2e dropdown vullen op basis van de 1e dropdown

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Roy B

Roy B

23/07/2020 00:18:50
Quote Anchor link
Hallo,

Ik moet voor een website een dropdown vullen op basis van de geselecteerde waarde van de eerste dropdown op basis van PHP en MySQL. Nu heb ik in het verleden wel eens met deze talen gewerkt, maar kom er achter dat er de laatste tijd veel is veranderd.... :/

Nu heb ik al wat gevonden en getest. Het werkt en is een mooi beginpunt.

Het probleem waar ik nu tegen aanloop is het volgende:

Hoe kan ik aan 'huidig_id' meerdere waardes toekennen in de tabel 'isolatie_renovatie'?

Bij de eerste dropdown moet er bij de keus "geen isolatie", alle opties in de tweede dropdown worden weergegeven. Bij de andere keuzes moet exact dezelfde keuze in de tweede komen te staan.

Dus:
1e dropdown Geen isolatie -> alle 4 opties in 2e dropdown (Geen isolatie, Goede isolatie, Betere isolatie, Beste isolatie)
1e dropdown Goede isolatie -> 1 optie in 2e dropdown (Goede isolatie)
1e dropdown Betere isolatie -> 1 optie in 2e dropdown (Betere isolatie)
1e dropdown Beste isolatie -> 1 optie in 2e dropdown (Beste isolatie)

Bedankt voor het meedenken!


Dit heb ik zover:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
CREATE TABLE `isolatie_huidig` (
  `huidig_id` int(11) NOT NULL,
  `huidig_status` varchar(50) NOT NULL
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8;


INSERT INTO `isolatie_huidig` (`huidig_id`, `huidig_status`) VALUES
(1, 'Geen isolatie'),
(2, 'Goede isolatie'),
(3, 'Betere isolatie'),
(4, 'Beste isolatie');

CREATE TABLE `isolatie_renovatie` (
  `renovatie_id` int(11) NOT NULL,
  `renovatie_status` varchar(50) NOT NULL,
  `huidig_id` varchar(50) NOT NULL
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8;


INSERT INTO `isolatie_renovatie` (`renovatie_id`, `renovatie_status`, `huidig_id`) VALUES
(1, 'Geen isolatie', '1'),
(2, 'Goede isolatie', '1'),
(3, 'Betere isolatie', '2'),
(4, 'Beste isolatie', '3');



index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
<html>
<head>
<title>Test</title>
</head>
<body>
<div>
<label>Isolatie :</label><select name="isolatie_huidig" class="isolatie_huidig">
<option value="0">Selecteer isolatie</option>
<?php
include('db.php');
$sql = mysqli_query($con,"select * from isolatie_huidig");
while($row=mysqli_fetch_array($sql))
{

echo '<option value="'.$row['huidig_id'].'">'.$row['huidig_status'].'</option>';
}
?>

</select><br/><br/>
<label>City :</label><select name="isolatie_renovatie" class="isolatie_renovatie">
<option>Select City</option>
</select>
<br /><br />
</div>

<script src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.11.3/jquery.min.js"></script>
<script type="text/javascript">
$(document).ready(function()
{
$(".isolatie_huidig").change(function()
{
var huidig_id=$(this).val();
var post_id = 'id='+ huidig_id;

$.ajax
({
type: "POST",
url: "ajax.php",
data: post_id,
cache: false,
success: function(cities)
{
$(".isolatie_renovatie").html(cities);
}
});

});
});
</script>
</body>
</html>


ajax.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
include('db.php');
if($_POST['id']){
    $id=$_POST['id'];
    if($id==0){
        echo "<option>Selecteer isolatie</option>";
        }else{
            $sql = mysqli_query($con,"SELECT * FROM `isolatie_renovatie` WHERE huidig_id='$id'");
            while($row = mysqli_fetch_array($sql)){
                echo '<option value="'.$row['renovatie_id'].'">'.$row['renovatie_status'].'</option>';
                }
            }
        }
?>

Gewijzigd op 23/07/2020 00:20:36 door Roy B
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 12:12:27
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

23/07/2020 11:55:20
Quote Anchor link
Je kan bij keuze $id=1 alles opvragen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
if ( $id == 1 ) {
    $sql = 'SELECT * FROM isolatie_renovatie';
} else {
    $sql = 'SELECT * FROM isolatie_renovatie WHERE huidig_id = "' . $id . '"';
}


Je moet in tabellen isolatie_renovatie en isolatie_huidig column huidid_id in de pas laten lopen, anders krijg je de eerst volgende keuze.
Gewijzigd op 23/07/2020 11:55:52 door Adoptive Solution
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/07/2020 13:53:52
Quote Anchor link
Let er wel op dat er SQL-injection mogelijk is in je query!!!!
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

23/07/2020 14:52:04
Quote Anchor link
Hm. Ik vind de interactie die beide dropdowns met elkaar hebben nu niet bepaald super ingrijpend, het is niet alsof je een hele zwik nieuwe opties krijgt in de tweede dropdown wanneer je in de eerste iets verandert. In dat opzicht rechtvaardigt dit de toegevoegde complexiteit niet echt.

Je zou ook kunnen volstaan met twee identieke dropdowns die beide gewoon hun informatie halen uit de isolatie_huidig-tabel (en deze zou je voor de goede orde misschien simpelweg 'isolatie_niveaus' kunnen noemen o.i.d.).

Ik zie niet direct het nut van een tweede tabel (isolatie_renovatie) die nagenoeg dezelfde informatie bevat, met uitzondering van een soort van minimaal verband tussen de isolatie-niveaus. Maar die "regels" kun je ook op een andere manier vangen/afdwingen.

Op het moment dat je de formuliergegevens verwerkt zou je dit alles nog steeds moeten valideren. Daar zou je dan dus kunnen controleren of het nieuwe isolatie niveau ten minste gelijk is aan het oude? Of indien er al sprake was van isolatie, dat het nieuwe niveau hoger moet zijn, of wat je maar wilt dat er moet gelden. In dit geval zijn er verschillende manieren om hetzelfde te bereiken.
 
Roy B

Roy B

23/07/2020 15:57:01
Quote Anchor link
@Adoptive Solution
Dat is idd een optie. Ga ik testen. Dank je voor de reactie!

@-Ariën-
Gaan we nog mee aan de slag als het werkt. Dank je voor de reactie!

@Thomas van den Heuvel
Ben niet zo ervaren met PHP en MySQL dus ik probeer het een beetje uit. En dit werkte voor zover al zie ik nog zeker ruimte voor verbeteringen. :)
Ik zat ook aan 1 tabel te denken, maar was er nog niet uit hoe ik dat voor elkaar moet krijgen. Dank je voor de reacie!



Toevoeging op 24/07/2020 13:48:13:

Adoptive Solution op 23/07/2020 11:55:20:
Je kan bij keuze $id=1 alles opvragen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
if ( $id == 1 ) {
    $sql = 'SELECT * FROM isolatie_renovatie';
} else {
    $sql = 'SELECT * FROM isolatie_renovatie WHERE huidig_id = "' . $id . '"';
}


Je moet in tabellen isolatie_renovatie en isolatie_huidig column huidid_id in de pas laten lopen, anders krijg je de eerst volgende keuze.




Hoe kan ik dit in ajax.php plaatsen? Heb al wat dingen geprobeerd maar kom er niet uit.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

24/07/2020 14:02:35
Quote Anchor link
Regel 7 vervangen door :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
if ( $id == 1 )
{
    $sql = mysqli_query($con,"SELECT * FROM `isolatie_renovatie`");
} else {
    $sql = mysqli_query($con,"SELECT * FROM `isolatie_renovatie` WHERE huidig_id='$id'");
}
Gewijzigd op 24/07/2020 14:03:35 door Adoptive Solution
 
Roy B

Roy B

24/07/2020 14:14:22
Quote Anchor link
Adoptive Solution op 24/07/2020 14:02:35:
Regel 7 vervangen door :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
if ( $id == 1 )
{
    $sql = mysqli_query($con,"SELECT * FROM `isolatie_renovatie`");
} else {
    $sql = mysqli_query($con,"SELECT * FROM `isolatie_renovatie` WHERE huidig_id='$id'");
}


Onderstaande heb ik geprobeerd maar 2e dropdown pakt het niet op. Volgens mij is dat exact wat je aangeeft.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php

include('db.php');
if($_POST['id']){
    $id=$_POST['id'];
    if($id==0){
        echo "<option>Selecteer isolatie</option>";
        }
else{
            //$sql = mysqli_query($con,"SELECT * FROM 'isolatie_renovatie' WHERE huidig_id='$id'");
            if ( $id == 1 )
{

    $sql = mysqli_query($con,"SELECT * FROM `isolatie_renovatie`");
}
else {
    $sql = mysqli_query($con,"SELECT * FROM `isolatie_renovatie` WHERE huidig_id='$id'");
}

            while($row = mysqli_fetch_array($sql)){
                echo '<option value="'.$row['renovatie_id'].'">'.$row['renovatie_status'].'</option>';
                }
            }
        }

?>
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

24/07/2020 14:31:38
Quote Anchor link
Ik zou even kijken met bijvoorbeeld var_dump($_POST) in je ajax-php bestand wat er precies doorgegeven wordt in $_POST
Nu blijft het gokken.
Gewijzigd op 24/07/2020 14:31:59 door Ramon van Dongen
 
Roy B

Roy B

24/07/2020 14:40:22
Quote Anchor link
Ramon van Dongen op 24/07/2020 14:31:38:
Ik zou even kijken met bijvoorbeeld var_dump($_POST) in je ajax-php bestand wat er precies doorgegeven wordt in $_POST
Nu blijft het gokken.


Als ik ajax.php direct aanroep dan geeft de dump: array(0) { }
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

24/07/2020 14:43:36
Quote Anchor link
Dat klopt, omdat je dan geen POST request hebt.

Maar als je in je ajax.php bestand ergens bovenin var_dump($_POST); zet, wat gebeurt er dan zodra je de eerste selectbox wijzigt?

Ik vind het zelf altijd handiger om met ajax de gehele 2de selectbox te creëeren (in jouw geval dus in je ajax.php bestand), dus inclusief de <select> en </select> en niet alleen de <option>'s
 
Roy B

Roy B

24/07/2020 14:50:08
Quote Anchor link
Ik heb nu even alle errors aangezet.

Als ik de index open dan zie ik niets, open ik de ajax.php dan zie ik

Notice: Undefined index: id in demo/ajax.php on line 4

Hier gaat in ieder geval dus iets fout.
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

24/07/2020 14:56:12
Quote Anchor link
Ah, dat is al een stap in de goede richting. Dus $_POST['id'] is niet bekend, vandaar ook dat deze in je query niet gebruikt kan worden in ajax.php

Probeer in je index.php dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
var post_id = 'id='+ huidig_id;
eens aan te passen naar
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
var post_id = 'id: '+ huidig_id;


Wat gebeurt er dan?
 
Roy B

Roy B

24/07/2020 14:59:29
Quote Anchor link
Dan blijft de melding hetzelfde op ajax.php
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

24/07/2020 15:07:00
Quote Anchor link
En met dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
$(".isolatie_huidig").change(function(){
alert($(".isolatie_huidig").children("option:selected").val());
    $.ajax({
        type: "POST",
        url: "ajax.php",
        data: { "id": $(".isolatie_huidig").children("option:selected").val()},
        cache: false,
        success: function(cities){
            $(".isolatie_renovatie").html(cities);
        }
    });
});


Niet getest hoor dus misschien dat het niet klopt, maar zoiets zou ik eens proberen. Met de alert even testen of er überhaupt wel iets door komt aan id.
Gewijzigd op 24/07/2020 15:07:33 door Ramon van Dongen
 
Roy B

Roy B

24/07/2020 15:18:45
Quote Anchor link
Heb het nu even weer terug naar het begin gedaan en wat aangepast en het lijkt nu te werken.

index
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
<html>
    <head>
        <title>Test</title>
    </head>
    <body>
        <div>
            <label>Isolatie huidig :</label>
            <select name="isolatie" class="isolatie">
                <option value="0">Selecteer isolatie</option>
            
                <?php
                    include('db.php');
                    $sql = mysqli_query($con,"select * from isolatie");
                    while($row=mysqli_fetch_array($sql))
                    {

                        echo '<option value="'.$row['id'].'">'.$row['status'].'</option>';
                    }

                ?>

            </select>
            <br/><br/>
            <label>Isolatie na renovatie</label>
            <select name="isolatie_renovatie" class="isolatie_renovatie">
                <option>Selecteer isolatie</option>
            </select>
        </div>

        <script src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.11.3/jquery.min.js"></script>
        <script type="text/javascript">
            $(document).ready(function()
            {
                $(".isolatie").change(function()
                {
                    var id=$(this).val();
                    var post_id = 'id='+ id;
                    $.ajax
                    ({
                        type: "POST",
                        url: "ajax1.php",
                        data: post_id,
                        cache: false,
                        success: function(isolatie)
                        {
                            $(".isolatie_renovatie").html(isolatie);
                        }
                    });

                });
            });
        </script>
    </body>
</html>


ajax
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
include('db.php');
if($_POST['id']){
    $id=$_POST['id'];
    if($id==0){
        echo "<option>Selecteer isolatie</option>";
        }
else{
            $sql = mysqli_query($con,"SELECT * FROM `isolatie` WHERE
            (SELECT `alle_opties` FROM `isolatie` WHERE `id` = $id) = 1 or `id`= $id"
);

            while($row = mysqli_fetch_array($sql)){
                echo '<option value="'.$row['id'].'">'.$row['status'].'</option>';
                }
            }
        }

?>


Toevoeging op 24/07/2020 16:14:31:

Ramon van Dongen op 24/07/2020 14:43:36:
Ik vind het zelf altijd handiger om met ajax de gehele 2de selectbox te creëeren (in jouw geval dus in je ajax.php bestand), dus inclusief de <select> en </select> en niet alleen de <option>'s


Heb ik mee zitten proberen, maar is me niet gelukt om het goed werkend te krijgen.
Gewijzigd op 24/07/2020 15:20:52 door Roy B
 
Roy B

Roy B

30/07/2020 01:01:32
Quote Anchor link
Loop nog tegen een ander probleempje aan waar ik niet uit kom. Zal vast wel niet ingewikkeld zijn maar ik krijg het niet voor elkaar.

De dropdowns werken zoals het hoort. Nu heb ik aan de tabel nog een waarde toegevoegd, de indexwaarde. Elke isolatiestatus heeft een indexwaarde. Deze indexwaarde wil ik gebruiken om de isolatie waarde te berekenen.

Stel dat de isolatie waarde 3,0 is bij geen isolatie.
Geen isolatie heeft indexwaarde van 0,0 -> isolatiewaarde = 3,0 - 0,0
Goede isolatie heeft indexwaarde van 0,5 -> isolatiewaarde = 3,0 - 0,5
Betere isolatie heeft indexwaarde van 0,7 -> isolatiewaarde = 3,0 - 0,7
Beste isolatie heeft indexwaarde van 0,9 -> isolatiewaarde = 3,0 - 0,9

De (nieuwe) isolatiewaarde wil ik weergeven op de pagina.
Deze indexwaarde moet dan uit de 2e dropdown komen en daar loop ik op vast. De indexwaarde weergegeven in de dropdown is geen probleem, maar nu deze waarde nog uitlezen uit deze dropdown zodat ik deze kan gebruiken om de nieuwe isolatiewaarde te berekenen.

Iemand die me op weg kan helpen hiermee?

Alvast bedankt.
Gewijzigd op 30/07/2020 01:14:17 door Roy B
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

30/07/2020 10:23:07
Quote Anchor link
Op deze pagina staan voorbeelden hoe je de waarde leest.

https://stackoverflow.com/questions/1085801/get-selected-value-in-dropdown-list-using-javascript

Eigenlijk op dezelfde manier zoals je de waarde in menu 1 leest om menu 2 te vullen.

Toevoeging op 30/07/2020 10:24:20:

En hier de werkende voorbeelden

https://freakyjolly.com/demo/getDropDownValue_JavaScript_jQuery.html
 
Roy B

Roy B

30/07/2020 11:23:32
Quote Anchor link
Dank je voor je reactie!

Ik heb wat geprobeerd en heb het nu half aan het werk met onderstaande


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<script src="https://cdnjs.cloudflare.com/ajax/libs/jquery/3.3.1/jquery.min.js"></script>
<script>
    $(function(){
                     $("#singleSelectValueDDjQuery").on("change",function(){
                         //Getting Value
                         var selValue = $("#singleSelectValueDDjQuery").val();
                         //Setting Value
                         $("#textFieldValueJQ").val(selValue);
                     });  
                    
                });
      
</script>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<label>Isolatie na renovatie</label>
 <select name="isolatie_renovatie" class="isolatie_renovatie" id="singleSelectValueDDjQuery">
   <option>Selecteer isolatie</option>
  </select>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type="text" id="textFieldValueJQ" class="form-control" placeholder="Waarde">


Als ik in de 1e dropdown "geen isolatie" kies dan krijg ik in de 2e dropdown 4 opties.
Standaard staat deze op "geen isolatie | 0,00". De waarde 0,00 komt niet standaard in het textveldje te staan. Verander ik het naar 1 van de 3 andere dan komt die waarde wel erin te staan. Verander ik het weer naar "geen isolatie | 0,00" dan komt er wel netjes 0,00 in het textveld te staan.

Kies ik in de 1e dropdown een andere waarde, dan veranderd de 2e dropdown netjes mee. De waarde ervan komt niet in het textveld.

Dus de standaardwaarde die in de 2e dropdown komt wordt niet gelezen. Pas als daar een verandering is dan wordt het in het textveld gezet.
 
Roy B

Roy B

01/08/2020 09:43:44
Quote Anchor link
Niemand die me op weg kan helpen? :'(
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

01/08/2020 12:07:59
Quote Anchor link
Ik weet niet wat het groter geheel is en of dit de oplossing is, maar op basis van de info heb ik dit bedacht.

De werking van de 2 menuus is bekend.

isolatie.php vult het eerste menu.

Aanvullend wordt isolatie_calc.php aangeroepen om iets uit te rekenen/op te halen.

Ik heb maar iets verzonnen.

Het resultaat wordt in id='resultaat' getoond.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
<div>
    <label>Isolatie :</label>
    <select id="isolatie_huidig" name="isolatie_huidig" class="isolatie_huidig">
        <option value="10000">Selecteer isolatie</option>
        <?php
        include('connect.php');
        $result = $db->query("SELECT * FROM isolatie_huidig");
        while ( $row = $result->fetch_object() )
        {

            echo '<option value="' . $row->huidig_id . '">' . $row->huidig_status . '</option>' . PHP_EOL;
        }

        ?>

    </select>
    <br /><br />
    <label>City :</label>
    <select id="isolatie_renovatie" name="isolatie_renovatie" class="isolatie_renovatie" >
        <option>Select City</option>
    </select>
    <br /><br />
    <p id="resultaat"></p>
</div>

<script src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.11.3/jquery.min.js"></script>

<script>
$(document).ready(function()
{
    $("#isolatie_huidig").change(function()
    {
        var huidig_id = $(this).val();
        var post_id   = 'id='+ huidig_id;
        $.ajax ({
            type: "POST",
            url: "isolatie.php",
            data: post_id,
            cache: false,
            success: function(isolatie)
            {
                $("#isolatie_renovatie").html(isolatie);
                singleSelectChangeValue();
                getCalcValues( post_id );
            }
        });
    });
});

$("#isolatie_renovatie").change(function()
    {
    var huidig_id = $(this).val();
    var post_id   = 'id='+ huidig_id;
    getCalcValues( post_id );
});

function getCalcValues( theId )
{
    $.ajax ({
        type: "POST",
        url: "isolatie_calc.php",
        data: theId,
        cache: false,
        success: function(resultaat)
        {
            $("#resultaat").html(resultaat);
        }
    });
}

function singleSelectChangeValue()
{
    var selObj   = document.getElementById("isolatie_renovatie");
    var selValue = selObj.options[selObj.selectedIndex].value;
    var selText  = selObj.options[selObj.selectedIndex].text;
}

</script>


Dit is "isolatie.php".

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
include('connect.php');
if( $_POST['id'] )
{

    $id = $_POST['id'];
    $options = '';
    if ( $id <= 9999 )
    {

        if ( $id == 1 )
        {

            $query = 'SELECT * FROM isolatie_renovatie';
        }
else {
            $query = 'SELECT * FROM isolatie_renovatie WHERE huidig_id = "' . $id . '"';
        }

        $result = $db->query( $query );
        while( $row = $result->fetch_object() )
        {

            $options .= '<option value="' . $row->renovatie_id . '">' . $row->renovatie_status . '</option>' . PHP_EOL;
        }
    }
else {
        $options .= '<option value="0">Selecteer eerst isolatie</option>' . PHP_EOL;
    }

    echo $options;
}

?>


Dit is "isolatie_calc.php" die iets uit een 3de , verzonnen, tabel haalt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
include('connect.php');
if( $_POST['id'] )
{

    $id = $_POST['id'];
    $res = '';
    $result = $db->query( 'SELECT * FROM isolatie_help WHERE huidig_help_id = "' . $id . '";' );
    while( $row = $result->fetch_object() )
    {

        $res .= $row->huidig_help_id . ' - ' . $row->huidig_help_uitleg;
    }

    echo $res;
}

?>


En om zelf te proberen, de SQL data

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
-- Adminer 4.7.6 MySQL dump

SET NAMES utf8;
SET time_zone = '+00:00';
SET foreign_key_checks = 0;
SET sql_mode = 'NO_AUTO_VALUE_ON_ZERO';

SET NAMES utf8mb4;

DROP TABLE IF EXISTS `isolatie_help`;
CREATE TABLE `isolatie_help` (
  `huidig_help_id` int(11) NOT NULL,
  `huidig_help_uitleg` varchar(50) NOT NULL
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8mb4;

INSERT INTO `isolatie_help` (`huidig_help_id`, `huidig_help_uitleg`) VALUES
(1,    'Geen isolatie nodig'),
(2,    'Goede isolatie scheelt een hoop'),
(3,    'Betere isolatie bespaart geld'),
(4,    'Beste isolatie redt de planeet');

DROP TABLE IF EXISTS `isolatie_huidig`;
CREATE TABLE `isolatie_huidig` (
  `huidig_id` int(11) NOT NULL,
  `huidig_status` varchar(50) NOT NULL
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8mb4;

INSERT INTO `isolatie_huidig` (`huidig_id`, `huidig_status`) VALUES
(1,    'Geen isolatie'),
(2,    'Goede isolatie'),
(3,    'Betere isolatie'),
(4,    'Beste isolatie');

DROP TABLE IF EXISTS `isolatie_renovatie`;
CREATE TABLE `isolatie_renovatie` (
  `renovatie_id` int(11) NOT NULL,
  `renovatie_status` varchar(50) NOT NULL,
  `huidig_id` varchar(50) NOT NULL,
  `indexwaarde` varchar(50) NOT NULL
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8mb4;

INSERT INTO `isolatie_renovatie` (`renovatie_id`, `renovatie_status`, `huidig_id`, `indexwaarde`) VALUES
(1,    'Geen isolatie',    '1',    '0.0'),
(2,    'Goede isolatie',    '2',    '0.5'),
(3,    'Betere isolatie',    '3',    '0.7'),
(4,    'Beste isolatie',    '4',    '0.9');

-- 2020-08-01 10:03:26


Succes. En als het misloopt, ik ontken alles.
 
Roy B

Roy B

01/08/2020 12:17:35
Quote Anchor link
Dank je voor het meedenken en het voorbeeld!
Ik ga er dit weekend mee aan de slag en laat je dan weten of het gelukt is!
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.