2e ajax php request?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Massimo W

Massimo W

31/07/2009 09:25:00
Quote Anchor link
Zit met een probleem waar ik eigenlijk niet precies van weet waarop ik moet zoeken. Ik heb onderstaand script in index_rand.php:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
<?php
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
 "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"
>
<
html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<
head>
<
meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<
title>Ajax - PHP example</title>
<
/head>
 
<
body>
 
<
script language="javascript" type="text/javascript">
<!--


function
getHTTPObject(){
   if (window.ActiveXObject) return new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
   else if (window.XMLHttpRequest) return new XMLHttpRequest();
   else {
      alert("Your browser does not support AJAX.");
      return null;
   }
}  
 

function
setOutput(){
    if(httpObject.readyState == 4){
        document.getElementById('nummerbox').innerHTML = httpObject.responseText;
        
    }
 
}


function
getNummer(){
    httpObject = getHTTPObject();
    if (httpObject != null) {
        httpObject.open("GET", 'judel.php', true);
        httpObject.send(null);
        httpObject.onreadystatechange = setOutput;
    }

}

var
httpObject = null;
//-->
</script>

     <input type="text" onkeyup="getNummer();">
     <div id="nummerbox">
     Judel_number
     </div>
</body>
</html>
?>


in judel.php staat het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$number
= rand(300, 700);
echo $number;
?>


Nu is mijn probleem dat bij de eerste letter die ik in de input typ, ik een willekeurig getal krijg van judel.php. Echter bij de 2e, 3e, 4e en verdere keyups, blijft hetzelfde getal erin staan. Hij pakt hem maar 1 keer.

Weet iemand waardoor dit komt of waar ik precies op moet zoeken?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 16:27:49
 
Massimo W

Massimo W

31/07/2009 11:01:00
Quote Anchor link
Wilde nog iets dergelijks met jquery proberen, echter kreeg ik hetzelfde resultaat. Eerste keer haalt hij het op, en bij een refresh met f5 of ctrl+f5 blijft hetzelfde nummer staan, terwijl ik een nieuwe random nummber verwacht uit judel.php...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"
                    "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd"
>
<
html>
<
head>
  <
script src="http://code.jquery.com/jquery-latest.js"></script>


  
  <script>
  $(document).ready(function(){
    $("#number").load("judel.php");
  });
  </script>
  <style>body{ font-size: 11px; font-family: Arial; }</style>
</head>
<body>
  <b>test:</b>
<div id="number"></div>
</body>
</html>
?>


Even de bump-melding verwijderd en hieronder mijn gevonden oplossing geplaatst:

In de eerste post staat
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
httpObject.open("GET", 'judel.php', true);
?>


Dit moet zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
httpObject.open("POST", 'judel.php', true);
?>


Zonder php tags uiteraard. Nu maakt judel.php geen gebruik post en/of get waarden, maar blijkbaar is het dus wel nodig dat hij op POST staat. Nu alleen nog uitzoekn waarom dit zo is :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Massimo W
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.