -

Rick -

06/02/2011 12:35:03
 
Milo S

Milo S

06/02/2011 12:57:33
Quote Anchor link
Wat dacht je er van om je query's af te handelen. If statement enzo... Je controleerd helemaal niks
 
Phpnuke r

phpnuke r

06/02/2011 18:20:09
Quote Anchor link
>Or error("Een foutmelding")< geeft niks -.-'

Maar, wat moet er gecontroleerd worden? ik vul in 10px dan is het toch gewoon goed?
 

06/02/2011 18:42:08
Quote Anchor link
En wat is error.
 
Phpnuke r

phpnuke r

06/02/2011 18:51:04
Quote Anchor link
Dan doen we de or die trick wel weer...

mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$headerimg."' WHERE name = 'header'") or die (mysql_error());

Nothing...

Ik geloof niet dat dit aan dit soort fouten licht, er gebeurt niks noppes terwijl de query het eerst wel deed.. Het gekke is nog, in opera ging ik zegmaar pagina's veranderen, werkt gewoon. Nu ben ik in de css generator bezig geweest en na 2 a 3 keer werkt het in opera ook niet meer. Ook de pagina's niet meer. Wat is dit? Pagina's toevoegen werkte! Nog steeds, alleen als naam: en als inhoud:. Dit is geen foutje met php lijkt me, anders had ik toch gewoon nog pagina's kunnen toevoegen?
Gewijzigd op 06/02/2011 18:52:44 door phpnuke r
 

06/02/2011 18:54:29
Quote Anchor link
Or die is ook niet goed.
Ik heb geen flauw idee waarom dit mis gaat, maar ik zou dit ook niet zo opbouwen.
 
Phpnuke r

phpnuke r

06/02/2011 19:02:17
Quote Anchor link
Ik hoor graag hoe jij het zou opbouwen, vergeet niet dat dit een bestand is die word geincluded met een switch $_GET['action'] en $_GET['i'] dus er word meer gedaan dan dit.

Ik hoor graag meningen van mensen die een vergelijkbaar iets hebben meegemaakt, dit is niet even een php error, een pagina kan toch zeker niet zorgen dat een andere pagina niks meer kan uitvoeren met de mysql database? fwrite word alleen in install.php gebruikt en die heb ik toch echt niet uitgevoerd...
 

06/02/2011 19:09:34
Quote Anchor link
Als een query kapot is kan er wel problemen ontstaan.
Zet bovenaan
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 1);
 
Phpnuke r

phpnuke r

06/02/2011 19:24:15
Quote Anchor link
Ik weet heus wel dat als een query kapot is dat er niks gebeurt, maar dit probleem zorgt ervoor dat GEENEEN mysql update binnen doveral meer werkt. Pagina's aanmaken of wat, menu, blocks, css generator,... Dus, is dat ook mogelijk? (blijkbaar wel maar in formeel)
 

06/02/2011 19:26:03
Quote Anchor link
Je hoeft niet zo druk te doen.
Ja, je kan de boel verneuken.
Doe correcte foutafhandeling toepassen en error reporting aanzetten, dan weet je waar het mis gaat.
 
Jasper DS

Jasper DS

06/02/2011 19:28:58
Quote Anchor link
Heb je nu al een if else constuctie ingevoerd als foutafhandeling?
 
Phpnuke r

phpnuke r

06/02/2011 19:39:00
Quote Anchor link
Je hoeft niet zo druk te doen.
Ja, je kan de boel verneuken.
Doe correcte foutafhandeling toepassen en error reporting aanzetten, dan weet je waar het mis gaat.
________________

error_reporting(E_ALL);

Dit stukje gebruikt en niks noppes.

_________________
Heb je nu al een if else constuctie ingevoerd als foutafhandeling?
_________________

Moet ik eeen if...else toepassen als de error report e_all niks toont? Waarop mag ik de if...else baseren? mysql_error? geeft ook geen error? (zie code hieronder)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$headerimg."' WHERE name = 'header'") or die (mysql_error());
?>


__________
Ja, je kan de boel verneuken.
Doe correcte foutafhandeling toepassen en error reporting aanzetten, dan weet je waar het mis gaat.
__________

Maar dat heb ik toch al gedaan (**)



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php
error_reporting(E_ALL);
        echo "
        <br />
        <br />
        <br />
        <p align='center'>
        <img src='"
.$themeurl."/images/loading2.gif' style='align:center;'
        </p>
        "
;
        
        
        $headerimg = mysql_real_escape_string($_POST['headerimg']);
        $headerheight = mysql_real_escape_string($_POST['headerhight']);
        
        $paddingleft = mysql_real_escape_string($_POST['headerpaddingleft']);
        $paddingright = mysql_real_escape_string($_POST['headerpaddingright']);
        $paddingtop = mysql_real_escape_string($_POST['headerpaddingtop']);
        $paddingbottom = mysql_real_escape_string($_POST['headerpaddingbottom']);
        
        $marginleft = mysql_real_escape_string($_POST['headermarginleft']);
        $marginright = mysql_real_escape_string($_POST['headermarginright']);
        $margintop = mysql_real_escape_string($_POST['headermargintop']);
        $marginbottom = mysql_real_escape_string($_POST['headermarginbottom']);
        //updating
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$headerimg."' WHERE name = 'header'") or die (mysql_error());
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$headerheight."' WHERE name = 'headerminheight'") or mysql_error();

        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingleft."' WHERE name = 'header_padding_left'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingright."' WHERE name = 'header_padding_right'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingtop."' WHERE name = 'header_padding_top'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingbottom."' WHERE name = 'header_padding_bottom'");
        
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$marginleft."' WHERE name = 'header_margin_left'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$marginright."' WHERE name = 'header_margin_right'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$margintop."' WHERE name = 'header_margin_top'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$marginbottom."' WHERE name = 'header_margin_bottom'");
?>
 

06/02/2011 19:43:07
Quote Anchor link
Nee.
Je hebt de error reporting aangezet...
Maar lees nu eens goed.
Verder heb je maar twee "or die's" toegevoegd...

En als je goede foutafhandeling toepast, zoals ik bijvoorbeeld hier uitleg, dan weet je precies waarom er iets mis is.

Verder is er een Afbeelding quote knopje aanwezig bij iedere post, dat is wat makkelijker dan wat je nu doet..
Gewijzigd op 06/02/2011 19:43:50 door
 
Phpnuke r

phpnuke r

06/02/2011 19:45:46
Quote Anchor link
Eigenlijk 1, maar ik vul er telkens maar 1 in omdat het dan tijd scheelt(toen ik ze allemaal invulde ook geen resultaat hoor)

Opmerkelijk iets:

pagina's TOEVOEGEN werkt weer al hoewel ik nu een lege pagina krijg en een gevulde pagina...

Pagina's updaten werkt ook gewoon niet...
Gewijzigd op 06/02/2011 19:47:53 door phpnuke r
 
Jasper DS

Jasper DS

06/02/2011 19:57:45
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
<?php
// errors weergeven
ini_set('display_errors',1); // 1 == aan , 0 == uit
error_reporting(E_ALL | E_STRICT);

// sql debug
define('DEBUG_MODE',true);  // true == aan, false == uit

// functie voor sql debug

function showSQLError($sql,$error)
{

    echo  '<pre>Error: '.$error.'<br />'.$sql.'</pre>';
}



        echo "
        <br />
        <br />
        <br />
        <p align='center'>
        <img src='"
.$themeurl."/images/loading2.gif' style='align:center;'
        </p>
        "
;
        
        # Je kan deze vars ook in je query zetten, maar dat is misschien minder overzichtelijk?!
        $headerimg = mysql_real_escape_string($_POST['headerimg']);
        $headerheight = mysql_real_escape_string($_POST['headerhight']);
        
        $paddingleft = mysql_real_escape_string($_POST['headerpaddingleft']);
        $paddingright = mysql_real_escape_string($_POST['headerpaddingright']);
        $paddingtop = mysql_real_escape_string($_POST['headerpaddingtop']);
        $paddingbottom = mysql_real_escape_string($_POST['headerpaddingbottom']);
        
        $marginleft = mysql_real_escape_string($_POST['headermarginleft']);
        $marginright = mysql_real_escape_string($_POST['headermarginright']);
        $margintop = mysql_real_escape_string($_POST['headermargintop']);
        $marginbottom = mysql_real_escape_string($_POST['headermarginbottom']);
        
        //updating
        $sql1  = "UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$headerimg."' WHERE name = 'header'");
        $sql2  = "UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$headerheight."' WHERE name = 'headerminheight'" ;

        $sql3  = "UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingleft."' WHERE name = 'header_padding_left'";
        $sql4  = "UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingright."' WHERE name = 'header_padding_right'";
        $sql5  = "UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingtop."' WHERE name = 'header_padding_top'";
        $sql6  = "UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingbottom."' WHERE name = 'header_padding_bottom'";
        
        $sql7  = "UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$marginleft."' WHERE name = 'header_margin_left'";
        $sql8  = "UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$marginright."' WHERE name = 'header_margin_right'";
        $sql9  = "UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$margintop."' WHERE name = 'header_margin_top'";
        $sql10 = "UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$marginbottom."' WHERE name = 'header_margin_bottom'";
        
        if(mysql_query($sql1) === false || mysql_query($sql2) === false || mysql_query($sql3) === false || mysql_query($sql4) === false || mysql_query($sql5) === false || mysql_query($sql6) === false ||mysql_query($sql7) === false || mysql_query($sql8) === false || mysql_query($sql9) === false || mysql_query($sql10) === false)
        {

            echo 'We hebben eindelijk een error!';
            
            # geef de error via de functie (bovenaan script)
            if (DEBUG_MODE)
            {

                showSQLError($sql1,mysql_error($sql1));
                showSQLError($sql2,mysql_error($sql2));
                showSQLError($sql3,mysql_error($sql3));
                showSQLError($sql4,mysql_error($sql4));
                showSQLError($sql5,mysql_error($sql5));
                showSQLError($sql6,mysql_error($sql6));
                showSQLError($sql7,mysql_error($sql7));
                showSQLError($sql8,mysql_error($sql8));
                showSQLError($sql9,mysql_error($sql9));
                showSQLError($sql10,mysql_error($sql10));
            }
        }

        else
        {
            echo 'Je query\'s zijn goed uitgevoerd!';
        }

?>


Ik heb het niet getest.. Maar dit is een betere foutafhandeling. Alleen jammer dat je zoveel query's gebruikt want dan is het ingewikkelder.
Gewijzigd op 06/02/2011 20:04:16 door Jasper DS
 

06/02/2011 20:16:17
Quote Anchor link
Nou, dan heb ik maar wat geschreven:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 1); // Natuurlijk willen we de errors ook zien
        echo '
        <br />
        <br />
        <br />
        <p align="center">
        <img src="'
.$themeurl.'/images/loading2.gif" style="align:center;"
        </p>'
; // Ik heb zo'n vermoeden dat dit ook beter kan met css.
        
        // Als je nu slim bent dan geef je de form onderdelen dezelfde naam zoals ze in de database zitten want dan kan dit (let wel op dat je eventuele extra dingen eruit moet halen, of gebruik moet maken van een if):

        foreach($_POST as $key => $value)
        {

            $query = sprintf("UPDATE " . $table_pref . "themevars SET variable='%s' WHERE name='%s'",
            mysql_real_escape_string($key),
            mysql_real_escape_string($value));
            if(!mysql_query($query))
            {

                echo '<p><strong>Query probleem: ' . mysql_error() . ' ' . mysql_errno() . '</strong></p>' . PHP_EOL;
            }
        }

?>

Volgens mij is het goed, maar ik heb het uit m'n hoofd gedaan terwijl ik met wat anders bezig ben. Daarom ga ik ook niet bedenken hoe sowieso je zooi beter kan (want dat kan het volgens mij wel).
 
Jasper DS

Jasper DS

06/02/2011 20:17:59
Quote Anchor link
Zoals karl het doet is het natuurlijk veel korter (en beter). MAAR, zoals hij ook al zegt: "Het kan veel beter". Volgens mij klopt er iets niet met jouw database model of met je logica.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.