4 fotos per rij

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bruno -

bruno -

29/10/2008 20:10:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

ik heb een vraagje over de volgende script: http://www.phphulp.nl/php/scripts/9/668/

ik krijg namelijk alle foto's achter elkaar. heb ingesteld 12 foto's per pagina (4 per rij) maar t wil niet lukken.

volgens mij moet ik hier zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
    //Don't ask, hogere wiskunde vereist. Ik weet zelf niet meer wat ik deed maar het werkt...
        for($fotonr = ($paginanr * $afbeeldingenperpagina); $fotonr <= ($paginanr * $afbeeldingenperpagina) + ($afbeeldingenperpagina) -1 && $fotonr < count($bestanden); $fotonr += 1)
        {
            //Okay.. wat als er geen thumbsmap is?
            if(!is_dir($map.'thumbs/'))
            {
                //Dan maak je die natuurlijk!
                mkdir($map.'thumbs/',0777);
            }
            
            //Okay... wat als er geen thumbnail is?
            if(!file_exists($map.'thumbs/'.$bestanden[$fotonr]))
            {
                //Dan maak je die natuurlijk!
                thumbnail($map,'thumbs/', $bestanden[$fotonr],$breedte_klein,$hoogte_klein);
            }
            
            //De thumbnail bestaat... wat moet ik doen?
            if(file_exists($map.'thumbs/'.$bestanden[$fotonr]))
            {
                //Jeetje man, kan je helemaal niks zelf? Laat die foto dan zien mafkees!
                echo '<a href="?map='.substr_replace($map,"",-1).'&amp;foto='.($fotonr+1).'" style="border: 0px;"><img src="'.$map.'thumbs/'.$bestanden[$fotonr].'" class="thumbs"></a>';
            }
        }


maar t wil niet lukken.

bvd
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 11:44:27
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

29/10/2008 20:13:00
Quote Anchor link
Je moet een tellertje mee laten lopen. Zodra hij deelbaar is door 4, volgende rij beginnen.
 
Hipska BE

Hipska BE

29/10/2008 20:13:00
Quote Anchor link
telkens een $i++; doen en dan om je rij af te bakenen if(($i % 4) == 0) -> nieuwe rij
 
GaMer B

GaMer B

29/10/2008 20:23:00
Quote Anchor link
Offtopic: Leuke comments; zouden meer mensen moeten doen!
 
Hipska BE

Hipska BE

29/10/2008 20:27:00
Quote Anchor link
hoe bedoel je?
 
Bruno -

bruno -

29/10/2008 20:45:00
Quote Anchor link
Ik heb hem nou zo:

wat doe ik nou fout dat de onderste foto niet gwn rechts boven komt te staan?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
     echo '<table border=1>';  
        //Don't ask, hogere wiskunde vereist. Ik weet zelf niet meer wat ik deed maar het werkt...
        for($fotonr = ($paginanr * $afbeeldingenperpagina); $fotonr <= ($paginanr * $afbeeldingenperpagina) + ($afbeeldingenperpagina) -1 && $fotonr < count($bestanden); $fotonr += 1)
        {
            //Okay.. wat als er geen thumbsmap is?
            if(!is_dir($map.'thumbs/'))
            {
                //Dan maak je die natuurlijk!
                mkdir($map.'thumbs/',0777);
            }
            
            //Okay... wat als er geen thumbnail is?
            if(!file_exists($map.'thumbs/'.$bestanden[$fotonr]))
            {
                //Dan maak je die natuurlijk!
                thumbnail($map,'thumbs/', $bestanden[$fotonr],$breedte_klein,$hoogte_klein);
            }
            //De thumbnail bestaat... wat moet ik doen?
            if(file_exists($map.'thumbs/'.$bestanden[$fotonr]))
            {
                 $i++;
                if(($i % 4) == 0){
                    echo '<tr></tr>';
                    //echo '<br>';
            }
                //Jeetje man, kan je helemaal niks zelf? Laat die foto dan zien mafkees!
                echo '<td><a href="?map='.substr_replace($map,"",-1).'&amp;foto='.($fotonr+1).'" style="border: 0px;"><img src="'.$map.'thumbs/'.$bestanden[$fotonr].'" class="thumbs"></a></td>';
                          
            }
        }
        echo '</table>';
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door bruno -
 
Bruno -

bruno -

29/10/2008 21:37:00
 
--

--

29/10/2008 21:39:00
Quote Anchor link
Niet bumpen. Zie de FAQ.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

29/10/2008 21:41:00
Quote Anchor link
Even je voorbeeld bekeken, werkt hier goed. Ik zie rijtjes met steeds vier foto's.
 
Bas Visscher

Bas Visscher

29/10/2008 21:42:00
Quote Anchor link
GaMer13 schreef op 29.10.2008 20:23:
Offtopic: Leuke comments; zouden meer mensen moeten doen!


Misbruik van topic?
Doe a.u.b even gewoon, we zijn allemaal hardstikke gezellig maar hoe minder gezellig op het forum hoe sneller je jouw info krijgt zonder allemaal gezeur eromheen.

Ok dit was een ECHT voorbeeld van offtopic........
(ben ook wel gezellig hoor :P)

@bruno:
werkt het met die $i++?
Zoek anders even op w3schools naar de while vorm in php.
 
Bruno -

bruno -

29/10/2008 21:47:00
Quote Anchor link
@Jan Koehoorn

vaag :s bij mij heb ik in de eerste rij 3 foto's en in de laatste 1tje


@phpnoobie

ja het werkt zo ook :D
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door bruno -
 
- SanThe -

- SanThe -

29/10/2008 22:00:00
Quote Anchor link
Misschien hier wat aan?
 
Bruno -

bruno -

29/10/2008 22:13:00
Quote Anchor link
@SanThe het werkt als een trein :-)

nice wiki btw =D


ik dank jullie allemaal


maar nu weer ander issue:

als ik van tussen en vorige en volgende switch krijg ik dit:

Fatal error: Allowed memory size of 33554432 bytes exhausted (tried to allocate 9216 bytes) in /mounted-storage/home101a/sub003/sc62399-YVDE/www/site/test.php on line 129

129: $afbeelding_origineel = imagecreatefromjpeg($map.$bestandsnaam);
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door bruno -
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

29/10/2008 22:33:00
Quote Anchor link
Die melding heeft meestal te maken met een van de functies van de GD library, bijvoorbeeld imagecopyresampled. Het bronbestand is dan te groot om er iets mee te kunnen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
- SanThe -

- SanThe -

29/10/2008 22:37:00
Quote Anchor link
Geheugen vol zo te zien.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.