2 bestaande sessions, 1 moet stoppen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bruno -

bruno -

28/09/2006 12:23:00
Quote Anchor link
Hi mensen,
ik heb 2 sessions, maar ik wil maar eentje stoppen. is er een manier om een especifieke sessie te laten stoppe?

heeft hier iemand evaring meej??
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 16:11:55
 
Robert Deiman

Robert Deiman

28/09/2006 12:25:00
Quote Anchor link
Heb je 2 sessies? Of 2 sessie variabelen?
gebruik dan unset($_SESSION['variabele'])
 
- SanThe -

- SanThe -

28/09/2006 12:25:00
Quote Anchor link
Hoe kan je nou twee sessions hebben?
 
Bruno -

bruno -

28/09/2006 12:35:00
Quote Anchor link
dont blame me :P ben maar een php newbie maja
ik heb een loginscript met sessions en een talen script. gebruikersnamen registreer ik in een session en in me talen script heb ik ook aangeven dat elk keer ie van taal switch dat ie die taal dan ook die taal registreert en de vorige taal met session_destroy (); vergeet. zolang ik niet ingelogd ben heb ik geen probleem. Van talen switchen doet ie goed. Maar als ik ingelogd ben gaat t fout door die session_destroy (); in de talen script. Hij onthoud dan ook de gebruikernaam niet meer. was ut nog te volgen? of tog maar de sscript posten? :P
 
- SanThe -

- SanThe -

28/09/2006 12:44:00
Quote Anchor link
$_SESSION['taal'] = 'andere taal';

en géén session_destroy() gebruiken.
 
Bruno -

bruno -

28/09/2006 12:57:00
Quote Anchor link
thx mannen voor jullie reacties unset($_SESSION['variabele']) was de juist trick :P
ik had em eerder al geprobeerd alleen verkeerde waarde opgegeven :s daarom werd hopeloos een dees topic gemaakt :p
nogmaals bedankt :D
 
Erik Rijk

Erik Rijk

28/09/2006 13:23:00
Quote Anchor link
$_SESSION['taal'] = 'andere taal';

dit is denk ik beter. dan omschrijf je gewoon de oude waarde van de variabele.
 
Bruno -

bruno -

28/09/2006 14:30:00
Quote Anchor link
ze werken allebei maar idd Erik $_SESSION['taal'] = 'andere taal'; is beter ;) ty :D
 
Robert Deiman

Robert Deiman

28/09/2006 14:31:00
Quote Anchor link
Edit:

Laat maar, ik had weer eens half gelezen
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robert Deiman
 
Frank -

Frank -

28/09/2006 15:07:00
Quote Anchor link
Tip: Een andere taal kun je beter in de url zetten en vervolgens in ieder scriptje met een GET uitlezen. Dan kun je de juiste pagina ook bookmarken. Met een SESSION is dat niet mogelijk.

index.php?lang=nl
 
K i p

K i p

28/09/2006 15:35:00
Quote Anchor link
en dan in de link:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="index.php?lang=<?php echo $_GET['lang']; ?>">link</a>


zoiets?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door K i p
 
- SanThe -

- SanThe -

28/09/2006 16:35:00
Quote Anchor link
Frank:
Tip: Een andere taal kun je beter in de url zetten en vervolgens in ieder scriptje met een GET uitlezen. Dan kun je de juiste pagina ook bookmarken. Met een SESSION is dat niet mogelijk.

index.php?lang=nl

Slim. Nooit aan gedacht.
 
- wes  -

- wes -

28/09/2006 16:43:00
Quote Anchor link
Ik plemp mn taal na een keuze altijd in een koekje, hoef je maar 1x te kiezen en altijd geldig
 
Frank -

Frank -

28/09/2006 16:57:00
Quote Anchor link
wes:
Ik plemp mn taal na een keuze altijd in een koekje, hoef je maar 1x te kiezen en altijd geldig
Alleen jammer dat cookies niet door iedere browser worden geaccepteerd... Ik gebruik ze overigens ook, naast de url. Maar dan voornamelijk voor de bezoeker die weer terugkomt.
 
Bruno -

bruno -

28/09/2006 17:30:00
Quote Anchor link
Frank moet ik het doen zoals Boris em heeft??
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.