2 tabellen tegelijk updaten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ronald Broos

Ronald Broos

09/02/2015 12:05:59
Quote Anchor link
Ik zoek eigenlijk een eenvoudige manier om 2 SQL tabellen eenvoudig te updaten, is er iemand die hier in thuis is?
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 23:05:14
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/02/2015 12:18:32
Quote Anchor link
Eerste antwoord: Twee aparte queries draaien.

Tweede antwoord: Het ligt een beetje aan wat je wilt updaten, en of er een relatie tussen beide data is. In dat geval kan je met Cascading bijvoorbeeld met een enkele query op 1 tabel een tweede tabel erbij betrekken.

http://www.mysqltutorial.org/mysql-on-delete-cascade/

In dit geval gaat het om een delete-actie. Ik zie niet echt een reden waarom je in twee tabellen een UPDATE wilt doen. Bij een relationele database die goed gestructureerd is kan ik me geen voorbeeld hiervoor bedenken.
Dus was is precies je bedoeling?
Gewijzigd op 09/02/2015 12:20:01 door - Ariën -
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

09/02/2015 12:44:12
Quote Anchor link
Met mysqli_multi_query() Kun je meerdere queries in één keer uitvoeren maar wordt de kans op sql-injection weer groter. Het advies blijft dan toch in de meeste situaties om inderdaad gewoon twee keer een UPDATE query.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.