= fgets() vervangbaar?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/senior front end developer React Sportsoftw

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van onze stack; Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »

REMOTE - Front-end Angular developer

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn momenteel op zoek naar een ervaren Front-end developer die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaat, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties bezig is. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een uitdagende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET programmeur. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van apps, webapplicaties en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines te scannen en vervolgens de data om te zetten in management informatie voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks, HTML, TypeScript, SQL & C++, CSS. Geen ervaring met één van deze technologieën is dan ook geen enkel probleem! Deze werkgever biedt

Bekijk vacature »

Low Code Ontwikkelaar

In het kort Als Low Code Developer werk je aan projecten bij en voor onze klanten, waarbij je voor het ontwikkelen van de oplossingen een technisch low-code platform gebruikt. Samen met het team streef je naar de beste oplossing en bepalen jullie de juiste aanpak. Je rol is divers en je bent van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling zowel de back-end en de front-end van de applicatie. Naast de ontwikkeling en oplevering, breng je ook advies uit aan de klant waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Je bent dan ook communicatief sterk en kunt je keuzes goed (inhoudelijk) onderbouwen.

Bekijk vacature »

Full Stack Developer/ Applicatie Ontwikkelaar

Wat jij doet Als Applicatie Ontwikkelaar ben je onderdeel van het team die de Rimote omgeving ontwikkeld en onderhoud. Hierbij kan je denk aan de cloud, on premise en webapplicaties welke worden gebruikt in bijvoorbeeld industriële bakkerijen, biogasinstallaties en kwekerijen. Deze applicaties verzorgen (remote) de aansturing en monitoring van processen, machines en robots. Van a tot z ben je betrokken bij projecten. Dit betekent vanaf ontwerp tot oplevering. Je moet samen met jouw team een goed product neer zetten. Dit begint met het opzetten van het ontwerp. De basis van de software moet staan als een huis. Daarvoor moet jij

Bekijk vacature »

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer - remote werken

Functie Als Front-end (Angular) developer ga je aan de slag met het uitbouwen van hun webapplicatie, als één van de front-end experts ga je samen met collega’s in een devops team werken aan een nieuw front-end voor hun calculatie oplossing. Binnen de calculatiesoftware kunnen meerdere professionals tegelijk samenwerken, 3D calculaties uitvoeren en ook inzien met de benodigde specifieke details. Deze software wordt veel ingezet om projectbeschrijvingen en kosten in kaart te brengen, en tijdens de uitvoering te bewaken. Maar hiernaast liggen er in de toekomst veel meer plannen op het gebied van front-end in de andere applicaties. Genoeg te doen

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Eduard

Eduard

07/03/2008 20:28:00
Quote Anchor link
Goede avond,

Ik ben sinds deze middag de file() en andere functies aan het bestuderen.

Ik heb een .txt bestandje en tot nu toe kan ik er 3eerste regels ophalen. Andere regels gaan natuurlijk ook, maar als ik heel de tijd fgets() moet gebruiken dan wordt het op een duur gekkenwerk, zeker als je 100+ regels hebt en er verschillende bestandjes behandeld moeten worden.

Even laten zien wat ik al heb:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php

$filename
= "test.txt";
$fd = fopen($filename, 'r');

$message = fgets($fd, 25);
$message3 = fgets($fd, 2);
$message4 = fgets($fd, 35);

fclose($fd);

echo"<b>(Text in '$filename' at 3 first lines)</b><br>";
echo"$message<br>";
echo"<br>"; // 3de regel = een witregel
echo"$message4<br><br>";

$message2 = eregi_replace(">>> Map: ","",$message);
$message2 = trim($message2);

$message5 = eregi_replace("Overall stats for: ","",$message4);
$message5 = trim($message5);

echo"<b>(Text saved into the database)</b><br>"; // ik ga de sql ertussen zetten pas als ik de file() onder de knie krijg
echo"$message2<br>";
echo"$message5<br>";

?>


je kunt de resultaat hier zien:
http://bl00d.eu/statistics/test.php

Ik ben al tevreden als iemand me op weg kan helpen door de juiste functie te noemen, dan ga ik er wel zelf op zoek hoe de rest in elkaar zit =)

Alvast bedankt,
Ed
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Eduard
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 01:21:50
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

07/03/2008 20:35:00
 
Joren de Wit

Joren de Wit

07/03/2008 20:38:00
Quote Anchor link
Nog makkelijker: file_get_contents(). Hiermee laad je de complete inhoud van een bestand als string in een variabele.

Als alternatief kun je file() gebruiken om het bestand per regel in een array in te lezen...
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

07/03/2008 20:50:00
Quote Anchor link
Aanvulling op Blanche: bij deze functies hoef je fopen() enz. niet te gebruiken.
 
Eduard

Eduard

07/03/2008 20:56:00
Quote Anchor link
ok bedankt, ik moet even weg, mochten er problemen optreden, dan laat ik hier morgen nog wel iets acter ;)

goede weekend!
 
Eduard

Eduard

07/03/2008 22:22:00
Quote Anchor link
is het mogelijk om van regel X enkel de woorden vanaf de i-de tot en met de j-de teken weer te geven?
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

07/03/2008 22:26:00
Quote Anchor link
Natuurlijk.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$teken1
= "teken1";
$teken2 = "teken2";

$tekst = file_get_contents("file.txt");
$woorden = preg_replace("#(.*?)".$teken1."(.*?)".$teken2."(.*?)#si", "$2", $tekst);
?>


Als het goed is zit nu in $woorden alle woorden tussen $teken1 en $teken2. Ik weet dit echter niet zeker, heb het script niet getest.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

07/03/2008 22:34:00
Quote Anchor link
Quote:
vanaf de i-de tot en met de j-de
Klinkt mij in de oren als aantallen, dus dan zou je ook met substr() aan de slag kunnen...
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

07/03/2008 22:35:00
Quote Anchor link
@Blanche: tsja, ik wist niet wat ik onder 'teken' moest verstaan, dus heb een algemene oplossing gegeven ; ).
 
Eduard

Eduard

07/03/2008 22:37:00
Quote Anchor link
perfect, nu kan ik het wel verder alleen afwerken, bedankt allemaal =)
 
Eduard

Eduard

08/03/2008 12:48:00
Quote Anchor link
Als ik bijvoorbeeld wil zoeken op welke regel een welbepaalde woord is, ik weet 100% zeker dat het telkens het eerste woord van een regel is (ja het kan er meerdere keren voorkomen, telkens 1 keer per regel). Bestaat er dan een functie die het eerste 'gekloonde' woord tegenkomt, dat die dan de regel van die 'match' weergeeft?

Dan, als ik dat woord gewoon in een variabele zet, kan ik dan met count() zien hoeveel keer het in het bestand voorkomt? Het bestand is nu bij mij regel per regel in een array opgeslagen.
 
- SanThe -

- SanThe -

08/03/2008 12:55:00
 
Eduard

Eduard

08/03/2008 13:37:00
Quote Anchor link
ok dus het is geen probleem als ik dit gebruik?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

$woord
="Axis";

for($i=0;$i<51;$i++){
 $count += substr_count($lines[$i],$woord);
}

echo$count;  // thnx SanThe

?>


EDIT: als ik bijvoorbeeld naar 2 verschillende woorden wil zoeken, moet ik dan 2 aparte for loops gebruiken of kan het ook in 1? en wat is beter.

En nog iets, kan ik met strpos() te weten komen op welke regel dat woord (voor het eerst) voorkomt? Of is er een betere functie ervoor?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Eduard
 
- SanThe -

- SanThe -

08/03/2008 13:42:00
Quote Anchor link
Als je een array() doorloopt, zoals hierboven, dan zal je $i moeten onthouden zodra je de eerste match vindt.

Note: Vars buiten quotes houden.
Geen echo"$count";
Maar echo$count;

Edit: Typo.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Eduard

Eduard

08/03/2008 14:14:00
Quote Anchor link
kheb tot nu toe enkel dit kunnen construeren:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

 if($count>0&&$count<2){echo$i;}

?>


count !=0 en < 2, dus moet 1 zijn, dus $i = de regel waar het woord voor het eerst voorkomt, kwou even vragen of ik goed bezig was en of dat ik er in de toekomst geen problemen zou krijgen

btw, waar kan ik een definitie van 'vars' vinden?

alvast bedankt
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Eduard
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

08/03/2008 14:36:00
Quote Anchor link
check php.net en een var is iets met een $ ervoor.
 
Miniejjj

Miniejjj

08/03/2008 14:58:00
Quote Anchor link
Zoiezo houdt je je niet aan wat SanThe hierboven zei:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

 if($count>0&&$count<2){echo $i;}

?>
 
Eduard

Eduard

08/03/2008 15:06:00
Quote Anchor link
Miniejjj schreef op 08.03.2008 14:58:
Zoiezo houdt je je niet aan wat SanThe hierboven zei:


vandaar dat ik naar een def van vars gevraagd heb, kon ik toch niet weten dat het een afkorting voor een variabele was
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Eduard
 
Eduard

Eduard

08/03/2008 18:01:00
Quote Anchor link
Als ik bijvoorbeeld van een bestand van over 1000 regels, enkel ca. 100 regels nodig heb, die ik dan met substr() ga aanpassen.

Hoe kan ik dan het best te werk gaan als ik weet dat de regels die ik nodig heb telkens met 1 welbepaalde woord beginnen?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

08/03/2008 18:08:00
Quote Anchor link
Bestand inlezen met file(). Vervolgens met een foreach loop de resulterende array uitlezen en voor elke entry controleren of het de regel is die jij zoekt. Als je zo'n regel gevonden hebt doe je ermee wat je wilt, bijvoorbeeld wegschrijven in een andere array.

In PHP zou dat er bijvoorbeeld zo uitzien:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$aLines
= file('jebestand.txt');
$aResults = array();

foreach($aLines as $sLine)
{

    if(substr($sLine, 0, 3) == 'Foo'))
    {

        array_push($aResults, $sLine);
    }
}

?>

Nu houd je dus een array $aResults over met de 100 regels waar jij naar op zoek bent.
 
Eduard

Eduard

10/03/2008 17:10:00
Quote Anchor link
ok, nu heb ik dus X aantal strings met 2 verschillende waarden erin, telkens gescheiden door 1 identiek woord. Waarbij die 2 waarden meermaals kunnen voorkomen (of te wel in 1 string, of te wel in meerdere of te wel allebei te samen)

Als ik die 2 waarden, links en rechts van dat woord, wil terugkrijgen en ik wil weten of het nu links of rechts van dat scheidingswoord was [opdat ik nadien de frequentie van alle unieke waarden links en rechts (2 aparte getallen per unieke waarde) zou weten], moet ik dan een string_split() gebruiken? en zal ik dan nog wel de rest van mijn wensen kunnen scripten?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.