1e functie maken.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sander

sander

23/01/2007 15:45:00
Quote Anchor link
hallo,

ik ben al wat maandjes bezig met php.
maar ik kom maar niet opgang met functies maken.

ik al de nodig tuts en dergelijke gelezen, maar ik snap er nog niet echt veel van.

kan iemand mij verwijzen naar een simpel voorbeeld wat duidelijk te begrijpen is ?

of als iemand een simpel voorbeeld script heeft zou ook fijn zijn

a.u.b
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 19:35:08
 
Joren de Wit

Joren de Wit

23/01/2007 15:49:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
    // Voorbeeldfunctie 1
    function zegHallo()
    {

        echo 'Hallo';
    }

    
    //Voorbeeldfunctie 2
    function returnHallo()
    {

        $var = 'Hallo';
        return $var;
    }

    
    //Voorbeeldfunctie 3
    function zeg($iets)
    {

        echo $iets;
    }

    
    //Hoe te gebruiken?
    zegHallo(); // Hallo
    echo returnHallo(); // Hallo
    zeg('Hallo'); // Hallo
?>
 
SanderV

SanderV

23/01/2007 15:51:00
Quote Anchor link
Wat ik zou doen is een basisboekje php kopen. Het prettigst is een schoolboek op mbo niveau.
Hier worden scriptjes uitgekleed en weet je wat waar voor is.
Met 15 euro en een klein beetje zelfdicipline kan je binnen een paar dagen de leukste dingen maken.
tip: het boek basiscursus php5
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.