2 checkboxes invullen en dan een melding geven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Willem R

Willem R

28/02/2013 15:26:27
Quote Anchor link
Ik heb een vraag of het mogelijk is dat als je 2 checkboxes hebt aangevinkt met in stock en out of stock en dan op de submit knop drukt of je dan een foutmelding kan laten zien aan de gebruiker. via js
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 10:41:10
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

28/02/2013 15:33:31
Quote Anchor link
Kun je niet beter een radiobutton gebruiken? Dan is het of-of.
 
Willem R

Willem R

28/02/2013 16:14:03
Quote Anchor link
Ja klopt maar dat wilt de klant helaas niet..;) en snap t ook wel dat hij t niet wilt past namelijk niet echt bij de rest van de zoekfunctie.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

28/02/2013 16:31:58
Quote Anchor link
Niet dat ik je wil aanzetten om je klant uit te schelden of zo ...

Maar het is toch vreemd dat ze een specialist vragen om iets te bouwen, maar ze vertrouwen de specialist niet als die zegt: "dat dient daar niet voor".


Alsof ik mijn architect vraag om een huis te bouwen, waarbij ik eis dat hij elke nagel vervangt door een vijs.
 
Marvin H

Marvin H

28/02/2013 17:28:34
Quote Anchor link
@Kris, niet helemaal met je eens. Klant wenst iets, en de ontwerper/designer moet zorgen dat het gewoon werkt. Tenzij het totaal niet mogelijk is, dan is het een ander verhaal.
Maar je kan prima checkboxen gebruiken op de manier zoals Willem dat wilt en de status van de checkbox controleren.



Toevoeging op 28/02/2013 17:33:23:

Ik gebruik in javascript de volgende code om te controleren of een checkbox is aangevinkt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
if(document.getElementById("idvanjecheckbox").checked == false){
    alert('checkbox uitgevinkt');
}
else{
    alert('checkbox aangevinkt');
}
 
Willem vp

Willem vp

28/02/2013 18:10:54
Quote Anchor link
@Marvin: Technisch gezien is het misschien wel mogelijk om dit met selectieboxen te doen, maar wereldwijde (!) grafische ontwerprichtlijnen geven aan dat het niet de bedoeling is.(*) Als je opties hebt die elkaar uitsluiten, dan hoor je daarvoor een radio button te gebruiken. Doe je dat niet, dan geeft dat verwarring bij de gebruiker.

Ik ben daar zelf heel principieel in. Als de klant in deze situatie toch een selectiebox wil gebruiken, dan doet 'ie het maar lekker zelf. Als het niet "past bij de rest van de pagina" dan is het ontwerp van de pagina verkeerd. Dat moet je oplossen op de tekentafel en niet in je HTML-code.

(*) Edit: mijn woordkeuze ('ontwerprichtlijnen') was incorrect. Dit is een standaard sinds 1984.
Gewijzigd op 28/02/2013 18:50:37 door Willem vp
 
Kris Peeters

Kris Peeters

28/02/2013 18:14:12
Quote Anchor link
Marvin Houweling op 28/02/2013 17:28:34:
@Kris, niet helemaal met je eens. Klant wenst iets, ...


O ja, het kan absoluut. Ik zeg ook maar dat ik het vreemd vind. Niet dat ik per se zou weigeren.

Er kan trouwens veel meer.
Je kan <span> en <div> omwisselen van functie, door display: inline/block om te wiselen.
Ook dat is mogelijk; niet moeilijk ... en ook een slecht idee.

Je kan <h1> tot <h6> omgekeerd gebruiken, van klein naar groot
... en zo kan ik nog een tijd verder gaan.

Ik veronderstel dat je trouwens een huis kan bouwen met enkel vijzen en geen nagels.
Gewijzigd op 28/02/2013 18:15:26 door Kris Peeters
 
Willem R

Willem R

28/02/2013 20:03:59
Quote Anchor link
@ Marvin, dankjewel!
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

28/02/2013 21:13:30
Quote Anchor link
Wij adviseren onze klanten ook van alles, maar soms willen ze betalen om tegen usability guidelines in te gaan. In dit geval zou ik die foutmelding niet genereren, maar gewoon de ene checkbox uitzetten als de andere aangevinkt wordt.
 
- SanThe -

- SanThe -

28/02/2013 21:35:29
Quote Anchor link
Jan Koehoorn op 28/02/2013 21:13:30:
... maar gewoon de ene checkbox uitzetten als de andere aangevinkt wordt.


Hahaha, die is ook leuk.
Heb je checkboxen die lastiger zijn dan radio's.
Wil je dan toch de ander aanvinken moet je eerst de een weer uitvinken.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

28/02/2013 22:05:33
Quote Anchor link
- SanThe - op 28/02/2013 21:35:29:
Hahaha, die is ook leuk.
Heb je checkboxen die lastiger zijn dan radio's.
Wil je dan toch de ander aanvinken moet je eerst de een weer uitvinken.

Nee, niet zo, maar laat maar.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.