2 lege regels vervangen door 1 lege regel

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ernst Jacobs

Ernst Jacobs

28/12/2009 00:06:00
Quote Anchor link
Oke, ik zit nu onderhand al meer dan een volle dag na te denken over iets, en ik kom er maar niet uit.

Uit de database haal ik een tekst, in de tekst staat een mooie tekst met lege regels en daarna vaak iets als "Chorus:" of "Bridge:" etc.

bijvoorbeeld:
Chorus:
lalalala
lalalalalalala
alla

Bridge:
udududud
udu

Chorus:
lalalala
lalala


Nou, jullie snappen het wel.
Wat ik nu wil, is door php automatisch Bridge: en Chorus: weghalen, inclusief de regel. Wat ik nu heb is dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$transform
= array('Couplet:' => '', 'Chorus:' => '', 'Bridge:' => '');
$lyric = strtr(nl2br($row['lyric']), $transform);
echo $final;
?>


Maar, nu krijg ik dus 2 witregels... Hoe zorg ik er nou voor dat die 2 witregels weer 1 witregel wordt?

Nou ik hoop dat het probleem een beetje duidelijk is.

Serellyn
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 14:58:29
 
Roeltje M

Roeltje M

28/12/2009 00:10:00
Quote Anchor link
$transform = array('Couplet:<br />' => '', 'Chorus:<br />' => '', 'Bridge:<br />' => '');

en als dat niet werkt dan:

$transform = array('Couplet:\n' => '', 'Chorus:\n' => '', 'Bridge:\n' => '');
 
Ernst Jacobs

Ernst Jacobs

28/12/2009 00:14:00
Quote Anchor link
roel schreef op 28.12.2009 00:10:
$transform = array('Couplet:<br />' => '', 'Chorus:<br />' => '', 'Bridge:<br />' => '');

en als dat niet werkt dan:

$transform = array('Couplet:\n' => '', 'Chorus:\n' => '', 'Bridge:\n' => '');


OMG dankje! de <br /> erna deed het hem inderdaad... Had ik zelf eigenlijk moeten kunnen bedenken xD
Heel erg bedankt, kan ik eindelijk weer verder :)
 
Roeltje M

Roeltje M

28/12/2009 00:16:00
Quote Anchor link
succes!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.