http-equiv='refresh' FF wel IE niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mar kla

mar kla

19/08/2009 21:59:00
Quote Anchor link
Kan iemand mij vertellen/uitleggen waarom onderstaand script WEL in FF werkt en niet in IE?

In IE blijft hij gewoon op de indexphp hangen een gaat dus niet door naar de default.php :-(

index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
echo"<html>
<head>
<meta http-equiv='refresh' content='2'; ,URL=default.php'>
<body bgcolor=black>
<img src='/img/image.jpg' >
</body>
</html>"
;
?>

Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mar kla
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 08:49:02
 
- Ricardo -

- Ricardo -

19/08/2009 22:33:00
Quote Anchor link
Ik weet alleen dat meta refresh bij sommige browsers niet werkt als het niet in de head staat. Btw klopt die , voor URL wel
 
Mar kla

mar kla

19/08/2009 22:40:00
Quote Anchor link
beide kloppen. Want FF doet het wel een IE 7 dus niet. Echt zo wazig joh
 
Steen

steen

19/08/2009 22:44:00
Quote Anchor link
Gebruik iets anders dan deze methode. Enkele quotes zijn trouwens geen correcte html, toch?

De code zou moeten zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
echo '<html>
<head>
<meta http-equiv="refresh" content="2; ,url=default.php">
</head>

<body style="background:#000000;">
<img src="/img/image.jpg" />
</body>
</html>'
;
?>
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

19/08/2009 22:47:00
Quote Anchor link
Verschil zit er niet echt in dubbele of single quotes in HTML. Althans, bij mijn weten niet. Wellicht dat xhtml strict een error geeft, dat weet ik niet zeker, maar voor zo ver ik weet mag er geen verschil in zitten. Het houdt gewoon een classe in.

Geldt ook voor de XML DTD. Daar zit ook geen wezenlijk verschil in dubbele of single quotes.
 
Wim E

Wim E

19/08/2009 22:51:00
Quote Anchor link
Zover mij bekend is kut je meta refresh toch ook in de body gebruiken. Ik gebruik het daar wel regelmatig(Weet niet of het dus goed is) maar heb met geen enkele browser problemen...
 
Steen

steen

19/08/2009 22:54:00
Quote Anchor link
Maar er zat dus gewoon een ' te veel. Enkele quotes zijn inderdaad toegestaan, maar niet aangeraden. Persoonlijk gebruik ik in HTML alleen maar dubbele quotes. Vooral in combinatie met javascript (waar ik enkele quotes gebruik).
 
Mar kla

mar kla

19/08/2009 23:03:00
Quote Anchor link
steen schreef op 19.08.2009 22:44:
Gebruik iets anders dan deze methode. Enkele quotes zijn trouwens geen correcte html, toch?

De code zou moeten zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
echo '<html>
<head>
<meta http-equiv="refresh" content="2; ,url=default.php">
</head>

<body style="background:#000000;">
<img src="/img/image.jpg" />
</body>
</html>'
;
?>


vreemd maar waar Deze werkt dus wel :-| Thanks
 
Matthias R

Matthias R

19/08/2009 23:50:00
Quote Anchor link
hoe moet je eig anders een page redirecten?
niet via header(redirect...
of meta...
zijn er nog manieren??
 
Wim E

Wim E

20/08/2009 00:26:00
Quote Anchor link
javascript:)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<script type="text/javascript">
<!--
window.location = "http://www.google.com/"
//-->
</script>
 
Zero XT

Zero XT

20/08/2009 00:54:00
Quote Anchor link
Je wilt niet javascript afhankelijk zijn.. Gewoon via een header refresh en als je dat niet wilt via een meta refresh die tussen de head tags staat
 
Matthias R

Matthias R

20/08/2009 12:20:00
Quote Anchor link
maar,
dan krijg jeop sommige servers headers allready send..
zonder dat je ook ergens anders maar headers gebruikt..
en idd liever geen js
 
Ivo K

Ivo K

20/08/2009 12:46:00
Quote Anchor link
Zou het niet gewoon komen omdat je </head> niet hebt geplaatst in je script, wat steen wel deed ;-) ?
 
- Ricardo -

- Ricardo -

20/08/2009 14:19:00
Quote Anchor link
Matthias schreef op 20.08.2009 12:20:
maar,
dan krijg jeop sommige servers headers allready send..
zonder dat je ook ergens anders maar headers gebruikt..
en idd liever geen js


header location kan je alleen gebruiken als je nog geen HTML output hebt gehad

al is er alleen maar <head> al geweest en daarna doe je location dan werkt het al niet -)
 
GaMer B

GaMer B

20/08/2009 14:33:00
Quote Anchor link
@Matthias, als je een "Headers already sent" error krijgt, ben je gewoon fout aan het programmeren. Eérst komt de logica (PHP) en dan pas komt de opmaak (HTML). Dus als je al bovenaan een header(); hebt staan, zul je nooit last krijgen van "Headers already sent".
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.