30 mb uploaden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bram

Bram

20/10/2006 18:51:00
Quote Anchor link
Hallo,

ik ben opzoek naar iets waar bij ik doormiddel van een formulier een bestand tot 30 mb kan uploaden ik heb nu het volgende maar dit gaat goed tot ongeveer 7 mb.

<form name="upload formulier" enctype="multipart/form-data" method="post" action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_SERVER['$PHP_SELF'] ?>
">
<input type="file" name="source_file">
<br>
<input type="submit" name="submit" value="Submit">
</form><br />


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
<?php
error_reporting(E_ALL);
if(isset($_POST['submit'])) {
    $size = $_FILES['source_file']['size'] / 1024 / 1024;  
    $size = round($size, 2);
    echo "Het volgende bestand wordt geupload:<br />";
    echo "Naam: " . $_FILES['source_file']['name'] . "<br />";
    echo "Grootte: " . $size . " MB<br />";
    echo "<b>tmp_name:</b> " . $_FILES['source_file']['tmp_name'] . "<br />";
    echo "de upload wordt verwerkt...<br />";

    //Variabelen definiëren
    $ftp_server = "ftpsite";
    $ftp_user_name = "inlognaam";
    $ftp_user_pass = "wachtwoord";
    $source_file = $_FILES['source_file']['tmp_name'];
    $destination_file = $_FILES['source_file']['name'];

    //Maak een basis connectie aan
    $conn_id = ftp_connect($ftp_server);
    ftp_pasv($conn_id,TRUE);

    //Meldt je aan met een gebruikersnaam en wachtwoord
    $login_result = ftp_login($conn_id, $ftp_user_name, $ftp_user_pass);

    //Controleer de verbinding
    if ((!$conn_id) || (!$login_result)) {
        echo "FTP connectie is mislukt!<br />";
        echo "Probeerde naar " . $ftp_server . " te verbinden met de gebruiker " . $ftp_user_name . "<br />";
        exit;
    }
else {
        echo "Verbonden met " . $ftp_server . ", als gebruiker " . $ftp_user_name . "<br />";
    }


    //Upload een bestand
    $upload = ftp_put($conn_id, $destination_file, $source_file, FTP_BINARY);

    //Controleer de upload status
    if (!$upload) {
        echo "FTP upload is mislukt!<br />";
    }
else {
        echo "Geupload: " . $source_file . " naar " . $ftp_server . " als " . $destination_file . "<br />";
    }


    //Sluit de FTP stream
    ftp_close($conn_id);
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bram
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 06:48:48
 
Leo

Leo

20/10/2006 18:54:00
Quote Anchor link
Volgensmij moet je wat aan de config van apache aanpassen, 30mb is niet echt bepaald "klein" :)
 
Han eev

Han eev

20/10/2006 18:55:00
Quote Anchor link
Dat doe je in je php.ini
en 7Mb is toch behoorlijk veel, want normaal is het 2Mb

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
; Maximum allowed size for uploaded files.
upload_max_filesize = 2M (hier moet je dan 30M neerzetten)
 
Bram

Bram

20/10/2006 18:55:00
Quote Anchor link
oke maar dat is dus als je je eigen hostong doet maar ik heb dat dus niet wat dan?
 
Bram

Bram

20/10/2006 18:56:00
Quote Anchor link
waar vind ik die php.ini file op mijn host want ik zie die nergens staan
 
Han eev

Han eev

20/10/2006 19:00:00
Quote Anchor link
Nu heb je pech, want dat kan vaak niet op je host, je kan dus maximaal 2mb doen.

Wat je nog kan proberen is
ini_set("upload_max_filesize","30M"); (dit zet je boven aan in je script)

Maar die kan ook disabled zijn op je host. (de functie)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Han eev
 
Bram

Bram

20/10/2006 19:03:00
Quote Anchor link
ik kan als dit niet werkt ook nog een aardig mailtje sturen naar mijn hosting bedrijf :-))
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bram
 
Leo

Leo

20/10/2006 19:03:00
Quote Anchor link
@Han, ok, mijn fout.. maar ik wist wel dat het ergens ingesteld stond :)

@Bram, misschien kan je je host mailen en vragen of er een optie is dat hun dit misschien kunnen veranderen? En waarom upload je niet gewoon via een ftp programma :S 30mb via een form is toch niet echt de juiste manier..
 
Bram

Bram

20/10/2006 19:23:00
Quote Anchor link
klopt dat het niet op de juiste manier is maar het is nodig voor gebruikers die filmpjes op de site moesten zetten.

aangezien ze zelf geen bal verstand hebben van internet moet het voor hun handig te gebruiken zijn.

ik weet dat de filmpjes vaak niet groter zijn dan 10 mb heel soms 15 mb maar ik dacht als ik het nu ruim neem zullen ze niet in de problemen komen.

mijn upload_max_filesize is 8 mb
mijn post_max_size is 6 mb
 
Majid Ahddin

Majid Ahddin

20/10/2006 19:57:00
 
Raymond ---

Raymond ---

20/10/2006 20:40:00
Quote Anchor link
Bram schreef op 20.10.2006 19:23:
klopt dat het niet op de juiste manier is maar het is nodig voor gebruikers die filmpjes op de site moesten zetten.

aangezien ze zelf geen bal verstand hebben van internet moet het voor hun handig te gebruiken zijn.

ik weet dat de filmpjes vaak niet groter zijn dan 10 mb heel soms 15 mb maar ik dacht als ik het nu ruim neem zullen ze niet in de problemen komen.

mijn upload_max_filesize is 8 mb
mijn post_max_size is 6 mb

dan heb je zeker wel een ernorme dataverkeer? als er dus meerdere filmpjes van 30mb op kome X)
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

20/10/2006 20:54:00
Quote Anchor link
En ik zou ook iets aaan de max_execution_time() doen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.