tekst verwerken in ($_GET['url'])

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Stijn V

Stijn V

24/01/2008 14:17:00
Quote Anchor link
Hallo,

ben bezig met een scriptje dat een url van een externe server uitleest zodat ik bijvoorbeeld geen iFrame hoef te gebruiken.

Ik heb heb script staan op index.php en als je dan naar mijndomein.nl/index.php?url=http://voorbeeld.nl/pagina.html gaat, dat doet het volgende script zijn werk.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

$sString
= file_get_contents ($_GET['url']);

?>


Nu wil ik graag die http://voorbeeld.nl weghalen uit de url (die wordt dan netter: mijndomein.nl/index.php?url=pagina.html) en in de $_GET zetten, maar dat lukt me niet, omdat ik weinig ervaring met PHP heb. Volgens mij is het zeer simpel... Ik probeerde oa de volgende dingen (en nog veel meer), maar die werken natuurlijk niet...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

$sString
= file_get_contents ($_GET['http://voorbeeld.nl/' 'url']);

?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

$sString
= file_get_contents 'http://voorbeeld.nl/'($_GET['url']);

?>


Met andere woorden: hoe zet ik een stukst tekst in ($_GET['url'])
Wie heeft het simpele antwoord? Alvast bedankt!

Stijn
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 15:11:49
 
Hipska BE

Hipska BE

24/01/2008 14:22:00
Quote Anchor link
2 strings na elkaar plakken leer je in je eerste lessen php net na de Hello World. Belangerijk teken daarin is de punt.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    $sString
= file_get_contents('http://voorbeeld.nl/'.$_GET['url']);
?>
 
Stijn V

Stijn V

24/01/2008 14:30:00
Quote Anchor link
Thanx, het werkt. Ik had al met die punt zitten proberen, maar dacht dat dit niet werkte toe ik het testte... Soms zie je door de bomen het bos niet meer...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.