2 velden uniek

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Eris -

Eris -

20/11/2006 09:13:00
Quote Anchor link
Om te voorkomen dat ik dubbele aanmeldingen krijg eis ik dat bij mensen hun email en gebruikersnaam uniek moet zijn!

Nu weet ik hoe dat moet met Mysql. Op de velden user en email UNIQUE maken. Geen probleem dus. Maar hoe regel ik die error met PHP.

Wat heb ik nu:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
if(Hele rotzooi checks het moet veilig zijn.){
if(db->insert_data('tabel',$_POST)){
//stuur een email naar xx en dan ga naar de volgende stap
}else{
if(mysql_errno() == 1062){
//een van de velden is uniek. Maar welke?
}else{
echo 'Kaboem database error!';
}
}
else{
echo 'Form';
}

?>


Edit:
Schaam schaam... Ik was een PHP tag vergeten :(
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Eris -
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 15:25:21
 
Niels

Niels

20/11/2006 09:21:00
Quote Anchor link
Daarvoor moet je zowiezo alle gebruikersnamen of alle emailadressen ophalen om daarop een check uit te voeren.
Tenminste dat denk ik :)
 
Eris -

Eris -

20/11/2006 09:24:00
Quote Anchor link
Hmm even in een andere source code van mijn andere websites gekeken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
  if(mysql_errno() == 1062){
  $sql = 'SELECT COUNT(`u_id`) FROM gebruikers WHERE u_username = "'.$_POST['u_username'].'"';
  $count = $db->num_rows($sql);
  ?>

  <div class="warning"><p>
  <?php
  if($count > 0){
     echo 'Tijdens een controle bleek de door jouw opgegeven gebruikersnaam al een keer voor te komen. En dit is niet toegestaan. Geef een andere gebruikersnaam op.';
     $error['u_username'] = 1;
  }
else{
     echo 'Tijdens een controle bleek de door jouw opgegeven email adress al een keer voor te komen. En dit is niet toegestaan. Geef een andere email adress op.';
     $error['u_email'] = 1;
  }

  ?>


Het kan dus wel zo kan het korter?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Eris -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.