[ Solved ] [ Javascript ] Image onload

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

- -

- -

22/10/2009 10:29:00
Quote Anchor link
Heej,

Ik zit met een probleem waar ik nog geen oplossing voor heb :p
( duuh anders was t geen probleem )

Ik zit met deze situatie:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<div id="graphs">
     <div id="bargraph">
          <img id="img_bargraph" src="bargraph.php" onload="drawGraphs()">
     </div>
</div>


drawGraphs loop door alle div's binnen graphs en maakt er een plaatje van als deze nog niet bestaat en anders update hij het plaatje.

Nu wil ik een linegraph toevoegen doormiddel van:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
document.getElementById( "graphs" ).innerHTML += "<div id="linegraph"></div>";


Maar nu komt het probleem, de onload van het plaatje word nu ook getriggered. Dit wil ik dus niet...

Hoe kan ik dit oplossen?

Martijn

edit:
Opgelost!
Om een nieuwe grafiek te tekenen deed ik
getElementblablabla.innerHTML += "<div blablabla";

Deze zorgt er echter voor dat de image onload weer getriggered word.

Ik heb dit nu opgelost door gebruik te maken van appendChild.
Deze triggert niet de onload :D
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - -
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 02:58:18
 
Jan Berend van Dijk

Jan Berend van Dijk

22/10/2009 10:52:00
Quote Anchor link
Je gebruikt sowiso 2x het id: bargraph dat helpt niet denk ik.
 
Werring

Werring

22/10/2009 10:54:00
Quote Anchor link
edit, sry mijn fout las de vraag niet goed..

het ligt wss aan hetgeen wat berry zei.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Werring
 
- -

- -

22/10/2009 10:59:00
Quote Anchor link
Neej dat is het niet :p
ik had t fout getypt

ik gebruik:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<img id="img_bargraph" src="bargraph.php" onload="drawGraphs()">


Het probleem is dus dat als de graphs div wijzigt dat de onload van de image word getriggered, maar dat wil ik dus niet...
 
- -

- -

22/10/2009 12:46:00
Quote Anchor link
martijn schreef op 22.10.2009 10:59:
Neej dat is het niet :p
ik had t fout getypt

ik gebruik:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<img id="img_bargraph" src="bargraph.php" onload="drawGraphs()">


Het probleem is dus dat als de graphs div wijzigt dat de onload van de image word getriggered, maar dat wil ik dus niet...


edit:
ik heb mn post maar even aangepast :)

edit2:
Sorry :s dacht dat ik op het edit knopje had gedrukt.....
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - -
 
- SanThe -

- SanThe -

22/10/2009 12:49:00
Quote Anchor link
martijn schreef op 22.10.2009 12:46:
edit2:
Sorry :s dacht dat ik op het edit knopje had gedrukt.....

Hebben we allemaal wel eens. ;-)
 
Lauren Zonneveld

Lauren Zonneveld

22/10/2009 12:56:00
Quote Anchor link
Je moet de code voor het plaatje niet opnieuw laten schrijven. Dit kan door innerHTML te gebruiken in een andere div. Je kunt ook de style eigenschap display wijzigen om een element weer te geven of te verbergen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<script type="text/javascript">
    function toggle_visibility(id) {
       var e = document.getElementById(id);
       if(e.style.display == 'block')
          e.style.display = 'none';
       else
          e.style.display = 'block';
    }
</script>
 
- -

- -

22/10/2009 13:02:00
Quote Anchor link
sorry wie heeft het over verbergen...? :s

Ik wil toevoegen...

ik heb dus een image van een staafdiagram
en dan moet en op een button drukken om een lijngrafiek toe te voegen.
 
Lauren Zonneveld

Lauren Zonneveld

22/10/2009 13:25:00
Quote Anchor link
Dan voeg je die lijndiagram gewoon toe, alleen zet je de style eigenschap "display" op "none". Vervolgens laat je de button de functie uitvoeren, die zet de display waarde dan op "block" en de grafiek is zichtbaar.
 
- -

- -

22/10/2009 13:35:00
Quote Anchor link
zucht t gaat niet alleen om 1 lijndiagram
het is de bedoeling dat je zelf kan kiezen wat voor soort diagram je wilt met zelf gekozen gegevens uit de database...

Als t zo makkelijk was geweest zoals jij aangeeft had je hier geen post van mij gezien hoor....

edit: ( nu wel t goeie knopje:p )

Volgens mij noemen ze dit t bubble effect ofzo?

edit2:

tis niet het bubble effect hoor ik net xD
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.