2 arrays met elkaar vergelijken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Michael

Michael

13/08/2007 13:44:00
Quote Anchor link
Ik heb 2 arrays met in array1 een spelersnr en een aantal (bijv 3) en in array2 een spelersnr met een 1 of 0

Nu wil ik controleren dat wanneer er in array2 het spelersnr een 0 is en dat in array1 het spelersnr met een aantal groter dan 0 is dat hij een error geeft.

Is dit mogelijk?>
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 11:24:05
 
TJVB tvb

TJVB tvb

13/08/2007 13:55:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$array1
= array('jantje'=>3,'pietje'=>0,'klaas'=>6);
$array2= array('jantje'=>1,'pietje'=>0,'klaas'=>1);

forach($array2 as $key => $value){
     if($value == 0){
          if($array1[$key] > 0){
               echo $key.' heeft in array2 een 0 staan terwijl die in array1 '.$array1[$key]." heeft staan.<br>\n";
          }
     }
}

?>

Bedoel je zoiets?
 
Pim Vernooij

Pim Vernooij

13/08/2007 15:06:00
Quote Anchor link
array_diff()
Zoek ook ff op de andere array_diff functies van php; met array_diff_uassoc() kan je bijvoorbeeld een callback meegeven etc.
 
PHP erik

PHP erik

13/08/2007 15:09:00
Quote Anchor link
Zie ook dit topic voor voorbeelden.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.