2 while in insert sql

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Chris Bosmans

chris Bosmans

21/12/2015 00:32:49
Quote Anchor link
ik heb values die als volgt er uit zien
RS1 -appel- 1RS_persoon1 -jan-
RS1 -appel- 1RS_persoon2 -joop-

RS2 -peer- 2RS_persoon1 -joris-
RS2 -peer- 2RS_persoon2 -juul-

ik heb uit een form deze array gestoken

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$aantal_RS
= 2 // is via count
$RS=array($1RS,$2RS);
$aantal_persoon= 4 // is via count
$RS_persoon=array($1RS_persoon1,$1RS_persoon2,$2RS_persoon1,$2RS_persoon2);

?>



nu wil ik deze in mijn tabel voeden

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php

for($i=0;$i<$aantal_RS;$i++){
$RS[$i];

for($k=0;$k<$RS_persoon;$k++){
$RS_persoon[$k];


$sql= mysqli_query($link,
"INSERT INTO tabel (RS,RS_persoon)
VALUES ('$RS[$i]','$RS_persoon[$k]')"
);
}
}


?>

nu in plaats van 4 rijen te vullen doet hij er 8
appel-jan
appel-joop
peer-joris
peer-juul
appel-jan
appel-joop
peer-joris
peer-juul


hoe moet ik dit instellen dat deze maar 1 keer laat lopen (dus 4 rijen vult en geen dubbele)
Gewijzigd op 21/12/2015 00:46:11 door Chris Bosmans
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 00:41:49
 
Maarten Verstraeten

Maarten Verstraeten

23/12/2015 10:28:52
Quote Anchor link
Haal die 1e for-loop weg.

Je hebt nu een for-loop waar je 2x doorheen gaat. En in deze loop ga je ergens nog iets 4x uitvoeren.
Simpele rekensom: 2x4 =8.
Gewijzigd op 23/12/2015 10:29:12 door Maarten Verstraeten
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.