ö in query

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tom aan t Goor

Tom aan t Goor

24/06/2013 17:36:40
Quote Anchor link
Hoi,

Ik maak gebruik van de volgende mysql_query()
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
mysql_query("SELECT id,naam,url FROM `mark_fotos` WHERE plaats='".mysql_real_escape_string($_GET['plaats'])."'");
?>


Deze code werkt prima, alleen nu kan het zijn dat in de $_GET bijv. één van de volgende tekens staat: 'öóò' etc..
Nu moeten die ook zo in mijn query staan als ik ga zoeken (er staan plaatsen in die bijv. deze naam hebben 'Plötz')

Ik heb begrepen dat ik hier urlencode of urldecode voor moet gebruiken, alleen hiermee lukt het niet.
(Als ik dat namelijk niet doe komt er een vreemde code in mijn query)

Kan iemand me hiermee helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 09:56:28
 
Danny L

Danny L

24/06/2013 17:46:37
 
Tom aan t Goor

Tom aan t Goor

24/06/2013 17:48:30
Quote Anchor link
Danny L op 24/06/2013 17:46:37:


Het moest utf8_decode zijn.
Maar het is hiermee gelukt, bedankt :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.