2 keer where werkt niet. Hoe kan ik dit oplossen?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Robin van der Vliet

Robin van der Vliet

28/05/2010 20:17:58
Quote Anchor link
Onderstaande code werkt niet, waarom?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$sql
= mysql_query("SELECT * FROM stats WHERE os=$_GET['file'] && browser=$_GET['browser'] );
$fetch = mysql_fetch_assoc($sql);

if(mysql_num_rows($sql) > 0)  
{

        echo $fetch['ip'];
}

?>


EDIT: De BBC-tag php even verwijdert, die werkt nog niet helemaal. :P
Gewijzigd op 28/05/2010 20:20:41 door Robin van der Vliet
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 15:23:11
 
Jelle -

Jelle -

28/05/2010 20:26:21
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
mysql_query("SELECT * FROM stats WHERE os = '" . $_GET['file'] . "' AND browser = '" . $_GET['browser'] . "'");
?>


Is dat misschien het probleem? Het kan ook wel handig zijn als je de foutmelding die je krijgt mee te posten, maakt het wat duidelijk wat het probleem is.
 
Victor Php

Victor Php

28/05/2010 20:26:40
Quote Anchor link
Hmm.. kijk zelf is naar je code. Er is een deel blauw.. en een deel rood.
Dan moet het daar ergens fout gaan.

Edit: Moet stats niet tussen ``? 8-)
Gewijzigd op 28/05/2010 20:27:36 door Victor Php
 
Robin van der Vliet

Robin van der Vliet

28/05/2010 20:33:00
Quote Anchor link
Het is me gelukt.
Bedankt. :D
 

28/05/2010 20:34:31
Quote Anchor link
Vic:
Hmm.. kijk zelf is naar je code. Er is een deel blauw.. en een deel rood.
Dan moet het daar ergens fout gaan.

Edit: Moet stats niet tussen ``? 8-)


Nee, backticks (`) zijn vies en horen niet in sql thuis. Maar inderdaad, als de TS'er effe zelf naar de code had gekeken was er wel het e.e.a. opgevallen.
 
Robin van der Vliet

Robin van der Vliet

28/05/2010 22:17:21
Quote Anchor link
Zou dit ook kunnen met 3 of 4 keer where?
 
Victor Php

Victor Php

28/05/2010 22:18:36
Quote Anchor link
Karl:
Vic:
Hmm.. kijk zelf is naar je code. Er is een deel blauw.. en een deel rood.
Dan moet het daar ergens fout gaan.

Edit: Moet stats niet tussen ``? 8-)


Nee, backticks (`) zijn vies en horen niet in sql thuis. Maar inderdaad, als de TS'er effe zelf naar de code had gekeken was er wel het e.e.a. opgevallen.


Hmm..

Als ik met mijn phpmyadmin de code opvraag van een tabel krijg ik ze wel altijd.
 
Jelmer -

Jelmer -

28/05/2010 22:19:32
Quote Anchor link
Je kan er zoveel AND of OR aan toevoegen als je maar wilt. Je kan zelfs ( en ) gebruiken om ze te groeperen!

Edit: backticks zijn iets wat MySQL zelf heeft bedacht, en wat niet onderdeel is van "de" taal SQL. (MySQL gebruikt een zelf gemaakt dialect) Het is over het algemeen beter om je aan de standaard-taal te houden, zodat je vooral daaraan gewend raakt. Andere databases spreken vaak ook SQL, maar niet MySQL's dialect.
Gewijzigd op 28/05/2010 22:21:36 door Jelmer -
 
Robin van der Vliet

Robin van der Vliet

28/05/2010 22:24:48
Quote Anchor link
Jelmer:
Je kan er zoveel AND of OR aan toevoegen als je maar wilt. Je kan zelfs ( en ) gebruiken om ze te groeperen!

Is er ook nog OR, het word steeds leuker. :D
 
Victor Php

Victor Php

28/05/2010 22:48:15
Quote Anchor link
Voordat je elk woord gaat veranderen in OR zou ik eerst maar eens even basis mysql leren... 8-|
 
Jelmer -

Jelmer -

28/05/2010 23:19:58
Quote Anchor link
Dat doet 'ie toch nu?

De databases-categorie in de tutorials lijkt even niet te werken op PHPhulp, maar deze tutorial op phptuts.nl is prima om de basis goed onder de knie te krijgen. Als je wilt kan je de hoofdstukken met PDO in de titel voorlopig nog even negeren... of niet :)

(PDO heeft als voordeel dat je gemakkelijk prepared statements kan maken, wat je scripts snel al een stuk veiliger maakt)
 
Jesse Degger

Jesse Degger

28/05/2010 23:35:06
Quote Anchor link
De functie van backticks is naar mijn mening wel met een goede reden bedacht. In andere gevallen is het niet mogelijk een table-naam of row-naam te vernoemen naar een SQL functie zoals count of sum.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

29/05/2010 10:08:18
Quote Anchor link
Jesse:
De functie van backticks is naar mijn mening wel met een goede reden bedacht. In andere gevallen is het niet mogelijk een table-naam of row-naam te vernoemen naar een SQL functie zoals count of sum.


De functie van de backticks zorgt ervoor dat je gereserveerde namen kunt gebruiken in je tabel en kolom namen. Dit moet je niet willen, als je het op 1 plek vergeet krijg je al problemen. En het wordt helemaal leuk als je eens je database wilt migreren naar een ander systeem nar MySQL
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.