10 naar 0 met for-lus

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Umit Durmus

Umit Durmus

24/04/2011 16:23:39
Quote Anchor link
Beste leden van PHP Hulp,

Ik heb een simpele vraag voor de meeste van jullie, maar wat voor mij erg moeilijk is. Ik ben pas begonnen met het leren van PHP en zit ergens vast.

Ik heb het voor elkaar gekregen om een kleine stukje code bij elkaar te krijgen waarmee je 1 tot 10 in een pagina laat zien, echter is het mij niet gelukt om dit van 10 naar 0 te krijgen.

De volgende gaat van 1 naar 10.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    for ($i=1;$i<=10;$i++) {
        print $i."    ";
    }

?>

Maar hoe krijg ik dit van 10 naar 1 met dezelfde manier van werken?

Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet,
Umit
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 13:27:11
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

24/04/2011 16:25:06
Quote Anchor link
bij 10 beginnen en niet ++ maar -- en dan uiteraard $i<=10 ook correct maken
Gewijzigd op 24/04/2011 16:26:14 door Noppes Homeland
 

24/04/2011 16:29:44
Quote Anchor link
Noppes Homeland op 24/04/2011 16:25:06:
bij 10 beginnen en niet ++ maar -- en dan uiteraard $i<=10 ook correct maken


Oftwel..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
  for ($i=10; $i>=0; $i--) {
    //Doeiets
  }
?>


(CODE NIET GETEST~!! Werkt volgens mij wel)
 
Niek s

niek s

24/04/2011 16:55:39
Quote Anchor link
Dillen Meijboom op 24/04/2011 16:29:44:
(CODE NIET GETEST~!! Werkt volgens mij wel)


van zo'n opmerking moet ik altijd een beetje huilen..
 

24/04/2011 16:57:21
Quote Anchor link
Niek s op 24/04/2011 16:55:39:
Dillen Meijboom op 24/04/2011 16:29:44:
(CODE NIET GETEST~!! Werkt volgens mij wel)


van zo'n opmerking moet ik altijd een beetje huilen..


Getest -> werkt. Ik denk ik zeg het gewoon ff voor de zekerheid ;)!
 
Niek s

niek s

24/04/2011 19:02:37
Quote Anchor link
Dillen Meijboom op 24/04/2011 16:57:21:
Niek s op 24/04/2011 16:55:39:
Dillen Meijboom op 24/04/2011 16:29:44:
(CODE NIET GETEST~!! Werkt volgens mij wel)


van zo'n opmerking moet ik altijd een beetje huilen..


Getest -> werkt. Ik denk ik zeg het gewoon ff voor de zekerheid ;)!


Of het werkt of niet daar gaat het me niet om, dat zie ik zelf ook wel aan de code.
 

24/04/2011 21:30:05
Quote Anchor link
Niek s op 24/04/2011 19:02:37:
Dillen Meijboom op 24/04/2011 16:57:21:
Niek s op 24/04/2011 16:55:39:
Dillen Meijboom op 24/04/2011 16:29:44:
(CODE NIET GETEST~!! Werkt volgens mij wel)


van zo'n opmerking moet ik altijd een beetje huilen..


Getest -> werkt. Ik denk ik zeg het gewoon ff voor de zekerheid ;)!


Of het werkt of niet daar gaat het me niet om, dat zie ik zelf ook wel aan de code.


Ja ik ook wel.. Maar je weet maar nooit, straks toch iets over het hoofd gezien. Maar waar gaat het je dan wel om?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

24/04/2011 23:39:33
Quote Anchor link
Niek s op 24/04/2011 16:55:39:
Dillen Meijboom op 24/04/2011 16:29:44:
(CODE NIET GETEST~!! Werkt volgens mij wel)


van zo'n opmerking moet ik altijd een beetje huilen..

Van jouw opmerking moet ik dan weer huilen...
Ik snap niet helemaal waar jouw opmerking vandaan komt. Het kan toch zijn dat Dillen het op dit moment even niet KAN testen. Hij probeert gewoon te helpen en zegt er dan nog even netjes bij dat hij het niet getest heeft. Niks mis mee en ik begrijp in dit geval JOUW opmerking dan ook niet.

Niek s op 24/04/2011 19:02:37:
Of het werkt of niet daar gaat het me niet om, dat zie ik zelf ook wel aan de code.


Waar gaat het je dan wel om?
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

25/04/2011 00:23:15
Quote Anchor link
Niek: Klassiek gevalletje "Kijk mij eens goed zijn, ik kan PHP lezen en schrijven".

In dat geval zal het wel meevallen met die geweldige hoeveelheid kennis.
 
Write Down

Write Down

25/04/2011 03:37:41
Quote Anchor link
@Ozzie

Ik kan in Niek zijn reactie inkomen. Als je als PHP-programmeur dat stukje code niet zonder fouten kan schrijven...
 

25/04/2011 08:58:35
Quote Anchor link
--Misread--
Gewijzigd op 25/04/2011 10:55:51 door
 
Milo S

Milo S

25/04/2011 09:23:51
Quote Anchor link
Jongens Jongens Jongens... Laten we nu gewoon even volwassen reageren naar elkaar en niet steeds elkaar verwijten maken. Hou de sfeer goed!

Ik mag hopen dat de topic starter nu geholpen is, zo niet lijkt het mij verstandig hem eerst eens te helpen.

Persoonlijk denk ik dat hij nu wel geholpen is maar het nog niet gezien heeft, aangezien hij geen reactie heeft geplaatst.
 
Umit Durmus

Umit Durmus

25/04/2011 10:37:31
Quote Anchor link
Bedankt allemaal !
De stukje code hierboven werkt inderdaad.

Ik had < en > nog niet omgewisseld, maar nadat ik het hier gezien heb, weet ik beter waar het goed voor is.

Allen bedankt voor de snelle reacties.
 
Umit Durmus

Umit Durmus

28/04/2011 17:09:36
Quote Anchor link
Na een beetje werken met de getallen, wil ik ook experimenteren met woorden.
Hoe kan ik bijvoorbeeld 5x een naam, bijvoorbeeld Hans weergeven met de "for" functie?
 
Maikel  B

Maikel B

28/04/2011 17:17:15
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
  for ($i=1; $i<=5; $i++) {
    echo "Hans";
  }

?>


zoiets moet werken denk ik ;)
 
Wouter J

Wouter J

28/04/2011 17:30:04
Quote Anchor link
De opbouw van een for loop is als volgt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
for(      = Roep de for loop functie aan
 $i=0;    = Geef de var i een waarde 0 mee
 $i < 20; = Laat de loop lopen totdat i
            groter of gelijk aan 20 wordt
 $i++;    = i++ telt per keer dat de loop
            loopt 1 erbij dus i=0 i=1 enz.
) {       = Sluit de functie properties en
            begin met de code die uitgevoerd
            wordt
}         = Sluit de hele loop


I.p.v. $i < 20 kan je heel veel andere dingen gebruiken. Zie ook language.operators.comparison. I.p.v. $i++ kan je ook $i-- gebruiken of $i + 2, enz.

Probeer nu eens zelf een for loop te maken waarbij je 5x hans echoed.
 
Umit Durmus

Umit Durmus

28/04/2011 18:17:35
Quote Anchor link
Hoi Maikel, bedankt voor het stukje code !

Wouter, bedankt voor de uitleg! Zeer nuttig en zal ook even doornemen wat er op de webpagina allemaal staan.

Bedankt !!!

Toevoeging op 28/04/2011 19:45:11:

Hoi allemaal,

Ik heb er nog een over for lussen.

Ik heb de volgende code gemaakt;
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
    $letters
= "abcdefghijklmnopqrstuvwxyz";
    $letter = substr($letters, 12, 1); {
        print $letter;
    }

?>


Hoe kan ik dit ook in een for functie omzetten?
A naar Z en Z naar A ?
 
Umit Durmus

Umit Durmus

01/05/2011 17:02:22
Quote Anchor link
Ik heb een andere, de vorige was denk ik niet echt mogelijk?
De laatste, deze heeft met if else en nog eens met if te maken, denk ik.
Ik geef in een html form de leeftijd: 17 op. Ik zeg dat de persoon van 17 jaar bijvoorbeeld een rijbewijs heeft en klik op de $_POST button. Hoe kan ik dan regelen dat dit niet waar kan zijn? Hoe regel ik de true/false de controle op 2 velden?
Ik zie geen duidelijke voorbeeld op php.net met een stukje uitleg hierover. Alleen over enkele IF methodes.
Even snel gemaakt:
http://img849.imageshack.us/img849/169/knipselfm.png

Ik heb de volgende stukje bij elkaar gepuzzeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$leeftijd
= 19;
if ($leeftijd >= 1 && $leeftijd <=17) {
    print "false";
    }

    else {
        print "true";
    }

?>

Maar hoe krijg ik daar nog een if statement bij?
Kan dit kloppen? Het werkt wel, maar is dit ook juist gedaan?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$leeftijd
= 18;
$rijbewijs = "yes";
if ($leeftijd >= 1 && $leeftijd <=17) {
    if ($rijbewijs == "yes") {
    print "false";
    }
}

    else {
        print "true";
    }

?>


Alvast bedankt.
Gewijzigd op 01/05/2011 17:13:48 door Umit Durmus
 

01/05/2011 17:55:53
Quote Anchor link
Dat heet een "nested" if volgens mij, en ja dat is juist gedaan.
 
Umit Durmus

Umit Durmus

01/05/2011 18:08:21
Quote Anchor link
Bedankt, ik heb het al :)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
if (isset ($_POST["verzend"])) {
$leeftijd = $_POST["leeftijd"];
$rijbewijs = $_POST["rijbewijs"];
if ($leeftijd >= 1 && $leeftijd <=17) {
    if ($rijbewijs == "wel") {
    }

        else {
        print "Geen rijbewijs? Dat kan.";return; }
    print "Kan niet...";
    }

    else {
        print "Dat kan wel";
    }
}

?>
Gewijzigd op 01/05/2011 18:08:47 door Umit Durmus
 
Martijn B

Martijn B

01/05/2011 21:46:30
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
foreach( range('a', 'z') as $sLetter )
{

  echo $sLetter;
}


// Daarnaast kun je een string als array aanspreken

$sLetters = implode(range('a', 'z'));

for( $i = 0, $m = strlen($sLetters) - 1; $i < $m; $i++ )
{

  echo $sLetters[$i];
}

?>
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.