2 select box met onchange

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sander C

Sander C

25/09/2008 13:25:00
Quote Anchor link
Wie kan mij uit de brand helpen met javascript onchange in select.

De bedoeling is dat als er keuze is gemaakt in select1, de andere select2 op goeie waarde moet komen.

Dus bv:
select 1:
<option value="1">test1</option>
<option value="2">test2</option>

select2:
<option value="3">test3</option>
<option value="4">test4</option>

Je kiest bv test2 in select1 en in andere select2 automatisch de waarde op 4 gezet moet worden, dus test4.

Liefst alleen Javascript, dus geen php codes.

Bvd
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Sander C
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 13:08:12
 
Robert Deiman

Robert Deiman

25/09/2008 14:01:00
Quote Anchor link
Waarschijnlijk kan je dat hier wel uit halen:

http://www.dotnetspider.com/forum/ViewForum.aspx?ForumId=35075
 
Sander C

Sander C

25/09/2008 14:05:00
Quote Anchor link
Bedankt..maar dat is niet wat ik zoek.
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

25/09/2008 15:27:00
Quote Anchor link
Zeg eens wat je precies wil.
Geef eens echte voorbeelden ipv. test1, test2, want hier zie ik het verband niet.

Technisch is dat niet moeilijk, maar ik moet wel weten waarover het gaat.
 
Sander C

Sander C

25/09/2008 16:12:00
Quote Anchor link
Sluit deze bericht maar..is inmiddels al opgelost.

De fout was in Javascript..Het moest zijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
function getPlayers()
{
if (document.getElementById('status').value == "4"){
document.getElementById('percentage').value = "5";
}
if (document.getElementById('status').value == "1"){
document.getElementById('percentage').value = "1";
}
if (document.getElementById('status').value == "2"){
document.getElementById('percentage').value = "2";
}
if (document.getElementById('status').value == "5"){
document.getElementById('percentage').value = "1";
}
}
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.