2 popUpWrite() in 1 pagina

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dimi meulman

dimi meulman

26/11/2012 16:39:05
Quote Anchor link
Ik ben nog niet zolang bezig met javascript en heb een probleempje,
Ik had op een pagina een popupwrite gemaakt maar had nu graag nog een tweede bij gemaakt. Nu vind ik niet hoe ik de twee van elkaar onderscheiden, dit is de code die ik gebruik:

<a href="#" onclick="return popUpWrite()" class="popop">

<script language="JavaScript">
<!--
function popUpWrite()
{
newWindow = window.open('', 'naam', 'height=250,width=250,left=400,top=200');

tmp = newWindow.document;
tmp.write('<html>');
tmp.write('<head><link href="/styles/default.css" rel="stylesheet" /></head>');
tmp.write('<body>');
tmp.write('<p>Dit is een Popup </p>');
tmp.write('<p><a href="#" onclick="self.close()">Popup Sluiten</a></p>');
tmp.write('</body>');
tmp.write('</html>');
tmp.close();

if (window.focus)
{
newWindow.focus();
}
return false;
}



// -->
</script>

Kan mij iemand op weg helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 00:25:14
 
Kris Peeters

Kris Peeters

27/11/2012 11:36:25
Quote Anchor link
Het is me niet volledig duidelijk wat je van plan bent, maar ik geef je een voorbeeld, gebaseerd op jouw code, waarmee je meerdere popups kan aanmaken.
De popup-objecten worden in een array gestoken; ik toon een voorbeeld van hoe je ze kan aanspreken (sluiten vanuit het hoofd-venster).

Ik hoop dat je hier iets aan hebt.
Specifieke vragen? Stel maar.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<a href="#" onclick="popups.push(popUpWrite(event));" class="popop">klik</a>
<div id="controls"></div>
<script language="JavaScript">
<!--
var popups = Array();  // Lege array; de popups komen in deze array.
function popUpWrite(e) {
  if (e.preventDefault) { // browsers != IE
    e.preventDefault();  // dit vervangt de return false die aan de markup wordt teruggegeven
  }
  else { // IE
    e = e || window.event;
    e.returnValue = false;
  }
  var index = popups.length;
  var name = 'naam_' + index;  // maakt dus naam_0, naam_1, ...
  var newWindow = window.open('', name, 'height=250,width=250,left=400,top=200'); // zien dat de popups telkens een andere naam hebben
  var tmp = newWindow.document;
  tmp.write('<html>');
  tmp.write('<head><link href="/styles/default.css" rel="stylesheet" /></head>');
  tmp.write('<body>');
  tmp.write('<p>Dit is een Popup </p>');
  tmp.write('<p><a href="#" onclick="self.close()">Popup Sluiten</a></p>');
  tmp.write('</body>');
  tmp.write('</html>');
  tmp.close();
  
  // even tonen hoe je de popups kan manipuleren met de (globale) var popups
  document.getElementById('controls').innerHTML += '<br><a href="#" onclick="popups[' + index + '].close();">close popup ' + index + '</a>';
  
  if (window.focus) {
    newWindow.focus();
  }
  return newWindow;
}
// -->
</script>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.