1 website, meerdere servers

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Product Developer (M/F), Fulltime 40 h/week

A global Plantbased revolution – that is our dream. Maximising the protein transition – that is our mission. Producing and developing sustainable and delicious products – that is what we do. Ojah is a fast growing company with a mission and has the ambition to be the world leader in its field. To support this growth we are hiring new colleagues. People that would like to make a difference and dare to dream big. With currently a 150 colleagues proudly working on our exceptional products. Working in a dynamic surrounding that runs full speed ahead. We need you! Product Developer

Bekijk vacature »

Als Lead PHP developer bijdragen aan het onderwijs

Functie Als Lead PHP developer zet je samen met het team en de andere lead developers de technische lijnen uit als het gaat om het ontwikkelen van de applicaties en bepaal je samen met de PO waar elke sprint aan gewerkt zal worden. Je kunt op basis van een user story een goede aanpak formuleren en een planning opstellen, en andere hierin meenemen. Wanneer je team code schrijft verwacht je degelijke oplossingen, bij voorkeur gebruik makend van Domain Driven Design. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit

Bekijk vacature »

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

Software Developer / .NET / Azure

Dit ga je doen Als Lead .NET Software Developer zal je je bezig houden met: Het vertalen van bedrijfswensen naar een technische roadmap; Uitwerken van nieuwe architectuur / designs; Het team aansturen en motiveren; Toezien op de kwaliteit van de code; Mee ontwikkelen van nieuwe features en applicaties. Hier ga je werken Deze organisatie is op dit momenteel marktleider in het ontwikkelen van productielijnen voor de voedselindustrie en heeft een wereldwijd klantnetwerk. Binnen deze organisatie is het team van software developers dagelijks bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen om alle productiemachines aan te sturen, maar ook bedrijf kritische applicaties

Bekijk vacature »

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »

Java Programmeur

Functie Heb jij altijd al samen willen werken met ervaren java ontwikkelaars dan hebben wij hier de ultieme kans voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving van Naaldwijk zijn wij op zoek naar uitbreiding van het vaste ontwikkel team. Je zult je hier voornamelijk bezig gaan houden met; Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren, hier wordt je diep in betrokken; Samen met consultants sluit je aan bij gesprekken met klanten, voor alle projecten; Je schakelt veel met consultants, wat is de behoefte van de klant? Hoe kan je hierop integreren?; Het framework moet naar de Cloud gebracht worden, je wordt betrokken bij

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/04/2015 18:17:22
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik vraag me iets af. Stel ik maak een website en op die website kan ik fotoalbums plaatsen. Nu is de server waar die website op staat slechts 10 mb (dit is slechts even als voorbeeld). Nu is na een paar albums die server dus al vol.

Ik kan nu (grofweg) 2 dingen doen. Ik vergroot de capaciteit op de server naar 20 mb, maar dan heb ik over een tijdje hetzelfde probleem. Nu vraag ik me af of het mogelijk is om servers "bij te prikken". Dus stel, de eerste 10 mb zijn vol, dan hang ik er een nieuwe server bij, waardoor ik dus 20 mb heb. Maar nu komt het. Ik heb maar 1 website url, en die kan niet bij 2 servers terecht komen. De servers moeten dus met elkaar "praten". Server 1 moet dus tegen server 2 zeggen dat hij een fotoalbum nodig heeft wat op server 2 staat. Volgens mij zijn hier hardwarematige oplossingen voor, maar wat ik me vooral afvraag is of je hier in je code op de een of andere manier rekening mee moet houden. Of gaat dat allemaal hardwarematig en merk je er eigenlijk helemaal niks van dat je met 2 servers werkt?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 09:51:07
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

18/04/2015 20:04:53
Quote Anchor link
Zijn de foto's voor iedereen vrij op te vragen?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/04/2015 21:12:17
Quote Anchor link
>> Zijn de foto's voor iedereen vrij op te vragen?

Geen idee. Maakt dat wat uit? :)

Dit is puur een voorbeeld hè. De vraag is eigenlijk of je 1 website kunt "uitsmeren" over meerdere servers, en zo ja ... of je daar dan in de code op de een of andere manier rekening mee moet houden.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

18/04/2015 21:57:26
Quote Anchor link
Je kunt media toch prima op een andere domein stallen?

vanaf domein A: <img src="http://domein.B/whatever.jpg" />

Mijn vraag is in die zin relevant dat je misschien een soort van laag moet schrijven om de afbeeldingen te ontsluiten voor specifieke gebruikers.

Volgens mij bestaat er ook hosting waarbij diskruimte etc. automatisch bijgeschaald kan worden? Maakt Microsoft niet al tijden reclame met zo'n platform (Azure?)?

Al gezocht op media server oplossingen?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/04/2015 22:06:38
Quote Anchor link
>> vanaf domein A: <img src="http://domein.B/whatever.jpg" />

Maar dat is dus wat ik juist niet bedoel. Ik bedoel een hardware matige oplossing, die "weet" dat fotoalbum 9 op server 1 staat en fotoalbum 10 op server 2.

Ander voorbeeld dan. Stel ik maak één site, maar mijn profiel staat op server 1 en jouw profiel staat op server 2. Als ik surf naar www.eenofanderesite.nl/ozzie dan weet ie automatisch dat ie op server 1 moet kijken, en als ik surf naar www.eenofanderesite.nl/thomas, dan weet ie automatisch dat die gegevens op server 2 staan. Maar dus zonder dat ik dit in de code aangeef.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/04/2015 22:37:57
Quote Anchor link
Volgens mij kan je meerdere (file)servers binnen een netwerk met elkaar koppelen zodat je /mnt/fileserver1 /mnt/fileserver2 hebt. Ik heb geen idee op welke manier dit precies gaat, hoewel een symlink mij iets te simpel lijkt.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/04/2015 22:45:34
Quote Anchor link
Tja, ik ben ook wel benieuwd hoe dat werkt, maar eigenlijk zou ik dus willen weten of zoiets kan zonder dat je er in de code rekening mee hoeft te houden. Ik meen me vaag iets te herinneren van load balancers of iets dergelijks maar misschien heeft dat hier helemaal niks mee te maken.

Ander voorbeeld. Denk aan Facebook of een Instagram. Ik neem aan dat niet alle content op 1 fysieke server staat, maar dat alles is verspreid over meerdere servers. Stel nu Pietje logt in op Facebook. Hoe weet de server die de request ontvangt dan waar de server met map "pictures/pietje23532" te vinden is?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/04/2015 22:51:25
Quote Anchor link
Ik zou zou haast denken dat de URL's eerst via een rewriterule via PHP gaan, waarna gekeken wordt op welke server ze staan, maar ik vraag me af of dat wel goed performance heeft.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/04/2015 22:57:17
Quote Anchor link
Mja, kweet het ook niet eigenlijk :-/

Ik heb ooit een docu over Instagram of Facebook gezien en daar staan echt miljarden foto's op de servers. Dat gaat met een paar miljoen per uur. Dat kan nooit allemaal op 1 server, maar hoe weet men dan waar er plek vrij is? Ik hoop dat iemand dit eens kan toelichten. Lijkt me wel erg interessant.
 
Bart V B

Bart V B

19/04/2015 07:02:22
Quote Anchor link
Dat klopt dat dat load balance heet.
Hoe dat ongeveer werkt kan je hier lezen: http://tweakers.net/reviews/301/loadbalancing-bij-tweakers-punt-net.html
Misschien niet de meest nieuwe tekst maar het plaatje maakt het wel duidelijk.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/04/2015 14:56:26
Quote Anchor link
Dankjewel Bart. Zo'n loadbalancer setup is dus een dure aangelegenheid zie ik. Voor de wat kleinere websites kun je dan dus beter gewoon je servercapaciteit opschroeven in plaats van met meerdere servers te werken?

Waar ik wel nog steeds benieuwd naar ben, is of je er in de code rekening mee moet houden. Dus stel jouw Facebook-foto's staan ergens op een server in de wereld in een mapje bartvb345345/pictures/. Hoe weet de primaire server die de request ontvangt dan op welke server jouw foto's zijn opgeslagen? Regelt de hardware dat? Of moet je daar in je code instructies voor geven? Dit laatste lijkt me namelijk haast ondoenlijk.
 
Yoop Overmaat

Yoop Overmaat

19/04/2015 15:01:18
Quote Anchor link
Zoiets is te doen onder php als dit, het is een afgeleide van het Linux/Unix verhaal genaamd df -h of diskfree human readable;
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
// $df contains the number of bytes available on "/"
$df = disk_free_space("/");

// On Windows:
$df_c = disk_free_space("C:");
$df_d = disk_free_space("D:");
?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/04/2015 15:29:11
Quote Anchor link
Thanks Yoop, maar is dat ook noodzakelijk om in je code te regelen? Dat is eigenlijk mijn vraag. Of regelt de hardware dit automatisch? Laat ik het anders vragen: kan hardware simuleren dat er maar 1 server is, terwijl het er in werkelijkheid honderden zijn? Kan je met hardware "faken" dat die honderden afzonderlijke servers als 1 server worden behandeld? Dus stel je wilt foto's ophalen uit het mapje yoopovermaat/pictures, dat die hardware dan automatisch ziet, aha ... dat mapje staat op server 68 in het serverpark in Los Angeles.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

19/04/2015 17:16:51
Quote Anchor link
Je kunt verschillende scenario's volgen.
Deze slideshare noemt de belangrijkste inclusief voor- en nadelen:

http://www.slideshare.net/nixnutz/load-balancing-for-php-and-mysql
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/04/2015 20:03:46
Quote Anchor link
Thanks Ward, nogal technisch allemaal terwijl ik eigenlijk maar 1 vraag heb, en dat is of je er in de code rekening mee moet houden, of is alles via de hardware te regelen?

Laat ik de vraag nog eens wat interessanter stellen. Stel je begint met een hele kleine website, en die website wordt dusdanig groot dat je met meerdere servers wilt gaan werken. Moet je dan al je PHP code gaan aanpassen?
 
Aad B

Aad B

19/04/2015 20:14:32
Quote Anchor link
==>> De servers moeten dus met elkaar "praten". Server 1 moet dus tegen server 2 zeggen dat hij een fotoalbum nodig heeft wat op server 2 staat.

In geval van Linux of Unix servers kan je storage op NFS protocol koppelen. Hier al eerder genoemd, mounten van de storage van server B op server A. Je moet dan wel root rechten hebben op beide servers. Heb je dat niet dan beland je in andere meer knullige oplossingen die feitelijk geen oplossing zijn. Het Network File System, of kortweg NFS, is een netwerkbestandssysteem dat oorspronkelijk werd ontworpen door Sun Microsystems in 1984 voor hun eigen Unix-werkstations. NFS maakt het mogelijk om bestanden op te vragen over het netwerk op dezelfde manier als men dit zou doen voor bestanden op de lokale schijf. NFS bestaat enkel uit een bestandssysteem en heeft niets te maken met procesbeheer of geheugenbeheer.

==>>Laat ik de vraag nog eens wat interessanter stellen. Stel je begint met een hele kleine website, en die website wordt dusdanig groot dat je met meerdere servers wilt gaan werken. Moet je dan al je PHP code gaan aanpassen?

In dit geval moet je echt gaan load balancen en met de juiste load balancing hoef je GEEN code aan te passen. Hierbij kan je denken aan een hardware loadbalancer op poort 80/433 die de load naar verschillende apache servers delegeert. De onderliggende storage kan via NFS lopen maar ook op andere redundante manieren zoals Business Continuity and Data Protection van EMC. Hetzelfde geldt grofweg voor MySQL maar komt iets meer bij kijken qua beheer.
Gewijzigd op 19/04/2015 21:35:56 door Aad B
 
Yoop Overmaat

Yoop Overmaat

19/04/2015 21:21:18
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 19/04/2015 15:29:11:
Thanks Yoop, maar is dat ook noodzakelijk om in je code te regelen? Dat is eigenlijk mijn vraag. Of regelt de hardware dit automatisch? Laat ik het anders vragen: kan hardware simuleren dat er maar 1 server is, terwijl het er in werkelijkheid honderden zijn? Kan je met hardware "faken" dat die honderden afzonderlijke servers als 1 server worden behandeld? Dus stel je wilt foto's ophalen uit het mapje yoopovermaat/pictures, dat die hardware dan automatisch ziet, aha ... dat mapje staat op server 68 in het serverpark in Los Angeles.


Jup dat zul je in je code moeten regelen maar zo heel erg veel werk is het niet. Je hebt allereerst een toegangspunt nodig. Main entrance waar je je afbeelding upload.

Vanaf hier krijg je te maken met het df -h verhaal.

-> verbinding databases
-> query (welke server = het minst bezet qua schijfruimte) schrijf hem daar weg
-> wegschrijven van het plaatje in een directory
-> Adres van het plaatje wegschrijven in een database id, naam, serveradres
-> Opvragen van het plaatje via een link in html -> link -> php-> query....
 
Aad B

Aad B

19/04/2015 22:24:28
Quote Anchor link
@Yoop: Op een x moment is server A bezet qua schijfruimte en blijf je dan voor elke foto dan nog deze procedure uitvoeren of verander je dan je code weer omdat server A volledig bezet qua schijfruimte??
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/04/2015 22:41:04
Quote Anchor link
Yoop, wat Aad zegt is wat ik bedoelde. Dat lijkt me ook veel handiger. In je code maakt het dan niet uit op welke server iets staat. De code moet enkel zeggen: sla plaatje x op in map "pictures", en die load balancer die moet dan bepalen op welke server dat plaatje wordt gezet en waar het moet worden opgehaald.

Aad, beschrijf ik het bovenstaande zo goed? Klopt het wat ik zeg? Ik heb er zelf geen kaas van gegeten, maar het is fijn om te weten dat als ik ooit een site hebt die uit de klauwen groeit, ik niet alle code hoef aan te passen. Waarschijnlijk moet ik dan wel een expert inhuren om zo'n load balancer in te stellen :)
 
John D

John D

20/04/2015 09:38:52
Quote Anchor link
@Ozzie: Een load balancer plaats je doorgaans aan de voorkant, een load balancer (hardware) verdeelt het verkeer (http/https) over meerder apache servers (hardware). De apache servers spreken een gezamenlijke grote storage (disks/disk array) aan en slaan daar de plaatjes centraal op (storage server). De MySQL data wordt op zich weer bediend door een separate MySQL server met eigen storage (disks).

In jouw eerdere voorbeeld/vraag (server A server B) is het zinvol om een storage koppeling met een NFS mount te realiseren.
Gewijzigd op 20/04/2015 09:40:40 door John D
 
Ivo P

Ivo P

20/04/2015 09:41:24
Quote Anchor link
maar heb je het over een server die te klein wordt voor je site, of over een goedkoop hostingpakketje?

20MB, wat je als voorbeeld aanhaalt, is namelijk niet zo heel erg veel.

Had je het over 1TB wat niet voldoende is, is het wat anders. Want een server met maar 20MB aan boord: dat was iets uit de jaren 90.

En als je 20MB vol is, is het gewoon tijd voor een wat groter hostingpakket. Of gaat het erom dat de hosting voor 20MB gratis/1euro is?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.