2 kleuren in vb. een forum

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Freak

PHP Freak

02/04/2006 09:04:00
Quote Anchor link
Beste,

hoe maak je weer zoiets dat de achtergrondkleur van een berichtje op het forum afwisselt?
(Dit is ook van toeppassing op PHPHulp).
Vroeger had ik dit al ergens gezien en ik denk dat er iets in kwam van: $kleur1 % $kleur2
Wie weet meer?

Mvg.
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 05:14:46
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

02/04/2006 09:21:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$color
= 1;
while (fetch...) {
    $color ^= 1;
    echo '<tr style="bg'.$color.'">'
}
?>


in je CSS:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
tr.bg0 {
    background: #fff;
}

tr.bg1 {
    background: #ddd;
}
 
Jelmer -

Jelmer -

02/04/2006 09:34:00
Quote Anchor link
of
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$i
= 0;
while(fetch...) {
   $i++;
   echo '<tr class="'.($i & 1 ? 'even' : 'odd') . '">';
}

?>
 
PHP Freak

PHP Freak

02/04/2006 09:35:00
Quote Anchor link
Oke, maar je mag me toch eens uitleggen wat die ^ precies doet :P
Dus ik begrijp dat het volgende: '$color ^= 1;' 0 en 1 genereert, maar wat heeft die ^ nog in petto?
 

02/04/2006 10:45:00
Quote Anchor link
Het is een bitgewijze operator.
Lees hiervoor de PHP Manual.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.