\t en \n ???

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

MagicP

magicP

26/09/2005 11:07:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
echo "een\t";
echo "twee\r\n";
echo "drie\t\t";
echo "vier";
?>

===> op scherm : een twee drie vier

ik begrijp niet waarom alles na elkaar geschreven wordt... moet een \t geen tab tussen voegen ??
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 21:55:29
 
Erik Rijk

Erik Rijk

26/09/2005 11:10:00
Quote Anchor link
\t ken ik niet

maar met \n komt het toch op de regel eronder?
 
MagicP

magicP

26/09/2005 11:11:00
Quote Anchor link
dat dacht ik ook.. maar hier komt echt alles na elkaar
 
Erik Rijk

Erik Rijk

26/09/2005 11:16:00
Quote Anchor link
ik weet al hoe het zit

\n zorgt ervoor dat als je de bron bekijkt, er dan een enter staat

je moet hier gewoon <br /> gebruiken.
 
MagicP

magicP

26/09/2005 11:21:00
Quote Anchor link
oh...
inderdaad : bron :

een twee
drie vier



maar hoe kan ik dan een tab invoegen in mijn output ?
Gewijzigd op 26/09/2005 11:23:00 door magicP
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

26/09/2005 11:25:00
Quote Anchor link
ik gebruik de non breaking space:

&nbsp;

Dan kijken hoe vaak je dit kan herhalen voor de gewenste ruimte van breaking space is bereikt.
Dus dit kan ook:

&nbsp; &nbsp; &nbsp;

Of binnen CSS een en ander regelen met de tag <p> en daar waarden aangeven.


Suc6 Lissy
 
Erik Rijk

Erik Rijk

26/09/2005 11:25:00
Quote Anchor link
daar heb ik geen idee van sorry

EDIT: lissy dus wel :P
Gewijzigd op 26/09/2005 11:26:00 door Erik Rijk
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

26/09/2005 11:30:00
Quote Anchor link
Voor ik het vergeet het is dus html dus wel je php tag sluiten ?> en dan dit doen &nbsp;.
Wil je weer php code aanbrengen dan weer openen met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php

@ Erik Grinnnnnnnn... ik weet echt een heleboel niet van php en zo helpen we elkaar weer verder  :-)
 
Mitch X

Mitch X

26/09/2005 11:48:00
Quote Anchor link
Probeer het met margin ;)
Dat werkt altijd goed.

<p></p>

p {
margin: getal eenheid ...
}

Zo dus.
 
- SanThe -

- SanThe -

26/09/2005 12:43:00
Quote Anchor link
De \r\n en \t hebben alleen effect in de broncode.
\r is return (gaat terug naar begin van de regel)
\n is newline (gaat een regel naar beneden)
\t is tab (geeft dus een tab, meestal 8 spaties)

De 'normale' return is dus eigenlijk \r\n samen.

Werkt dus niet in html.
 
Remco van Arkelen

Remco van Arkelen

26/09/2005 13:18:00
Quote Anchor link
Het kán werken in HTML, door er <pre>-tags omheen te zetten:

<pre>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
echo "een\t";
echo "twee\r\n";
echo "drie\t\t";
echo "vier";
?>

</pre>

De geformatteerde tekst wordt dan zo in de browser gezet, dit is vooral handig als je arrays naar het scherm "print_r()-ed".

M.b.v. CSS zou je die <pre>-tag wel weer kunnen stylen.
 
MagicP

magicP

26/09/2005 13:37:00
Quote Anchor link
oh ! zal ik eens proberen !!
Gewijzigd op 26/09/2005 13:38:00 door magicP
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.