1e 7 karakter uit een string halen met substr()

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

John Brat

John Brat

02/01/2019 20:20:19
Quote Anchor link
hoe haal ik de eerste 8 karakter weg uit een string?
ik zoek iets van:
$string = "2018-08K0539_IMG_6684.JPG"
$afbeelding = substr($string, 7, eind)

wat vul ik in bij eind?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 00:18:29
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/01/2019 20:22:07
Quote Anchor link
Heb je al gekeken op deze link?
substr
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

02/01/2019 22:56:36
Quote Anchor link
John Brat op 02/01/2019 20:20:19:
wat vul ik in bij eind?

Niets, zoals ook in de documentatie staat uitgelegd:
Quote:
If start is non-negative, the returned string will start at the start'th position in string, counting from zero. For instance, in the string 'abcdef', the character at position 0 is 'a', the character at position 2 is 'c', and so forth.
 
John Brat

John Brat

03/01/2019 17:57:56
Quote Anchor link
Ok snap ik, maar ik wil bijv de 1e 7 karakters weglaten en dan de test gewoon in de niuwe Sting plaatsen.
De lengte is echter nooit gelijk. Alleen de eerste 7 karakters moeten altijd weg.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

03/01/2019 18:06:01
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php

$string
= "2018-08K0539_IMG_6684.JPG";
$afbeelding = substr($string, 7);

echo $string . '<br />';
echo $afbeelding . '<br /><br />';

$string = "2018-08K0539_.JPG";
$afbeelding = substr($string, 7);

echo $string . '<br />';
echo $afbeelding . '<br /><br />';

$string = "IMG_6684.JPG";
$afbeelding = substr($string, 7);

echo $string . '<br />';
echo $afbeelding . '<br />';

?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.