Ö weergegeven als Ö in option title

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Irian Vis

Irian Vis

10/01/2012 09:38:17
Quote Anchor link
Beste PHPhulpers,

via Ajax en PHP haal ik een string op uit een database. Deze string wordt door htmlentities gehaald en dan gebruikt in het title attribute van een <option>. Daar wordt deze weergegeven als &Ouml;, terwijl als ik 'm direct echo, hij er gewoon als Ö staat!

Wie kan mij uitleggen wat ik hier aan kan doen?

Met vriendelijke groet en alvast bedankt,

Irian
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 07:28:59
 
Eddy B

Eddy B

10/01/2012 09:50:26
Quote Anchor link
Haal je 'em er niet dubbel doorheen?
 
Jaron T

Jaron T

10/01/2012 10:14:42
Quote Anchor link
volgens mij onedersteund het attribuut titel geen HTML. heb je anders misschien een online voorbeeld?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

10/01/2012 10:56:19
Quote Anchor link
Het lijkt me ook goed mogelijk dat je de letter twee keer door htmlentities gehaald hebt.

Test dit eens

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
echo '<html>
  <body>
    <a href="#" title="Ö '
. htmlentities('Ö') . '  ' . htmlentities(htmlentities('Ö')) . '">Test Test</a>
  </body>
</html>'
;
?>


---

Indien dat het geval is, zal je nog eens grondig moeten zien hoe/waar/waarom je htmlentities gebruikt.

htmlentities is beboeld om enkel op het laatste moment te gebruiken, bij het echo'en. Haal nooit een tekst door htmlentities vooraleer je het in een DB steekt.
Gewijzigd op 10/01/2012 11:13:22 door Kris Peeters
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.