2 include Functies

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

29/01/2004 20:33:00
Quote Anchor link
Ik heb op dit moment al een include script
die zorgt ervoor wanneer ik :
?pagina=branches
gebruik dat ie dan branches.php inlclude,

dit is de site waaraan ik werk:
http://members.lycos.nl/marktalmelo/

en dit is de include script die ik op dit moment heb:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<?php

// -----------------------------------------
// Verander de variabelen hieronder


$StandaardMap = "media/";
// De standaardmap waar de pagina's in staan.


$StandaardExtensie = ".php";
// De standaardextensie voor de pagina's.
// Als je hier dus .php invult wordt als je
// ?pagina=pagina dus pagina.php geïncludeerd
// Vul je /?pagina=pagina.html in dan wordt
// pagina.html gewoon geïncluded.


$StandaardBestand = "home.php";
// Het bestand dat standaard moet worden geïncludeerd

$FoutBestand = "fout.php";
// Het bestand voor als er een fout optreedt

// Na hier hoef je niets te veranderen
// -----------------------------------------

// Als $pagina geen waarde heeft...

if(!$pagina) { include("$StandaardMap$StandaardBestand"); }
// Beveiliging...
elseif(strstr($pagina,"admin") || strstr($pagina,"index") || strstr($pagina,"..")) { include("$StandaardMap/$FoutBestand"); }
// Als $pagina wel een waarde heeft en het bestand met de extensie $StandaardExtensie erachter bestaat...
elseif(file_exists("$StandaardMap$pagina$StandaardExtensie")) { include("$StandaardMap$pagina$StandaardExtensie"); }
// Als $pagina wel een waarde heeft en het bestand zonder de extensie $StandaardExtensie erachter bestaat...
elseif(file_exists("$StandaardMap$pagina")) { include("$StandaardMap$pagina"); }
// Als $pagina wel een waarde heeft en het bestand niet bestaat...
else { include("$StandaardMap/$FoutBestand"); }



?>


maar dit werkt alleen voor als ik ?pagina=....
maar nu wil ik
http://members.lycos.nl/marktalmelo/?pagina=branches

als ik bijvoorbeeld op kleding klik dat ie dan uit de database de mensen(bv's) haalt die kleding verkopen, en als er op een bedrijf wordt geklikt dat er dan overige info wordt gegeven

ik heb een database die ziet er als volgt uit:

http://members.lycos.nl/marktalmelo/db.bmp

weet iemand hoe ik dit kan doen??

ik zie graag een reactie tegemoet

alvast bedankt

Anouar
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 22:35:08
 
Bart Smulders

Bart Smulders

29/01/2004 21:56:00
Quote Anchor link
Dat gaat zo: include branches.inc.php in jou pagina branches.Dat ander spreekt voor zich.

// branches.inc.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?
$host
= "localhost";
    $user = "user";
    $pass = "pass";
    $dbdb = "db";
 $tabel ="kooplieden";
    
    if (!@mysql_select_db($dbdb, @mysql_connect($host, $user, $pass)))
    {

        echo "Er kan geen database connectie gemaakt worden..<p>";
        
        echo "Probeer het na enkele minuten opnieuw. Wil het dan nog niet, neem dan contact met mij op.";
    }

$sql = "SELECT * FROM $tabel WHERE branche=$_GET[branche]";
$res = mysql_query($sql);
if ($res)
{

  if (mysql_num_rows($res) >= 1)
  {
  
 while ($row = mysql_fetch_object($res))
{

// indien je iets anders wil...
$keuze = $_GET[branche];

// hier jou gegevens aanpassen
echo"<br>$row->bedrijf <a href=\"vieuwbranches.php?branche=$keuze&bedrijf=$row2->$bedrijf\"
        target=\"_self\">Meer info...</a><br><br>"
;
  }
 }
}

?>


// vieuwbranches.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?
$host
= "localhost";
    $user = "user";
    $pass = "pass";
    $dbdb = "db";
 $tabel ="kooplieden";
    
    if (!@mysql_select_db($dbdb, @mysql_connect($host, $user, $pass)))
    {

        echo "Er kan geen database connectie gemaakt worden..<p>";
        
        echo "Probeer het na enkele minuten opnieuw. Wil het dan nog niet, neem dan contact met mij op.";
    }

$sql = "SELECT * FROM $tabel WHERE branche=$_GET[branche] AND bedrijf=$_GET[bedrijf]";
$res = mysql_query($sql);
if ($res)
{

  if (mysql_num_rows($res) >= 1)
  {
  
 while ($row = mysql_fetch_object($res))
{

// hier jou gegevens aanpassen
echo"<br>$row->bedrijf: <br>Plaats: $row->plaats<br>Tel: $row->tel";
  }
 }
}

?>
 

30/01/2004 13:49:00
Quote Anchor link
Helaas werkt dit niet echt, ik weet niet hoe dat komt, het idee erachter snap ik.

Weet iemand wat er fout aan is

dankje
 
B a s
Beheerder

B a s

30/01/2004 14:23:00
Quote Anchor link
wat werkt er precies niet dan?
 

30/01/2004 14:25:00
Quote Anchor link
ik krijg nix op het beeld,

ik zou graag willen dat als je op bijvoorbeel een branche klikt(Kleding) dat er dan de bedrijven uitkomen die kleding verkopen
 

30/01/2004 14:49:00
Quote Anchor link
hoi

ik heb nou dit,

als ik naar :
http://members.lycos.nl/marktalmelo/branches.inc.php?branche=1

dan geeft ie nix weer
en waarom kan ik alleen met getallen werken
en niet met woorden zoals: ?branche=Kleding

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?
$host
= "localhost";  
    $user = "marktalmelo";  
    $pass = "pass";  
    $dbdb = "marktalmelo_nl_db";  
 $tabel ="kooplieden";
      
    if (!@mysql_select_db($dbdb, @mysql_connect($host, $user, $pass)))  
    {
  
        echo "Er kan geen database connectie gemaakt worden..<p>";  
          
        echo "Probeer het na enkele minuten opnieuw. Wil het dan nog niet, neem dan contact met mij op.";  
    }
  
$sql = "SELECT * FROM $tabel WHERE branche=$_GET[branche]";  
$res = mysql_query($sql);  
if ($res) {  
  if (mysql_num_rows($res) >= 1) {  
         while ($row = mysql_fetch_array($res))
{

// indien je iets anders wil...
$keuze= $row[branche] ;
$bedrijf= $row[bvnaam] ;
// hier jou gegevens aanpassen

echo "$row->naam <a href='vieuwbranches.php?branche=$keuze&bedrijf=$bedrijf'>Meer info</a></td>";

  }
  }

else
{
echo" Er liep iets mis, $_GET[branche]";
 }
 }

?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.