1 checkbox 2 values

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Andy V

Andy V

01/08/2012 14:51:00
Quote Anchor link
Hey,

Ik moet een manier vinden om 1 checkbox 2 values te geven.

Er worden dus 2 gegevens uit de database gehaald: $data1 en $data2

hier maak ik een checkbox mee :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo'<input type="checkbox" value="'.$data1.'_'.$data2.'">';
?>


Als deze aangeklikt wordt moet er in de database in de kolom $data1 en de rij $data2 gezet worden dat deze checkbox aangevinkt is.

Kan iemand mij een idee geven van hoe ik dit zou kunnen doen?
Gewijzigd op 01/08/2012 15:03:12 door Andy V
 
PHP hulp

PHP hulp

17/04/2024 00:49:09
 
- SanThe -

- SanThe -

01/08/2012 15:03:08
Quote Anchor link
Zeer vaag allemaal.

Maar okee:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
// je moet de checkbox wel een name geven
echo'<input type="checkbox" name="checkbox" value="'.$data1.'_'.$data2.'">';

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    if(isset($_POST['checkbox']))
    {

        // aangevinkt
        $expl = explode('_', $_POST['checkbox']);
        $sql = "UPDATE ". $expl[0] ." SET ". $expl[1] ."='whatever' WHERE ...en dit geef je niet op...";
        // query uitvoeren etc.
    }
    else
    {
        // niet aangevinkt
    }
}

?>
 
Andy V

Andy V

01/08/2012 15:04:52
Quote Anchor link
- SanThe - op 01/08/2012 15:03:08:
Zeer vaag allemaal.

Maar okee:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
// je moet de checkbox wel een name geven (het was maar een voorbeeld checkbox)
echo'<input type="checkbox" name="checkbox" value="'.$data1.'_'.$data2.'">';

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    if(isset($_POST['checkbox']))
    {

        // aangevinkt
        $expl = explode('_', $_POST['checkbox']);
        $sql = "UPDATE ". $expl[0] ." SET ". $expl[1] ."='whatever' WHERE ...en dit geef je niet op...";
        // query uitvoeren etc.
    }
    else
    {
        // niet aangevinkt
    }
}

?>


dankjewel ik ga dit proberen


Toevoeging op 01/08/2012 15:25:37:

Het werkt, heel erg bedankt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.