? ip ë?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Roeltje M

Roeltje M

10/05/2009 15:31:00
Quote Anchor link
Hallo Mensen,

Ik krijg ipv een ë een ? bij linkje (sector Financiële middelen). Mijn karakterset van database staat op utf8. Dat is toch goed?
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 07:41:28
 
GaMer B

GaMer B

10/05/2009 15:33:00
Quote Anchor link
Is jouw pagina (index.php) ook opgeslagen in UTF8 formaat? Zijn de content types goed gezet? Is de data ook in UTF8 formaat opgeslagen? Is de connectie met de database ook UTF8?
 
Roeltje M

Roeltje M

10/05/2009 15:47:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>BedrijvenSector.nl - Uw plek voor het zoeken van bedrijven!</title>
<link href="css/style.css" rel="stylesheet" type="text/css" />

config.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$password
= '';
$user = '';
$db = '';
$host = 'localhost';
$mysql = mysql_connect($host,$user,$password) or die("Er is een fout opgetreden bij het verbinden met de database!");

mysql_select_db($db) or die("Database bestaat niet!");
?>


Dit klopt allemaal toch? Of bedoel je iets anders?
 
Winston Smith

Winston Smith

10/05/2009 15:51:00
Quote Anchor link
En als je ISO-8859-1 pakt?
 
GaMer B

GaMer B

10/05/2009 16:36:00
Quote Anchor link
Make your website completely UTF8 friendly

EDIT: Iets uitgebreider: How to setup your PHP site to use UTF8
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door GaMer B
 
Roeltje M

Roeltje M

10/05/2009 16:58:00
Quote Anchor link
Mm nog niet opgelost. Ik heb de uitgebreide tutorial van Gamer gevolgd, maar heeft niets opgelost.

EDIT: Kasper, thanks! Het werkt!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Roeltje M
 
GaMer B

GaMer B

10/05/2009 17:01:00
Quote Anchor link
Haal de database data anders door de htmlentities heen. Kijk eens of dat helpt.

EDIT: Doe dit alleen nadat je de data hebt opgehaald uit de database en niet als je de data in de database zet.

EDIT:
Quote:
EDIT: Kasper, thanks! Het werkt!
Zwaai dan maar dag, dag met je handjes naar unicode...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door GaMer B
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.