2 checkboxen meesturen in 1 keer met een form

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sietsko Bos

Sietsko Bos

09/03/2018 09:04:29
Quote Anchor link
Hoi,

ik heb het volgende stukje code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
foreach ($_SESSION['opdracht'] as $opdracht) {

echo '<div class="antwoord_knop_select">';
echo '<div class="FadeBlok-Container" style = "width: 90px; height: 90px;">';
echo '<img src="img/allegroepen/plaatjes/'.$opdracht['image'].'.png" width="90" height="90" />';
echo '<input type="checkbox" name="antwoord_user[]" value="'.$opdracht['nummer'].'" style="display:none"/>';
//echo '<input type="checkbox" name="antwoord_user_opdracht[]" value="'.$opdracht['image'].'" style="display:none"/>';
//echo '<input type="hidden" name="antwoord_user_opdracht[]" value="'.$opdracht['image'].'" style="display:none"/>';

echo '</div></div>';
}

?>


Met een foreach laat ik drie images zien waarvan er 2 bij elkaar horen.
Op elke image zit een checkbox zodat je een image kan selecteren, de checkbox value krijgt een nummer, waarmee ik kan controleren als de 2 juiste images zijn aangeklikt.

De controle geschied door 2 nummers die gelijk moeten zijn.
In de database bewaar ik de opdracht, maar daar wil ik niet de nummers maar de namen (image) laten zien welke zijn geselecteerd.

Ik heb geprobeerd door een 2e checkbox te erbij te zetten maar dat werkt niet.
Ook nog een hidden field gemaakt maar dan krijg ik alle 3 de images en ik wil alleen maar de twee die zijn geselecteerd (met hun namen [image]).

Kan iemand me vertellen hoe dit werkend te krijgen?

Sietsko
Gewijzigd op 09/03/2018 09:44:03 door Sietsko Bos
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 15:16:46
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/03/2018 09:33:36
Quote Anchor link
Ik snap het nut niet van de verborgen checkbox? Of wil je enkel een extra waarde meesturen?

In dat geval kan je die toch in je PHPcode meeposten, of anders via een input type="hidden" meegeven?
 
Sietsko Bos

Sietsko Bos

09/03/2018 09:34:57
Quote Anchor link
** quoteknip **

Ik heb de tekst wat aangepast, misschien is nu duidelijker wat de bedoeling is.


Edit:
Quote verwijderd. Het is niet nodig een voorgaand bericht integraal te quoten. Gelieve hier in het vervolg hier rekening mee te houden
Gewijzigd op 09/03/2018 09:46:47 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/03/2018 11:07:14
Quote Anchor link
Ik vind het een beetje een aparte procedure, als ik eerlijk mag zeggen.
Is het een onderdeel van een spel of zo? Want ik denk dat het misschien zelf beter zou kunnen.
 
Sietsko Bos

Sietsko Bos

09/03/2018 12:48:45
Quote Anchor link
Het is een bestaand script die ik al gebruik, maar door een uitbreiding moet het net iets anders. Vandaar dat ik dus iets extra nodig heb.

Dus het helemaal veranderen is niet echt een optie want dan zou ik het script moeten aanpassen.

het bestaande script staat hier:

Klik hier
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.