0 en 1 omzetten naar JA en NEE

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Wouter Horst

Wouter Horst

08/12/2018 18:39:57
Quote Anchor link
Beste Forumleden,

Graag wil ik tabel 3 waar nu 0 en 1 in verschijnt iets mooier maken door 0 is Nee en 1 is Ja te maken.
Bij mijn eerste pagina gaat dit goed maar de tweede pagina heeft een andere opbouw met '. $row["verbergen"] .'

Hoe kan ik hier het beste: if ('. $row["verbergen"] .' == 0) echo "NEE" .... toepassen?

Groeten,

Wouter van der Horst
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
      if(mysqli_query($connect, $query))  
      {
  
           $output .= '<label class="text-success">' . $message . '</label>';  
           $select_query = "SELECT * FROM table ORDER BY naam";  
           $result = mysqli_query($connect, $select_query);  
           $output .= '  
                <table class="table table-bordered">  
                     <tr>  
                          <th width="75%">Gemeentes</th>  
                          <th width="15%"></th>  
                          <th width="10%">Actief</th>  
                     </tr>  
           '
;  
           while($row = mysqli_fetch_array($result))  
           {
  
           $output .= '  
                     <tr>  
                          <td>'
. $row["naam"] . '</td>  
                          <td><input type="button" name="edit" value="Bewerken" id="'
.$row["id"] .'" class="btn btn-info btn-xs edit_data" /></td>  
                          <td>'
. $row["verbergen"] .'</td>
                     </tr>  
                '
;  
           }
  
           $output .= '</table>';  
      }
  
      echo $output;  
 }
  
 ?>

Edit:
Ik heb code-tags geplaatst. Gelieve dit in het vervolg zelf toe te voegen aan je bericht.
Zie ook: Veel gestelde vragen: Welke UBB-codes kan ik gebruiken.
Gewijzigd op 09/12/2018 10:30:40 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 09:36:15
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

08/12/2018 19:22:16
Quote Anchor link
De Ternary Operator
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<td>'. ($row["verbergen"] ? 'ja' : 'nee') .'</td>
Gewijzigd op 08/12/2018 19:22:36 door Rob Doemaarwat
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

08/12/2018 19:24:21
Quote Anchor link
Zoiets

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
( $row["verbergen"] == 0 ? 'nee' : 'ja' )
 
Wouter Horst

Wouter Horst

08/12/2018 19:27:52
Quote Anchor link
Beste Rob,

Jou oplossing werkt!

<td>'. ($row["verbergen"] ? 'ja' : 'nee') .'</td>
 
Aad B

Aad B

08/12/2018 20:18:34
Quote Anchor link
Gebruik bij voorkeur geen SELECT *
Je kan dit ook meteen in de MySQL select doen met een CASE constructie dat scheelt dan weer PHP code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
SELECT verbergen, en andere velden
CASE
    WHEN verbergen = 0 THEN "ja"
    WHEN verbergen = 1 THEN "nee"
END
FROM Order;
Gewijzigd op 08/12/2018 20:24:58 door Aad B
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.