1 tabel, 3 TD''s, 2 buitenste blokken een border color geven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Donny Wie weet

Donny Wie weet

10/08/2011 00:40:52
Quote Anchor link
Na mijn laatste post ben ik flink vooruit gegaan met de website van mn werk. Nu ik bijna zover ben met het volledige plaatsen loop ik toch nog tegen wat kleine dingetjes aan, o.a. het feit dat ik mijn footer in 3 tabellen wil. TD1 2 en 3... Zoals jullie op de site zien bij de footer: LINK, zie je een banner, een left, midden en een rechter gedeelte... Nu wil ik de linker en rechter blokken een omlijning geven. Zou iemand hiervoor de oplossing weten?

Groeten Donny
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 10:11:40
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/08/2011 00:53:10
Quote Anchor link
Simpel:

Geen tabellen gebruiken om onderdelen binnen je site te positioneren. Verdiep je vooral eens in het float-element van CSS.
 
Joni Fleischer
Moderator

Joni Fleischer

10/08/2011 06:53:33
Quote Anchor link
Bij een tabel:

Een rij is: <tr></tr>
Een column is: <td></td>

Kortom jij hebt:

<tr>
<td></td>
<td></td>
<td></td>
</tr>

Nu kun je 2 dingen doen:
<tr>
<td style="border:#000 1px solid;"></td>
<td></td>
<td style="border:#000 1px solid;"></td>
</tr>

Of netjes maken:
<tr>
<td class="footer_links"></td>
<td class="footer_midden"></td>
<td class="footer_rechts"></td>
</tr>

CSS erbij:

<style>
.footer_links {
border:#000 1px solid;
}
.footer_midden {
border: 0px;
}
.footer_rechts {
border:#000 1px solid;
}
</style>

Zoiets?
Gewijzigd op 10/08/2011 06:53:58 door Joni Fleischer
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.