1x per ip alert

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sam roozz

Sam roozz

04/09/2013 17:32:08
Quote Anchor link
Ik heb een alert gemaakt, maar de bedoeling is als je op een link klikt dat de alert/popup in beeld komt.

Weet iemand een script waar mee dat kan
Gewijzigd op 04/09/2013 17:49:27 door Sam roozz
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 15:50:43
 
Mark Hogeveen

Mark Hogeveen

04/09/2013 17:37:36
Quote Anchor link
Bedoel je een gewone alert() ?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<script>
function showAlert() {
alert("Tekst van alert");
}
</script>
<a href="#" onclick="showAlert()">Klik voor alert</a>


Gebruik geen javascript in het href attribuut van de link, maar gebruik een event.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/09/2013 17:37:45
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="javascript:void(0)" onClick="alert('Kiekeleboe!')">Klik</a>
Gewijzigd op 04/09/2013 17:39:04 door - Ariën -
 
Sam roozz

Sam roozz

04/09/2013 17:43:59
Quote Anchor link
Harry hogeveen op 04/09/2013 17:37:36:
Bedoel je een gewone alert() ?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<script>
function showAlert() {
alert("Tekst van alert");
}
</script>
<a href="#" onclick="showAlert()">Klik voor alert</a>

Bedankt!
Gebruik geen javascript in het href attribuut van de link, maar gebruik een event.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/09/2013 17:45:28
Quote Anchor link
Een stuk netter. een return false; lijkt me dan in de functie ook erg handig.
 
Sam roozz

Sam roozz

04/09/2013 17:49:03
Quote Anchor link
Weet iemand toevallig ook code, dat je een popup/alert 1x per ip-addres krijgt
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

04/09/2013 18:18:59
Quote Anchor link
Ik heb wel een script voor je die gebruik maakt van een cookie.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

05/09/2013 11:12:21
Quote Anchor link
Sam roozz op 04/09/2013 17:49:03:
Weet iemand toevallig ook code, dat je een popup/alert 1x per ip-addres krijgt


Wel, dan zou je die IP-adressen zelf moeten opslaan; bij jou op de server.
Kan je dat?
Heb je daar een database?
 
CNEPHP -

CNEPHP -

05/09/2013 11:25:25
Quote Anchor link
Kris Peeters op 05/09/2013 11:12:21:
Sam roozz op 04/09/2013 17:49:03:
Weet iemand toevallig ook code, dat je een popup/alert 1x per ip-addres krijgt


Wel, dan zou je die IP-adressen zelf moeten opslaan; bij jou op de server.
Kan je dat?
Heb je daar een database?

Ik denk dat cookies makkelijker te gebruiken zijn. Dan is het namelijk per PC ipv per IP.. Tenzij je echt alleen eenmalig een alert krijgt per IP-adres.
 
Erwin H

Erwin H

05/09/2013 11:49:54
Quote Anchor link
Elke optie heeft zijn problemen:
Per ip: je zult regelmatig gebruikers tegen komen die je site bereiken via een provider die elke keer een ander IP adres aan ze geeft. Die mensen kunnen dus bij 10 pagina requests, 10 verschillende IP adressen hebben.
Per cookie: mensen die geen cookies accepteren krijgen dus elke keer dat ding voor hun snuffert
Per gebruiker: kan alleen als je ze laat inloggen, en dan heb je nog de mensen die gewoon niet zijn ingelogd
Per browser: via browser sniffing (en dan wel zeer geavanceerd) kan je met grote zekerheid erachter komen via de browser specificaties of iemand al eerder op je site is geweest. Maar dan moet je wel redelijk goed die specificaties kunnen uitlezen en natuurlijk ook opslaan. Hier zijn wel technieken voor.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

05/09/2013 11:54:04
Quote Anchor link
Ja, precies.

---
Okay, een simpel voorbeeld met cookie

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
$alert
= '';
if (empty($_COOKIE['bekeken'])) {
setcookie("bekeken", 1);
$alert = '
    <script>
      (function showAlert() {
        alert("Tekst van alert");
      })();
    </script>
'
;
}

echo '<!doctype html>
<html>
  <head>
'
. $alert .'
  </head>
  <body>
    Hello World!
  </body>
</html>'
;
?>
Gewijzigd op 05/09/2013 11:54:19 door Kris Peeters
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.